Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 26. juni til den 3. juli 2018. 

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Udlændingeloven – Roskilde

En 23-årig mand fra Litauen blev ved retten i Roskilde mandag idømt tre måneders fængsel, hvorefter han udvises i forbindelse med tidligere dom. Han blev varetægtsfængslet til afsoningen kan finde sted.

Lov om euf. stoffer – Roskilde.

Søndag kl. 12.10 tog politiet fat i en 24-årig mand fra Brønshøj, der blev fundet i besiddelse af 15 gram MDMA fordelt på salgsposer samt 2, 8 gram hash og 3,6 gram svampe. Han blev løsladt efter afhøring.

Brand – Roskilde.

Lørdag kl. 03.40 kørte politiet til brand i Rønnebærparken, hvor der brændte et skur ved dagcentret. Det viste sig, at der var ild i en container, hvilket også var tilfældet i sidste uge. Politiet vil gerne tale med vidner eller andre, der har hørt eller set noget i relation til sagen. Ring på 114.

Færdselsuheld – Klosterengen / Kong Valdemars Vej, Roskilde

Fredag kl. 07.36 var det sket et færdselsuheld i rundkørslen mellem en bilist og en cyklist. Det viste sig, at en 24-årig mand fra Roskilde i en varebil svingede fra rundkørslen til højre ad Klosterengen, men stødte under svingningen sammen med en 45-årig mand fra Roskilde, der kørte på cykel i sydlig retning i rundkørslen, og som skulle ligeud ved Klosterengen. Cyklisten kom lettere til skade ved uheldet og blev tilset på skadestuen. Bilisten kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Social dumping – Roskilde

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog fredag i tidsrummet kl. 1430-1830 kontrol af 8 restauranter (spisesteder) i den centrale del af Roskilde by for at kontrollere, om der var ansat ulovlig arbejdskraft. Ved kontrollen, der skete i samarbejde med SKAT og Roskilde kommunes kontrolgruppe, fandt politiet ikke grundlag for at gribe ind. Politiet har ingen oplysninger om, hvorvidt SKAT og/eller Roskilde kommune fandt forhold, der skulle undersøges nærmere. Indsatsen fra myndighedernes side skete som led i den generelle indsats fra myndighedernes side mod social dumping på arbejdsmarkedet.

Overtrædelse af afbrændingsforbud – Bakkesvinget, Roskilde

Fredag kl. 01.48 fik politiet en henvendelse om, at nogen havde tændt et bål i et boligområde. Politiet kunne efterfølgende anmeldelsens rigtighed og traf en 23-årig mand fra Roskilde ved et bål. Han blev sigtet for overtrædelse af afbrændingsforbuddet, hvilket han erkendte sig skyldig i. Senere kan han forvente at modtage et bødeforelæg som afgørelse på sagen.

Spirituskørsel – Jernbanegade, Roskilde

Fredag kl. 03.00 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Viby Sj. for spirituskørsel i en personbil. Han forsøgte at aflede politiets opmærksomhed ved at fortælle, at politiet hellere skulle tage sig af et slagsmål i en nærliggende sidegade. Da det var undersøgt nærmere uden at finde nogen slagsbrødre, kastede den 23-årige bilnøglen fra sig i et forsøg på at undslippe politiets opmærksomhed som fører af bilen. Den 23-årige fik dog udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, da politiet var sikre på, at han havde ført bilen i spirituspåvirket tilstand.

Knivloven – Frederiksborgvej, Roskilde

Torsdag kl. 16.20 kontrollerede politiet en 46-årig mand fra Litauen, der kørte i en litauisk bil. I bilen havde han en springkniv med et ni cm langt blad. Han blev derfor kortvarigt anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven. Sagen blev straks afgjort med en bøde, hvorefter politiet løslod litaueren.

Kraftig røglugt på institution – Lindelunden, Roskilde

Torsdag kl. 17.05 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af melding om brand i en bygning. Det viste sig dog mindre omfattende, idet en kraftig røglugt i institutionen blev lokaliseret til en minimal brand i en cigaretspand. Dette var årsagen til røglugten på stedet. Ingen kom til skade ved hændelsen.

Brandundersøgelse – Ringparken, Roskilde

Torsdag kl. 17.33 rykkede brandvæsnet og politiet igen ud efter en melding om brand i en lejlighed. En 86-årig kvindelig beboer i lejligheden blev reddet ud med flere brandskader på fødder og ben. I en tilkaldt ambulance blev hun straks bragt til skadestuen til fornøden behandling for brandskaderne og mulig røgforgiftning. I lejlighedens stue var der opstået en brand, som brandvæsnet hurtigt fik slukket, så skaderne ikke blev så store. Ved en foreløbig undersøgelse af årsagen til brandens opståen formoder politiet, at et fyrfadslys, som havde stået på den 86-åriges rollator, af ukendt årsag var faldet ned på gulvtæppet, som der efterfølgende var gået ild i. Brandårsagen undersøges nærmere, idet beboeren endnu ikke er blevet afhørt til sagen.

Slange på afveje – Roskilde.

Torsdag kl. 00.15 kørte politiet til Ågerupvænge, hvor en anmelder havde fanget en slange og fået spærret inde i en kuffert.

Politiet kørte til stedet, og her blev det konstateret, at der var tale om en for mennesker ufarlig snog. Politiet fik den ud i naturen igen, hvor den blev “løsladt”.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.

En 21-årig mand og en 24-årig kvinde blev onsdag begge idømt 30 dages fængsel og udvist af Danmark med seks års indrejseforbud. Begge dømt for butikstyveri i Roskilde, der fandt sted tirsdag eftermiddag.

Vold – Roskilde.

Onsdag kl. 11.43 optrådte en mand voldeligt på Algade, hvor han slog en 76-årig mand fra Roskilde i ansigtet. Flere forbipasserende fik stoppet den voldelige mand og afleverede ham til politiet. Kl. 1151 anholdt politiet en 33-årig mand fra Roskilde, der psykisk var ude af balance. Han blev indlagt på psyk. afdeling efterfølgende. Sagen behandles senere i retten.

Spirituskørsel – Roskilde.

Onsdag kl. 16.27 anholdt politiet en 64-årig kvinde fra Roskilde, der kørte i bil på Roskildevænget. Kvinden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve. Promillen var så høj, så politiet administrativt to kvindens kørekort. Bilen blev beslaglagt.

Beruset mand – Roskilde.

Onsdag kl. 17.17 fik politiet anmeldelse om en beruset mand, der sad på Skomagergade og svinede alle forbipasserende til. Det fortsatte manden med, da politiet kom, og det endte med, at den 46-årige mand fra Køge fik en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, hvorefter han blev bortvist fra stedet.

Uro – Roskilde.

Onsdag kl. 17.53 var politiet på Elmelygårdsvej, hvor der var 200-250 personer, der camperede på en mark, der benyttes af Roskilde Festivalen til campingområde om få dage. Der blev spillet højt musik og diverse efterladenskaber var efterladt på stedet og inde i naboers haver.

Politiet holder øje med de kommende festivaldeltagere, og alle opfordres til at rydde op efter sig og opføre sig på en måde, så de ikke generer naboer. De vil løbende få besøg af politiet i de kommende dage. Der har været en god dialog med de kommende festival deltagere, og det håber politiet naturligvis fortsætter.

Brand i bil – Jyllinge, Roskilde

Onsdag kl. 02.25 hørte et vidne stemmer i området ved Jyllingeparken og kort efter hørte anmelderen et højt brag og så, at der var ild i en bil. Brandvæsenet fik hurtigt slukket branden.

Udlændingeloven – Roskilde.

Tirsdag kl. 13.49 anholdt politiet en 53-årig mand fra Rumænien og en 49-årig mand fra Rumænien, der begge blev truffet på Roskilde Station. Den ene var i besiddelse af en mobil med dansk opsætning. Deres identitet m.v. blev undersøgt, og begge blev løsladt ud på aftenen.

Butikstyveri – Roskilde.

Tirsdag kl. 15.56 anholdt politiet to rumænske statsborgere, der blev anholdt efter tyverier i Boesen og Matas. Begge fundet i besiddelse af ”russerposer”, der er indrettet til at undgå forretningernes alarmer.

De sidder fortsat anholdt, og de vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag med krav om varetægtsfængsel.

Indbrud i perioden
Bøgevangen, Havdrup
Universitetsparken, Himmelev, Roskilde (2 steder)
Industrivej, Roskilde
Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde