Banedanmarks arbejde med at udskifte signalsystemet mellem Roskilde og Køge går ind i en nyt fase. Det betyder blandt andet, at spærringstidpunkterne for jernbaneoverkørslerne langs strækningen ændres i uge 11 og 12.

Banedanmark lukker alle overkørsler mellem Roskilde og Køge i uge 11 og 12. Spærringsmønstrene ændres, hvilket betyder, at naboer og trafikkanter i den kommende tid skal være ekstra opmærksomme. Fredag d. 15. marts lukkes overkørslerne allerede kl. 20.00.

Spærringerne skyldes, at Banedanmark tester Danmarks nye signalsystem på strækningen. Signalsystemet giver blandt andet mulighed for, at der kan køre flere tog og vil give flere tog til tiden. Af sikkerhedsmæssige hensyn er det nødvendigt at lukke overkørslen, når de tester.

Spærringer i uge 11 og 12
Uge 11. Overkørslerne lukkes allerede fredag den 15. marts kl. 20.00 til lørdag kl. 9.30. Der spærres igen fra lørdag kl. 16.30 til mandag d. 18. marts kl. 06.00.
Uge 12. Overkørslerne spærres fra lørdag kl. 00.01 til søndag kl. 6.00. Overkørsler vil ikke være åbne lørdag.

Følgende jernbaneoverkørsler lukkes:
• Kamstrupvej, 4000 Roskilde
• Salløvvej, 4621 Gadstrup
• Hovedgaden, 4622 Havdrup
• Nauerbjergvej, 4622 Havdrup
• Østergade, 4623 Lille Skensved

Afsluttende fase
Banedanmark er gået ind i den afsluttende fase på strækningen mellem Roskilde og Køge. Hvis alt går efter planen sættes det nye signalsystem i drift i slutningen af maj. Test i uge 11 og 12 skal vise, om det er realistisk at sætte systemet i drift til maj. De næste spærringsdatoer frem mod ibrugtagningen af systemet vil derfor først blive meldt ud, når den endelige plan ligger fast.

Togbusser i stedet for tog
Test er lagt i weekenden af hensyn til togtrafikken. DSB indsætter togbusser i forbindelse med spærringerne. Se mere på rejseplanen.dk.

Spærring Roskilde – Køge. Foto: Banedanmark.