Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2019/02/15 til 2019/02/26.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fastklemt i færdselsuheld – Frederikgsborgvej,/Sognevej, Gundsømagle, Jyllinge – Roskilde

Kl. 0607 skete et sammenstød imellem to biler, der kørte mod hinanden. Den ene bil blev ført af en 28-årig mand fra Kalundborg, der kørte mod nord, den anden blev ført af en 53-årig kvinde fra Gundsøgmagle i Roskilde, der kørte mod syd. Politiet kom frem for at undersøge omstændighederne omkring ulykken, hvor et vidne havde set, at den 28-åriges bil af ukendte årsager var kommet over i den modkørendes vognbane, hvor den snittede. Den 53-årige kvinde sad teknisk fastklemt i bilen, og den 28-årig slap uskadt fra uheldet. Brandvæsnet skar den 53-årige kvinde fri, og hun blev tilset i ambulance. Ingen personer kom alvorligt til skade ved uheldet. Politiet skal nu undersøge uheldet og tage stilling til, hvem der kan stilles til ansvar.

Brand i skurvogn, Skolevej, Havdrup – Solrød

Kl. 0206 anmeldte en 22-årig mand fra Gadstrup, at han var kørt forbi tennisklubben, hvor der var brand i en skurvogn. Skurvognen blev brugt som klubhus for tennisklubben. Brandvæsnet og politiet kom til stedet, hvor der var høje flammer i skurvognen. Ilden blev slukket, men skurvognen udbrændte. Der var ingen personer, der kom til skade og ingen andre bygninger blev berørt af branden. Det var ikke muligt at fastlægge årsagen til, at branden startede, men der var umiddelbart intet mistænkeligt på stedet. Politiet optog rapport i sagen, og skal nu undersøge omstændighederne omkring branden nærmere.

Uorden ved fest – Skyttemarken, Havdrup – Solrød

Kl. 2333 fik politiet en henvendelse om, at ca. 35 uvedkommende personer var dukket op ved en privat fest, der blev holdt af en teenager. Der skulle være en “dårlig” stemning på stedet. Politiet kørte til stedet med flere patruljer, men de uvedkommende var forsvundet fra området.

Kl. 0109 måtte politiet rykke ud til festen, idet en festdeltager havde været lidt udadreagerende og generelt skabte dårlig stemning. Politiet fik kontakt til en spirituspåvirket, 16-årig ung mand fra Solrød Strand, som blev kørt hjem af politiet til sine forældre, der således blev underrettet om årsagen. For at undgå yderligere udrykninger til festen opfordrede politiet kraftigt til, at festen blev sluttet, således at nogle få personer begyndte oprydning på stedet kl. ca. 0145. Ingen blev sigtet for noget i anledning af uroen på stedet.

Bil brændte i carport – Saturnvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 2200 kom et alarm opkald om brand i en parkeret bil, der holdt i en carport. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor ilden havde fået fat i carporten. Bilen havde holdt stille i carporten i mange timer, og havde kørt upåklageligt op til branden opstod. Det var ikke muligt at få klarlagt brandårsagen. Bilen udbrændte og der kom brandskader på carporten og nogle vinduer. Ingen personer kom til skade ved branden. Politiet fandt i den foreløbige undersøgelse ikke tegn på noget mistænkeligt, men vil undersøge sagen nærmere.

Mistænkelige mænd to dage i træk – Strandvænget, Jyllinge – Roskilde

Kl. 0807 henvendte en 87-årig mand fra Jyllinge sig til politiet, fordi to fremmede mænd to dage i træk – mandag d. 180219 og igen tirsdag d. 190219 – havde henvendt sig uopfordret hos ham. Mændene havde udgivet sig for at være fra kommunen og tilbudt ham hjælp. Den 87-årige havde ikke forventning om noget hjælp fra kommunalt ansatte, hvorfor han begge dage bad dem gå igen. Mændene forlod området i en sølvgrå personbil, og de blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30 år, 150-160 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Dansk med accent, Iført: Anorak-jakke, grå/grøn, og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 30 år, 180 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Lys. Politiet vejledte den 87-årige om at ringe straks, hvis han igen skulle få besøg af mændene.

Husspektakel/våbenlov – Jyllinge

Kl. 0849 blev politiet kontaktet af en kvindelig beboer fra Jyllinge, som følte sig truet af en mandlig beboer i samme hus. Kvinden bad om politiets assistance, og da politiet ankom til stedet blev en 48-årig mand anholdt og visiteret. Manden var i besiddelse af en ulovlig kniv, og ved nærmere undersøgelse af boligen fandt politiet også en “compound” bue, som blev taget med på stationen.
Manden blev løsladt efter afhøring til sagerne.

Teenagepiger hørte lyde – Fregatvej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 2011 slog en 15-årig pige fra Jyllinge og hendes veninde alarm til politiet, idet de under ophold på pigeværelset havde hørt hoveddøren blive åbnet, ligesom lyset automatisk via en sensor var blevet tændt. De frygtede, at en indbrudstyv var på spil, og kravlede derfor ud ad vinduet fra pigeværelset, inden de slog alarm til politiet. Et par patruljer kørte hastigt til adressen, hvor intet tydede på, at uvedkommende havde forsøgt at skaffe sig adgang til stedet, ligesom der heller ikke var tegn på gennemrodning mv. Efter at pigerne var blevet beroliget, kørte politiet fra stedet.

Påkørt vejskilt – Slæggerupvej v/ Herregårdsvej, Himmelev – Roskilde

Kl. 1601 påkørte en 24-årig kvinde fra Svinninge et vejskilt i sin bil. En forbipasserende læge anmeldte uheldet og tilså kvinden, der var uskadt. Årsagen til uheldet skyldtes formentlig uopmærksomhed på grund af at kvinden fik et migræneanfald. Politiet kom til stedet og optog rapport, da kvinden havde ødelagt et vejskilt.

Mand bortvist – Dronning Margrethes Vej og Hestetorvet, Roskilde

Kl. 1724 blev politiet tilkaldt til biblioteket, hvor en 32-årig mand havde indfundet selvom han havde fået karantæne mod at komme på stedet på grund af dårlig opførsel. Politiet bortviste manden og meddelte ham, at han ikke skulle indfinde sig igen.
Kl. 2013 havde den samme mand skabt utryghed på en vinbar på Hestetorvet, hvor han optrådte uligevægtigt. Politiet bortviste også manden fra dette sted.

13-årig tilbageholdt for butikstyveri – Stationscentret, Roskilde

Kl. 1930 fik politiet en anmeldelse fra Føtex om, at de havde tilbageholdt en mindreårig butikstyv. Patruljen kom til stedet og traf en 13-årig pige fra Roskilde, der havde stjålet en hårfarve og en vinoplukker til ialt 188 kr. Politiet kontaktede pigens forældre, der kom og hentede hende på stedet. Pigen erkendte sagen og var meget ked af episoden.

Tyveri fra taske – Roskilde Station

Kl. 1409 ringede en 70-årig kvinde fra Hvalsø til politiet, fordi hun manglede sin pung. Den var stjålet fra hendes taske i toget omkring kl. 1000, da hun var stødt ind i en mand, der også var på vej ind i toget. Manden havde dog forladt toget igen, inden det forlod perronen. Kort forinden havde kvinden betalt med dankort i kiosken på Roskilde Station, og efter opkald til pengeinstituttet blev kvinden bekendt med, at der var hævet penge på kortet, efter pungen var stjålet.

Bil beslaglagt – Ringstedvej, Roskilde

Kl. 1116 standsede politiet en personbil, der blev ført af en 25-årig mand fra Roskilde. Manden havde ikke erhvervet kørekort, så han blev sigtet for kørsel uden førerret. Da den 25-årige havde kørt gentagne gange i den samme bil, blev bilen beslaglagt. Bilen tilhørte den 25-åriges mor, der ønskede rettens vurdering af beslaglæggelsen. Retten vil i forbindelse med sagens afgørelse tage stilling til, om bilens skal konfiskeres.

Tumult på værtshus – Sankt Hans Gade, Roskilde

Kl. 1505 fik politiet en anmeldelse fra en beværtning om, at der var opstået tumult imellem nogle kvinder på stedet. En patrulje blev sendt til stedet, hvor der nu igen var ro. En 27-årig kvinde fra Næstved blev bortvist fra stedet, da hun havde været årsag til uroen. Ingen blev sigtet for noget i den anledning.

Biler og kanonslag i P-hus – Sortebrødrestræde, Roskilde

Kl. 2311 fik politiet en anmeldelse om en gruppe unge mennesker, der kørte vildt i parkeringshuset på knallert og bil og affyrede kanonslag. En patrulje kørte til p-huset for at undersøge anmeldelsen nærmere, men traf ingen personer på stedet.

Mistænkeligt opkald – Roskilde

Kl. 1555 ringede en 80-årig kvinde fra Roskilde, fordi hun havde modtaget et mistænkeligt opkald fra hemmeligt nummer. Kvinden i den anden ende af telefonen talte dansk med accent, men fortalte, at hun var en besøgsven, der fra hjemmeplejen havde fået besked på at besøge den 80-årige kvinde. Den 80-årige kvinde afviste dog at få besøg fra kvinden, og efter en samtale med hjemmeplejen var hun blevet anvist at ringe til politiet og fortælle om forholdet.

Politiet opfordrer til, at man ikke lukker fremmede ind i sit hjem, og at man altid har en sund skepsis over for fremmede. Hvis man er det mindste i tvivl, skal man ringe til hjemmeplejen eller kommunen for at få bekræftet, at man skal have besøg derfra.

Mistænkeligt forhold – tankstation i Roskilde

Kl. 1718 var flere borgere bekymrede, fordi de stod på en tankstation på Københavnsvej i Roskilde, hvor der ikke var ansatte til stede for at betjene kunderne. Borgerne blev urolige for, om der var sket noget på stedet, og derfor kom politiet. Da politiet få minutter senere kom til stedet, dukkede en ekspedient op, der havde været optaget af andre opgaver, og derfor var der intet yderligere for politiet på stedet.
Hastighed med frakendelse af førerretten – Nørre-Asmindrup
Kl. 1750 stoppede politiet en personbil på Odsherredvej, hvor en 36-årig mand fra Nordsjælland sad bag rattet. Over en strækning på 1.700 meter havde føreren kørt over 160 km/t mod de tilladte 100 km/t. Derfor nedlagde politiet påstand om en betinget frakendelse af førerretten.

Indbrud i bil – Roskilde

Kl. 0001 ringede en årvågen 41-årig mand fra Skolegade i Roskilde, da han så, at der var to personer i gang med at bryde ind i naboens Porsche. Han så to personer undløbe fra stedet, og derfor kom politiet til stedet med hunde for at søge efter spor. Politiet fandt et mistænkeligt køretøj med forskellige ejendele i, men hundene mistede sporet af gerningsmændene. På to nærliggende stisystemer fandt politiet dog to poser med koster indeholdende bilradioer og autodele til flere biler. Politiet undersøger derfor nu, hvor delene kan stamme fra og leder fortsat efter gerningsmændene, der begge var iklædt sort tøj. Ellers intet yderligere signalement. Politiet hører gerne fra personer, der har set noget mistænkeligt i området.

Anholdelse – Tyveri mv. – Algade, Roskilde

Kl. 1113 fik politiet en anmeldelse fra personalet på et hotel om, at flere flasker dyr spiritus, som der aftenen før var blevet stjålet fra hotellets restaurant, formentlig skulle befinde sig på et af hotelværelserne. Politiet kørte til stedet og foretog ransagning af værelset, hvor politiet fandt diverse flasker vin, portvin og champagne stjålet fra hotellets restaurant. Under ransagningen kom pludselig to lettiske mænd på 28 og 31 år til værelset, hvortil de havde et nøglekort. De blev straks anholdt som mistænkt for tyveri af vinflaskerne. Under den fortsatte ransagning fandt politiet et par dyre sportssko, som formodes stjålet fra en sportsforretning i Algade, Roskilde, hvor personalet tidligere havde fundet et par “gamle” sko på hylden. Endvidere fandt politiet lædervarer og kosmetiske produkter, som de to mænd ikke havde kvitteringer på. Endvidere fandt politiet adskillige europæiske identitetskort med fotos af de to anholdte, men med flere forskellige navne på kortene. Identitetskortene formodes derfor at være forfalskede. De to anholdte er bl.a. mistænkt for tyveri af effekterne og afhørt til sagerne med assistance fra en tolk. Begge er fortsat i politiets varetægt i medfør af udlændingelovens bestemmelser, medens politiet forsøger at få fastlagt mændenes identiteter. Samtidig forsøger politiet at finde ejerne af de formentlig stjålne effekter.

Brand i bil – Helgesvej, Roskilde

Kl. 2151 var der ubrudt brand i en personbil, som havde holdt parkeret på en offentlig vej. Under branden var bilen trillet lidt, da vejen skrånede. Ingen kom til skade ved branden, som blev slukket af brandvæsnet. Politiet skal nu forsøge at finde ud, hvorfor branden i bilen opstod.

Straksdom / løsladelse – Tiggeri mv. – Algade, Roskilde

Den 55-årige mand fra Rumænien, som var blevet anholdt for tiggeri i gågaden onsdag d. 200219, fik en straksdom på 14 dages fængsel for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om tiggeri, da han blev fremstillet i et grundlovsforhør torsdag i Retten i Roskilde. Rumæneren blev dog løsladt, således at han på et senere tidspunkt skal afsone straffen.

Tigger i handelsgaden – Skomagergade, Roskilde

Kl. 1220 blev en 55-årig mand fra Rumænien anholdt, da han i handelsgaden i nogen tid havde siddet med en kop med nogle få mønter i og rakt den frem foran sig for at tigge penge fra forbipasserende. Politiet fik oplyst fra bl.a. personale i de nærliggende forretninger, at han havde tigget på stedet i et par timer. Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af en hobbykniv, som han ikke brugte til noget anerkendelsesværdigt formål. Rumæneren blev med assistance fra en tolk til sagerne om overtrædelse af tiggeribestemmelsen og knivloven. Den 55-årige rumæner er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille ham i et grundlovsforhør kl. 1100 ved Retten i Roskilde med påstand om frihedsberøvelse i medfør af udlændingeloven med henblik på senere udsendelse af Danmark og – om muligt – få afgjort straffesagerne mod ham.

Dyttende bil – Smedegade, Roskilde

Kl. 2331 fik politiet en anmeldelse om, at to yngre kvinder i en mindre hvid personbil kørte rundt på vejene i området og hele tiden brugte bilens horn. En patrulje forsøgte at finde den lyse bil, men det lykkedes ikke, da bilen tilsyneladende var forsvundet fra området.

Vold – Jernbanevej, Roskilde

Kl. 0057 modtog politiet via alarm 112 en anmeldelse om slagsmål mellem mange personer på perronen tættest på stationsbygningen. Politiet kørte hurtigt til stedet med flere patruljer, der kunne konstatere, at en gruppe stak af tværs over sporene til en anden perron og derefter via gangtunnellen under sporene i ukendt retning. På perronen fik politiet kontakt til to 18-årige mænd fra Hvalsø, som var blevet overfaldet med slag og spark. De havde været en tur i byen og afventede deres tog på perronen. Pludselig løb en gruppe, der havde stået på en anden perron, tværs over sporene, hvorefter de overfaldt de to ofre. De to ofre blev sendt på skadestuen til fornøden behandling og registrering af skader som følge af volden. Politiet forsøger nu at finde frem til gruppen, der overfaldt ofrene, ud fra oplysninger fra vidner samt eventuel brugbar overvågning fra stationsområdet.

Narkobilist uden førerret – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 1844 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde erhvervet sig et kørekort. En narkometertest indikerede, at den 21-årige var påvirket af kokain under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøven til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brand i lejlighed – Hedeboparken, Roskilde

Kl. 2152 rykkede brandvæsnet og politiet ud til brand i en lejlighed. Det viste sig, at der ikke var nogen hjemme på adressen, hvorfra der var røgudvikling. Efter at have skaffet sig adgang til lejligheden kunne myndighederne konstatere, at der var flere, mindre glødebrande i tøj forskellige steder på en 25-årig mands bopæl. Der havde ikke været egentlig brand, så brandvæsnet kunne bære gløder ud for at mindske risikoen for udvikling af en brand. Politiet fik senere kontakt med beboeren, der blev sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen på grund af manglende forsigtighed med noget, der kunne medføre brand. I gløderne i tøjet fandt politiet nemlig cigaretskod, som den 25-årige mistænkes for at have efterladt uden at tænke nærmere over, hvad konsekvensen kunne være. Han vil derfor senere modtage formentlig en bøde som afgørelse på sagen.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen vestgående, Roskilde

Kl. 2339 blev en blå personbil stoppet, efter politiet havde observeret slingrende kørsel. Bag rattet sad en 29-årig mand fra Vig, der i blodet havde en alkoholpromille over det tilladte. Derfor blev han anholdt og bragt ind til blodprøveudtagning, hvorefter han blev løsladt.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Kildevangsvej, Gøderup, Roskilde – Lejre

Kl. 1526 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en personbil var kørt ind i et træ. Politiet var hurtigt fremme og kunne konstatere, at personbil var forulykket i en kurve og kørt frontalt ind i et træ. Føreren – en 43-årig mand fra Roskilde – blev i en ambulance bragt til skadestuen i Køge, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader. Han fik dog på skadestuen udtaget en blodprøve, da politiet mistænkte ham for at have været påvirket af alkohol under kørslen i bilen. Den 43-årige vil derfor senere høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken.

Forureningssag – Ågerupvej, Ågerup, Borup – Ringsted

Kl. 1457 rykkede både redningsberedskabet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om udslip af en større mængde gylle, der måske kunne forurene et nærliggende vandløb. Politiet underrettede også miljømyndighederne i Ringsted kommune om sagen, så både en miljømedarbejder og en medarbejder fra spildevandsafdeling kunne foretage det fornødne for at undgå forurening. Det viste sig, at der ikke var tale om gylle, men en slags slam, hvoraf der kunne udvindes biogas. Politiet undersøger nu i samarbejde med de kommunale myndigheder, hvordan udslippet kunne ske. Politiet har ikke kendskab til, om der er sket en egentlig forurening ud over selve udslippet.

Indbrud i Perioden

Skolevænget, Havdrup
Tykmosevej, Solrød, Havdrup
Store Gråbrødrestræde, Roskilde
Bellisvej, Roskilde
Jernaldergården, Roskilde
Tårnvang, Roskilde
Fjortenskæppevej, Roskilde
Stormandshøjen, Roskilde
Anemonevej, Roskilde
Galpestykket, Svogerslev, Roskilde
Højdyssevej, Roskilde
Algade, Roskilde
Vestergade, Viby Sj.