I løbet af 2019 vil langt flere borgere i Roskilde Kommune opleve, at deres digitale gøremål vil gå hurtigere. De vil nemlig blive tilbudt en bedre bredbåndsforbindelse, når der etableres fibernet i flere af de områder i Roskilde by, som pt. har internetforbindelse via telefonstikket. I første omgang drejer det sig om cirka 1.000 adresser. Sammenlagt forventes udrulningen at omfatte 5.000 adresser i Roskilde i løbet af 2019, samt yderligere udrulning i 2020 og 2021.

En langsom og ustabil bredbåndsforbindelse gør det svært at drive virksomhed, begrænser muligheden for at arbejde hjemmefra og udfordrer moderne familier, der ofte bruger nettet meget til at streame. Derfor har Roskilde Kommune arbejdet for at få fremtidssikrede bredbåndsforbindelser til borgerne i Roskilde Kommune. Det lykkes nu i en del af Roskilde by, hvor borgerne i løbet af 2019 kan vælge at få bredbånd via fibernet fremfor det ældre kobbernet.

– I kommunen har vi længe været opmærksomme på, at en gammeldags telefonforbindelse ikke dækker behovet i en moderne familie. Nu bliver det heldigvis anderledes for 1.000 husstande i Roskilde by, når TDC sætter spaden i jorden. Og vi glæder os selvfølgelig over, at dette antal øges over 2019, 2020 og 2021, siger borgmester Joy Mogensen.

Roskilde Kommune arbejder for at gøre selskaberne interesserede i at investere i bedre bredbånd på tværs af kommunen. Kommunen laver derfor forskellige aktiviteter for bl.a. at matche borgere og bredbåndsselskaber.

I slutningen af 2018 afholdte kommunen fx en bredbåndsmesse, hvor interesserede borgere og ejerforeninger kunne gå i dialog med selskaber, der udruller bredbånd i Roskilde Kommune, omkring mulighederne for at få en bedre forbindelse. Derudover rådgiver kommunens mobil- og bredbåndskoordinator borgere og borgergruppe om, hvordan de selv kan arbejde for en bedre forbindelse, hvor de bor. Disse aktiviteter er en medvirkende årsag til, at TDC nu vælger at udrulle højhastighedsbredbånd i Roskilde by.

FAKTA:
– Kommunen må ikke selv udrulle bredbånd, da det fra nationalt politisk hold er besluttet, at udrulningen af bredbånd skal ske på markedsvilkår.
– Det er TDC, som vil starte med at udrulle fibernet til 1.000 adresser i Roskilde by.
– Hvis du ønsker rådgivning til, hvordan din mobil- og bredbåndsdækning kan forbedres, kan du kontakte Roskilde Kommunes mobil- og bredbåndskoordinator på mobilogbredbaand@roskilde.dk.

Foto: Roskilde Kommune.