Fra foredrag og herreværelse til sundhedstjek og billard. Roskilde byder på lidt af hvert, når ‘Mens Health Week’ i uge 24 løber af stablen over hele landet.

Det skriver Roskilde Kommune til Dit Roskilde.

Den internationale sundhedskampagne Mens Health Week, Mænds sundhedsuge, tager mændene under armen og møder dem på deres egne præmisser. Og det er der brug for. For mænd og kvinder skal ikke mødes på samme måde.

Kvinder har ofte langt nemmere ved at mærke efter, hvordan de har det. Det har mænd ikke. De går for længe og tumler med problemerne.  Mange gange satser de endda på, at det går væk af sig selv, hvis de bare venter længe nok. Det gælder både mentale og fysiske problemer.

Ifølge tovholder på Mænds Sundhedsuge, chefpsykolog Svend Aage Madsen, har mænd brug for facts at forholde sig til. Det gør det langt nemmere at nå ind til en mand, når han kan se, at det han selv mener om sin kondition, blodtryk, vægt og vaner slet ikke stemmer overens med fakta.

I Roskilde har mændene en oplagt mulighed for at få tjekket fup og fakta om eget helbred i et af kommunens sundhedscentre.

Der serveres sild og snaps i herreværelset torsdag d. 14. juni kl. 12-14, når Erik Lykke Hansen fortæller om mandefællesskaber. Foto: Roskilde Kommune.

Få kolde facts om din krop!
Kom forbi dit lokale sundhedscenter og få en uforpligtende snak om dit helbred. Hvordan synes du selv, det går? Du kan få målt dit blodtryk, BMI, lungefunktion og muskelstyrke. Herefter har I nogle konkrete målinger at tale ud fra.

Der kan blive noget ventetid, hvis mange dukker op på samme tid.

  • Tirsdag d. 12. juni kl. 14-16, Åbent Hus v/Ro’s Torv, Hedegårdenes Skole v. stoppestedet, Københavnsvej 34, 4000 Roskilde.
  • Onsdag d. 13. juni kl. 14-16 Åbent Hus i:
    Sundheds- og Omsorgscenter Midt, Æblehaven 74, 4000 Roskilde
    Sundheds- og Omsorgscenter Nord, Kirkebjergvej 2, 4040 Jyllinge
    Sundheds- og Omsorgscenter Syd, Tofthøjvej 20, 4130 Viby Sj.

Få overblikket på roskilde.dk/mhw.

Uge 24 præsenterer en række tilbud, både foredrag, fysiske aktiviteter gennem Roskilde Ældremotion og kurser og sundhedstjek – alt sammen tilrettelagt kun for mænd. På siden www.roskilde.dk7mhw kan ugens program downloades.

FAKTA
Mænd i Danmark lever 4-5 år kortere end kvinder og rammes hyppigst af de fleste sygdomme.

45 pct. af de ufaglærte mænd er enlige, og enlige mænd lever omkring 7 år kortere end mænd parforhold.

Det er også et samfundsmæssigt problem: Omkring 6.000 mænd i Danmark dør årligt før de fylder 65 år – næsten dobbelt så mange som kvinder. De mangler også på arbejdsmarkedet.