Det kan være vanskeligt at prioritere et lægetjek eller en tur i motionscentret, hvis man f.eks. kæmper med en psykisk lidelse. Nyt initiativ skal derfor hjælpe dem, der har sværest ved at overskue egen sundhed.

Sundhed, kost og motion kommer sjældent i første række hos beboere på kommunens botilbud. I stedet er det borgernes handicap eller psykiske og sociale udfordringer, der ender med at stjæle rampelyset. Det problem vil Roskilde Kommune nu gøre noget ved. Ved hjælp af ekstra bemanding skal borgernes sundhedstilstand mere i fokus:

– Der er tale om en gruppe borgere med mange forskellige udfordringer, som typisk kommer til at overskygge deres generelle helbred. Derfor glæder det mig, at vi får mulighed for at arbejde mere med at forbedre borgernes sundhedstilstand og forebygge udviklingen af sygdomme, siger Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget i Roskilde Kommune.

Med det nye fokus ansættes en sundhedsfaglig medarbejder på botilbuddet Toftebakken til at styrke den nuværende indsats med borgernes sundhed. På botilbuddet Mariehusene skal en anden sundhedsfaglig medarbejder arbejde målrettet på at forbedre borgernes kost- og motionsvaner for at bekæmpe overvægt og forebygge livsstilssygdommeDer bliver også ansat en sygeplejerske, der skal arbejde for at understøtte et højt sygeplejefagligt niveau på tværs af socialområdet.

FAKTA.
Indsatsen finansieres af et beløb på 1,5 mio. kr., som blev afsat i budgettet i oktober 2018.