Eleverne på ZBC’s SOSU- og serviceuddannelser har fået nye moderne lokaler på Maglegårdsvej. Fredag blev de indviet og tilstede var blandt andet borgmester Joy Mogensen.

Fredag blev ZBC’s nye lokaler til SOSU- og serviceuddannelserne indviet, og da borgmester Joy Mogensen holdt tale, fik de fremmødte elever bevis for, hvor eftertragtede de er på arbejdsmarkedet.

– Vi har brug for jer i Danmark. Og hvis nogle af jer skulle få lyst til at arbejde her i kommunen, siger i bare til – vi har masser af jobs og praktikpladser, sagde Joy Mogensen smilende, hvorefter hun klippede det røde bånd.

SOSU-assistenterne har tidligere holdt til i handelsskolens lokaler på Bakkesvinget, men har altså nu fået nye og topmoderne lokaler på Maglegårdsvej sammen med resten af ZBC’s uddannelser i Roskilde. På årsbasis får over 400 elever glæde af de nye omgivelser, som blandt andet rummer nye flotte senge- og dagligstuer, hvor eleverne kan øve sig i de praktiske aspekter af deres uddannelse.

– Vi har sat væggene efter, hvordan vi laver et godt læringsmiljø for eleverne på SOSU- og serviceuddannelserne. Lokalerne her ligner de miljøer, som de kommer til at arbejde i, og derfor er der ikke så langt fra at øve sig her på skolen til at gå ud og gøre det i virkeligheden, siger uddannelsesdirektør på ZBC, Glenny Hansen.

En del af ideen med flytningen har også været at skabe et godt studiemiljø samt at få service- og SOSU-uddannelserne til at lægge under samme tag. For på den måde får eleverne mulighed for at spejle sig i hinandens fagligheder, og det er smart, da de ofte vil komme til at arbejde tæt sammen på deres fremtidige arbejdspladser.

Fakta: Masser af jobs til SOSU-assistenter og -hjælpere
En undersøgelse fra FOA viser, at der på landsplan vil mangle over 40.000 SOSU-assistenter og –hjælpere i 2026.

En af de nye sengestuer. Foto: ZBC
Det røde bånd klippes af Joy Mogensen og uddannelsesdirektør på ZBC, Glenny Hansen. Foto: ZBC
Joy Mogensen holder tale. Foto: ZBC
Ny dagligstue. Til indvielsen viste eleverne, hvordan de bruger rollespil, som en del af undervisningen – her som pårørende, ældre og SOSU-assistent. Foto: ZBC