Sognepræst Kristian Gylling siger nej tak til stress og jag i juletiden, derfor er hans nissehue grøn i år. Den grønne farve skal minde ham selv og alle os andre om alt det som julen i virkeligheden handler om – nemlig nærvær, kærlighed og samvær med dem vi holder af.

– Jeg er træt af at blive bombarderet med hæslige reklamer hvor julemanden tages som gidsel i internationale reklamer for læskedrikke, og af at blive bildt ind, at jo dyrere gaver jeg køber, jo bedre en giver er jeg. Det er jo løgn, siger Kristian Gylling. Og vi ved det jo godt inderst inde alle sammen, siger han.

Pressefoto: Kristian Gylling

-Vi glæder os til jul, men undervejs glemmer vi, at det mest værdifulde vi har er os selv og hinanden, og så ræser vi af sted med børn og plasticposer flagrende efter os i stedet for at tage os tid og
bare nyde forventningens glæde. Den grønne nissehue symboliserer håbet og de gode intentioner, og den
skal fungere som en lysende huskeseddel i december måned: ”Hov, ups, har jeg nu lidt for travlt igen?”
Vil du se den grønne nissehue? Sognepræsten har den på til gudstjenesterne i hele december måned i kirkerne i Ågerup, Kirkerup og Hvedstrup, bl.a. d. 9. dec. kl. 10. i Kirkerup kirke.

Han har allerede i weekenden været ude med den grønne hue, både i idrætshallen lørdag og til gospelgudstjeneste i Ågerup søndag.

Del på sociale medier