Lørdag den 1. september kl. 10-14 er der Genbrugsfest i Roskilde. Festen inviterer nye og gamle kunder ind i genbrugsbutikkerne for at byde på affaldsforebyggelse, frivillighed og gode tilbud.

På dagen har en række genbrugsbutikker taget imod kommunens idé om en fælles genbrugsdag ved at lave særlige events til de besøgende. Der er fx gode tilbud og underholdning – og der er både kaffe på kanden og en lille kage til de hurtige. Gå efter flaget uden for butikken.

“Når vi tager initiativ til et arrangement i de lokale genbrugsbutikker og hos Gensalg.dk på Roskilde Genbrugsplads, så er det en del af kommunens vision for affaldsområdet. Affaldsforebyggelse – eller cirkulær økonomi – er nye ord for den indsats, som mange allerede har budt velkommen.
Vi ønsker også at sætte fokus på den store indsats, som mange frivillige yder ude i de enkelte genbrugsbutikker til gavn for gode almennyttige formål”, siger udvalgsformand for Klima- og Miljøudvalget, Karim Friis Arfaoui.

“Samarbejdet med de lokale genbrugsbutikker er bygget op gennem de seneste år, fordi vi ser en styrke i at borgerne har mange tilbud om genbrug. Derfor præsenterer vi samme dag en ny folder, der vil være tilgængelig i butikkerne og andre relevante steder, samt en ny hjemmeside, hvor vi har gjort det nemt at finde de almentvelgørende vintage- og genbrugsbutikker i Roskilde Kommune”, tilføjer Karim Friis Arfaoui.

Du kan handle med Karim hos DanMission på Københavnsvej eller hos Red Barnet i Gullandsstræde om formiddagen den 1. september, og få en snak om yderligere genbrug samt om det at være frivillig i en almentvelgørende forening.

Læs mere på http://roskilde.dk/vintageoggenbrug. Arrangementet afvikles i et samarbejde mellem Roskilde Kommune og de lokale genbrugsbutikker.