Professor ved Roskilde Universitet Henning Christiansen modtager Dannebrogordenen for sin forskning og sit engagement inden for sit fagområde.

Dannebrogordenen tildeles danskere og udlændinge for fortjenstfuld civil embedsgerning. Professor Henning Christiansen er en af dem, der senest har modtaget ordenen.

Pressefoto: Roskilde Universitet Henning Christiansen

Han har siden 2004 været professor i datalogi på Roskilde Universitet, hvor han bl.a. har fungeret som forskningsgruppeleder. Før det har han som lektor været afdelingsleder og studieleder. Arbejdsformen på RUC giver Henning Christiansen god mulighed for at udforske og benytte sit forskningsfelt.

“Datalogi er et fascinerende fag, hvor afstanden mellem grundforskning og anvendelse er kort, og potentialet for at kunne bidrage til andre fagområder er stort,” siger Henning Christiansen, der bl.a. har arbejdet med bioinformatik og behandling af sundhedsdata.

Derudover har Henning Christiansen en særlig interesse i datalogi i kunstnerisk og museale sammenhænge og har bl.a. været med til at bygge interaktive installationer, som har indgået i udstillinger på anerkendte kunstmuseer og bogmesser. I øjeblikket er han i gang med at udvikle robotter, som kan indgå i danse- og teaterforestillinger.

Aktuelt er Henning Christiansen leder af forskningsprojektet ‘Automatic Support for Proving Confluence Modulo Equivalence for Constraint Handling Rules’, som er finansieret af Det Frie Forskningsråd.

Del på sociale medier