Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Jun 08, 2018 til Jun 19, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Narkopåvirket bilist – Havdrup, Solrød.
Kl. 0804 anholdt politiet en 29-årig mand fra Havdrup, der kørte i bil på Nylukkevej. Han var formentlig påvirket af narkotika og fik derfor udtaget en blodprøve.

Mistænkelig mand – Fjordbakken, Jyllinge – Roskilde
Kl. 1121 fik politiet via alarm 112 melding om en mand, der luskede rundt i haverne i området ved Fjordbakken. Manden, der var iført blåt tøj og medbragte en rygsæk, var muligt en udlænding. Politiet kørte hastigt til området, men fandt desværre ikke manden, så det kunne blive opklaret, hvad hans ærinde i området måtte være.

Politiet er glade for denne type anmeldelser, der viser, at borgerne holde øje med hinanden og nærområdet samt reagerer på nogens adfærd, der virker unormalt i området. Det er en god form for nabohjælp – formel eller uformel – for at undgå f.eks. indbrud i private boliger. Tag gerne kontakt til fremmede, så de føler sig opdaget og kontakt eventuelt politiet på tlf. 114, hvis en persons gøremål i området ikke findes troværdigt eller sandsynligt.

Spirituskørsel – Roskilde.
Kl. 2218 anholdt politiet en 64-årig kvinde fra Roskilde, der kørte i bil på Ringstedvej. Hun var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Brand – Roskilde.
Kl. 0233 var politi og brandvæsen til brand på Ejboparken, hvor der var ild i containere. Det førte til beskadigelse af en bil, hvor fælge og lister smeltede som følge af varmeudviklingen.

Branden slukket kl. 0249. Politiet har ingen ide om brandårsagen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Brandundersøgelse – Boserupvej, Roskilde
Kl. 1406 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en ildebrand på en social-psykiatrisk institution, hvor der var brand på et værelse. Brandvæsnet fik efter ca. 10 minutters indsats slukket branden, der var opstået i sengen på en 60-årig mands værelse. Den 60-årige, der havde været alene på værelset ved brandens opståen, havde pådraget sig lettere brandskader samt muligt røgforgiftning som følge af branden. Da den 60-årige ikke umiddelbart kunne redegøre for sin adfærd i forbindelse med brandens opståen, blev han formelt anholdt som mistænkt for mulig brandstiftelse på sit værelse og efterfølgende indbragt til skadestuen til behandling for sine lettere brandskader og til observation for eventuel røgforgiftning. Efter en juridisk vurdering af de nærmere omstændigheder og den 60-åriges mulige rolle i brandens opståen, besluttede anklagemyndigheden, at den 60-årige skulle genanbringes på et psykiatrisk opholdssted i henhold til en tidligere dom. Ingen andre beboere var i fare i forbindelse med branden, hvor der kun skete skader på den 60-åriges værelse.

Slagsmål – Kamstrupvej, Kamstrup, Roskilde
Kl. 1844 indløb en anmeldelse om et større slagsmål på en parkeringsplads ved en ejendom. Både ambulancer og lægehelikopteren var sendt til stedet. Ved politiets ankomst med flere patruljer var der faldet ro på gemytterne, og to lettere tilskadekomne blev i ambulancer bragt til undersøgelse og behandling på skadestuen. Tre mænd, der kunne mistænkes for at deltaget i slagsmålet, var flygtet ind i en bygning, men politiet fik kort anholdt de tre mænd på 21, 23 og 29 fra Roskilde, men med rumænsk oprindelse. Der blev ikke brug for lægehelikopteren, og ved en nærmere vurdering af årsagen til slagsmålet og den lettere tilskadekomst for de to på skadestuen resulterede i, at de tre anholdte blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De to på skadestuen – to mænd på 28 og 33 år fra Roskilde, men også med rumænsk oprindelse – blev efterfølgende også sigtet for overtrædelse af
ordensbekendtgørelsen på grund af deltagelse i slagsmålet, der formentlig bundede i en intern strid omkring arbejdet med avisudbringning. Alle kan nu forvente at modtage en bøde fra politiet.

Spirituskørsel / kørsel uden førerret – Lindenborgvej, Roskilde
Kl. 0225 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Lejre for spirituskørsel og kørsel uden førerret i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Vold – Roskilde.
Kl. 2007 blev en 30-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for vold mod en 27-årig mand fra Roskilde. Volden fandt sted på Borchsgade, hvor den 27-årige fik flere slag og spark. Den 30-årige blev afhørt og sigtet for vold. Han blev løsladt senere på aftenen, og sagen afgøres senere i retten.

Færdselsuheld – Himmelev, Roskilde.
Kl. 1415 kørte en motorcykel ad Store Valbyvej i nordgående retning. Motorcyklen påkørte en modkørende bil. Den 37-årige mand fra Brønshøj, der førte motorcyklen, blev kørt til sygehus med skader på den ene hånd.

Narkokørsel – Øde-Hastrup-Vej, Vor Frue, Roskilde
Kl. 1039 ville en patrulje kontrollere en bil, hvis ene forlygte havde en defekt. Bag rattet i personbil sad en 23-årig mand fra Roskilde, som havde glemt at medbringe sit kørekort. Da politiet skønnede ham påvirket af euforiserende stoffer, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Brandlovgivningen / fornærmelig tiltale af politiet – Hyrdehøj, Roskilde
Kl. 2125 fik politiet en anmeldelse om, at tre mænd havde tændt bål og anvendte grill i Hyrdehøj skov trods af afbrændingsforbuddet i hele Roskilde Kommune Politiet kørte til skoven og traf to mænd på 29 og 30 år fra Roskilde og en 30-årig mand fra Tåstrup. De blev alle tre sigtet for overtrædelse af brandlovgivningen, fordi de trods afbrændingsforbuddet havde tændt bål. Det blev de to mænd fra Roskilde så sure over, at de begge kaldte den fremmødte politipatrulje for mindre pæne ting, så politiet sigtede dem også for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om fornærmelig tiltale af polititjenestemænd. Alle tre sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

Brandundersøgelse – Anemonevej, Roskilde
Kl. 2136 alarmerede en opmærksom borger brandvæsnet og politiet, fordi der var udbrudt brand i naboens garage. Ved politiets ankomst var der meterhøje flammer ved garagen, hvor der var gasflasker. Derfor blev naboen af sikkerhedsmæssige årsager evakueret, medens brandvæsnet forsøgte at slukke branden. Den nåede dog at brede sig til dele af tagkonstruktionen på selve villaen. Beboerne var ikke hjemme, men kom dog hjem senere og kunne oplyse, at der ikke var dyr i fare i selve beboelsen. Branden forrettede store skader på garagen, dele af tagkonstruktionen samt på en bil, der holdt i indkørslen, og hvis lak og plastdele smeltede på grund af varmepåvirkningen. Ingen kom til skade ved branden, der menes opstået ved en kummefryser i garagen. Det skal politiet nu undersøge nærmere i forbindelse med brandtekniske undersøgelser på brandstedet.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde.
Kl. 1538 blev anmeldt om færdselsuheld på Holbækmotorvejen, hvor en personbil, der blev ført af en 50-årig kvinde fra København påkørte en bil, der kørte foran, sidstnævnte blev ført af en 34-årigkvinde fra Hvalsø.

Der skete udelukkende materiel skade ved uheldet, der lukkede motorvejen til kl. 1624.

Spirituskørsel – Tjæreby, Roskilde.
Kl. 1829 anholdt politiet en 50-årig mand fra Roskilde, der blev truffet kørende i bil på Tjærebyvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Mistænkt til tyveri af to ure identificeret – Skomagergade, Roskilde
En 37-årig mand fra Ballerup er efter flere borgerhenvendelser blevet identificeret som mistænkt i sagen om tyveri af to ure til en samlet værdi af ca. 44.000 kr. fra en urmager/guldsmed, Skomagergade 10, 4000 Roskilde, fredag den 18. maj 2018 kl. ca. 1435.

Midt- og Vestsjællands Politi bad i fredags offentligheden om hjælp til identificere manden, der ifølge forretningens overvågningsvideo kunne mistænkes for tyveriet af de to ure, medens ekspedienten var ude i baglokalet i et andet ærinde.

Midt- og Vestsjællands Politi vil nu prøve at få fat i den 37-årige, der i forvejen er efterlyst af Nordsjællands Politi til et retsmøde i anden sag om netop tyveri fra en urmager/guldsmed. Politiet takker borgerne for henvendelserne i sagen.

————-

Forsøg på butikstyveri – Roskilde.
Kl. 1448 tilbageholdt personalet i Elgiganten en person, der var sammen med en anden mand, der formentlig havde til hensigt at begå tyveri. Den anden mand stak af fra stedet. Politiet anholdt en 25-årig mand fra København, der var i besiddelse af en indkøbspose med alufoer, kaldet en “russerpose”, der er lavet med henblik på at “snyde” forretningers alarmsystem.

Kort efter fik politiet anmeldelse om, at den mand, der var stukket af nu gik på Køgevej. Det lykkedes politiet at anholde en 21-årig mand fra Helsingør, der sås efterlyst til anden sag fra København.

Brand i lejlighed afværget – Rønnebærparken, Roskilde
Kl. 1442 underrettede en 28-årig mand fra Roskilde politiet om, at han havde afværget en brand i en lejlighed ovenover sin egen. Han havde hørt en røgalarm gå i gang og kunne i øvrigt lugte brændt mad, hvorfor han kravlede op på lejlighedens altan og ind via altandøren i overboens lejlighed, hvor en gryde med kyllinger blev taget af komfuret. Han lod altandøren stå åben for udluftning og ville snarest underrette ovenboen, som han godt kendte, og som ikke var til stede, om hændelsen. Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af underretningen om hændelsen, hvor den 28-årige ved sin resolutte handling formentlig har afværget en brand i en beboelsesejendom.

Tilsyn med Folkeparken / Vigen Strandpark / Himmelsøen – Roskilde
Politipersonale fra den forebyggende afdeling på Roskilde politistation førte i løbet af eftermiddagen og aftenen tilsyn med Folkeparken, Vigen Strandpark og ved Himmelsøen i Darup. Vejret var meget varmt og solrigt, hvilket havde fået mange mennesker ud i det fri. I Folkeparken var der 125-150 personer til stede. Generelt var der en god stemning blandt de tilstedeværende, men to unge mænd på hhv. 16 år fra Roskilde og 18 år fra Kirke-Hyllinge fik sig dog en lidt ubehagelig oplevelse kl. ca. 1720, hvor de til det tilstedeværende politipersonale anmeldte, at de kort forinden var blevet overfaldet af en gruppe på fire personer. De fire var dog flygtet fra området, da politiet ledte efter dem. De to overfaldne blev sendt på skadestuen for undersøgelse og registrering af de skader, som de måtte have pådraget sig ved overfaldet. Herudover havde politiet i Folkeparken kontakt til et par piger på 14 år, som havde drukket andet end postevand. Politiet valgte derfor at underrette deres forældre om deres tilstand.

I Vigen Strandpark og ved Himmelsøen i Darup var der i sagens natur mange mennesker, der solede sig og benyttede sig af muligheden for at blive afkølet ved en badetur i vandet. Politiet fandt intet grundlag for at gribe ind over for de tilstedeværende personer.

Tøjsælger – Roskilde.
Kl. 1240 fik politiet anmeldelse om, at en italiensk udseende mand på 50-55 år, der var kørende i en hvid Mercedes forsøgte at sælge Armani beklædning til forbipasserende. Pgl. var væk, da politiet kom til stedet.

Spirituskørsel – Roskilde.
Kl. 2358 blev en 25-årig mand fra Roskilde anholdt. Han kørte i bil på Frederiksborgvej, og politiet fandt ud af, at han var påvirket af spiritus, hvorfor han fik udtaget en blodprøve.

Uro – Roskilde.
Kl. 0100 var politiet på Poppelgårdsvej, hvor der i forbindelse med dyrskuet var ca. 100 campister forsamlet. Det var ikke alle, der var glade for, at politiet kom, og der var en noget anspændt stemning, der endte med, at en 23-årig mand fra Errindlev blev anholdt, sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fornærmelig tiltale mod politiet. Det lykkedes i øvrigt politiet at få dæmpet gemytterne.

Udover ovennævnte episode vil politiet betegne dyrskuet som meget fredeligt uden nogen problemer set med politiets øjne.

Indbrud i perioden
Ramsømaglevej, Gadstrup
Store Valbyvej, Gundsølille, Roskilde
Bregnevej, Roskilde
Sivholmvej, Roskilde
Kløvervej, Roskilde
Vestermarksvej, Roskilde
Herregårdsvej, Himmelev, Roskilde
Hjortlund, Vindinge, Roskilde
Ejlskovvej, Himmelev, Roskilde
Skalbjergvej, Himmelev, Roskilde
Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde
Lønbjergparken, Vindinge, Roskilde
Fynsvej, Himmelev, Roskilde
Søndre Ringvej, Roskilde
Skovbogade, Roskilde
Stenlandsvej, Vindinge, Roskilde
Bausager, Gevninge, Roskilde
Mørbjergvænget, Vindinge, Roskilde
Bogensevej, Himmelev, Roskilde
Industrivej, Roskilde
Tjørnegårdsvej, Roskilde
Ternevej, Roskilde