Roskildes nye børnekulturhus er ikke blot et mekka for byens mindste borgere men også for dem, der har hang til dansk design. De kære små vil nemlig omgive sig med børnemøbler designet af Børge Mogensen i   1946 – en gave og inspiration fra FDB Møbler til byens nye kreative værested.

I slutningen af august kunne Roskilde slå dørene op til byens nye børnekulturhus, Det kreative hus for børn, Algade 31. Her skal der fremover skabes nye kulturdannende fælleskaber for byens unge borgere. Det vil ikke blot ske i de smukke rammer fra den gamle Klosterforvalterbolig på Algade 31 men i omgivelserne af den folkekære arkitekt Børge Mogensens historiske design af børnemøbler.

FDB Møbler har nemlig doneret møblerne som en gave til det nye børnekulturhus, hvor det skal bidrage som kreativ inspiration til de  mindste.
”Vi synes, at det er et rigtigt spændende og vigtigt initiativ i Roskilde, og derfor var vi heller ikke i tvivl om, at det var noget, som vi rigtig gerne ville støtte op om. Vi håber, at børnemøblerne fra Børge Mogensen vil  bidrage til både et funktionelt og inspirerende miljø, hvor kreative tanker kan komme til at leve”, fortæller direktør for FDB Møbler, Ole Kiel.

Børnemøblerne blev i 1946 designet på FDB Møblers tegnestue af Børge Mogensen, som var den første  tegnestueleder for møbelproducenten. Møblerne blev dog først sat i produktion i efteråret 2017, hvor FDB Møbler endnu engang besluttede sig for at gå på opdagelse i de gamle tegninger og relancere serien, som består af en bænk, et bord og en stol i børnestørrelse. Møblerne kan opleves i Det kreative hus for børn, Algade 31 i krea-­rummet i stueetagen, hvor også forældre og bedsteforældre kan nyde synet og tage plads i de klassiske fletbænke af Jørgen Bækmark, som også er en gave fra FDB Møbler.

Følg Det kreative hus for børn på Facebook her – Så vil du blive opdateret med alle de spændende ting der sker og kommende arrangementer.

Pressefoto: Det kreative hus for børn