Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 24. april til 1. maj 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

 

Grundlovsforhør – Indbrud i EDB-forretning – Algade, Roskilde

Tirsdag kl. 02.17 fik politiet en anmeldelse fra et alarmfirma om, at en tyverialarm var gået i gang i en EDB-forretning. En røgkanon var udløst, og alarmfirmaet kunne på en videoovervågning se en person fylde effekter i en medbragt taske. Politiet kørte til området med flere patrulje for at lede efter indbrudstyven, der flygtede fra forretningen ved politiets ankomst. Tyven opgav dog flugten med politiet løbende bagefter og lod sig anholde kl. 02.21 ved Ved Klostermuren. Under flugten havde han kastet diverse tyvekoster fra sig, og lige før anholdelsen kastede han to brækjern fra sig. Der var tale om en 47-årig mand fra Slagelse, som havde nået at stjæle diverse udstyr til en samlet værdi af ca. 65.000 kr. Den 47-årige, som har flere domme for berigelseskriminalitet bag sig, vil efter afhøring til sagen blive fremstillet kl. 13.00 i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav fra anklagemyndigheden om varetægtsfængsling.

Hensynsløs kørsel af narkobilist – Københavnsvej, Roskilde

Mandag kl. 12.35 modtog politiet en anmeldelse om, at føreren af en ældre blålig personbil kørte rundt i Roskilde by og kørte på en hensynsløs måde, idet føreren bl.a. kørte mod færdselsretningen og på en sådan måde, at fodgængere måtte undvige bilisten for ikke at blive kørt ned. I bilen skulle ifølge anmeldelsen ud over føreren befinde sig tre passagerer, der hører høj musik for nedrullede vinduer i bilen. Politiet ledte efter bilen i Roskilde-området og fik kl. ca. 1320 kontakt til bilen på Københavnsvej. Føreren var en 19-årig mand uden fast bopæl, som en narkometertest blev anholdt som mistænkt for at være påvirket af narkotika under kørslen i sin bil. Passagerne i bilen var tre unge mænd på 18, 19 og 19 år fra Roskilde. Føreren, der fik udtaget en blodprøve og blev løsladt efter afhøring til sagen, kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret, og sagen skal afgøres.

Udenlandsk håndværker sigtet for dørsalgsloven – Roskilde

Mandag kl. 11.29 fik politiet den første anmeldelse om, at engelsktalende udlændinge havde henvendt sig på Dronning Sofies Vej, Roskilde, for at tilbyde rensning af fliser. Tilbuddet var dog blevet afvist af den kvindelige beboer.

Kl. 12.51 kom anden anmeldelse om de udenlandske håndværkeres henvendelse til en privat borger på Engblommevej, Roskilde, med et tilbud om håndværksarbejde. Også her blev tilbuddet afvist, hvorefter håndværkere kørte fra stedet i en hvid varebil med engelske nummerplader.

Kl. 14.30 fik politiet så tredje anmeldelse om, at nogle udenlandske håndværkere var i gang med at rense fliser i en privat indkørsel på Anemonevej, Roskilde. Politiet kørte til stedet, hvor politiet fik kontakt med en hvid varebil med engelske nummerplader. Nogle personer var i gang med højtryksspuling af fliser hos en privat borger, der havde indgået en aftale med håndværkerne, efter at en af dem uopfordret havde henvendt sig med et mundtligt tilbud. Det var tale om fem irske mænd i alderen 18, 19, 24, 40 og 54 år, i hvis varebil politiet fandt en reklamefolder med et firmanavn. En pris incl. moms var blevet aftalt mellem parterne, men ved nærmere undersøgelse hos de danske myndigheder var firmanavnet, som fremgik af reklamefolderen, ikke registreret på nogen som helst måde. Den 24-årige blev udpeget som den, der ulovligt havde henvendt sig til beboeren, blev sigtet og anholdt for overtrædelse af dørsalgsloven. Ved nærmere undersøgelse af den engelske varebil viste det sig, at den ifølge de engelske myndigheder hverken var ansvarsforsikret eller synet. Politiet inddrog derfor varebilens nummerplader, så den ikke længere kan anvendes til kørsel i Danmark. Efter afhøring til sagen fik den 24-årige anholdte irer, der tidligere var straffet for tilsvarende overtrædelse af dørsalgsloven, forelagt en bøde på et femcifret beløb for overtrædelse af dørsalgsloven og brug af varebilen trods manglende forsikring og manglede syn i Danmark. Ireren blev løsladt efter at han havde fået skaffet penge til betaling af bøden, som han accepterede.

Politiet vil igen advare mod at acceptere tilbud fra udenlandske håndværkere, som ofte begår en overtrædelse af dørsalgsloven ved de uopfordrede henvendelser til private borgere med tilbud om håndværksmæssige ydelser. Ofte oplever politiet også, at der bliver en strid ud af et udført arbejde med hensyn til kvaliteten eller den aftalte pris. Kontakt derfor straks politiet på tlf. 114, hvis du bliver udsat for disse uopfordrede tilbud fra udenlandske håndværkere, med oplysninger om personer og deres eventuelle køretøjer/nummerplader mv.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Låddenhøj, Roskilde

Mandag kl. 21.03 var en 43-årig kvinde fra Randers C kørt galt i en personbil, da hun under kørsel ad Låddenhøj fortsatte ligeud i et skarpt sving. Hun kørte derved ned ad en skrænt og standsede i en have i en kolonihaveforening. Den 43-årige sad stadig bag rattet ved politiets ankomst og havde pådraget sig en mindre flænge ved det ene øje som følge af uheldet. Da hun var påvirket af spiritus, blev hun af politiet bragt til skadestuen til både udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol samt undersøgelse og fornøden behandling i anledning af flængen. Ingen andre trafikanter var involveret i uheldet.

Truende gæst – Jernbanegade, Roskilde

Søndag kl. 02.26 ønskede en dørmand assistance fra politiet, idet en gæst kastet rundt med ting og truede med at skyde folk. Politiet fik kontakt til en 23-årig mand fra Roskilde, som under påvirkning af spiritus havde haft en lidt forkert attitude, men ikke havde noget våben på sig. Politiet formanede ham, inden han blev bortvist fra stedet. Bortvisningen var dog kortvarigt, for kl. ca. 0300 var han retur, hvorefter politiet også kom retur til stedet for at frihedsberøve ham, så han ikke igen skabte utryghed i området. Efter nogle timer i detentionen for at sove rusen ud blev han løsladt.

Uro i nattelivet – Jernbanegade, Roskilde

Søndag kl. 00.30 var det opstået så meget uro med et diskotek, at politiet måtte indsætte flere patruljer, herunder en hundepatrulje, for at få genoprettet roen på gaden. I den forbindelse blev flere personer bidt/snappet af politihunde, og politiet anholdt i forbindelse med uroen en 19-årig mand fra Roskilde, der havde fået nogle hundebid, og en 41-årig mand fra Roskilde. Begge var i større eller mindre grad påvirket af spiritus og blev begge sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen i forbindelse med uroen på gaden. Begge kan nu forvente at modtage en bøde i deres e-boks.

Færdselsuheld – Østre Ringvej / Trekroner Alle, Roskilde

Søndag kl. 12.29 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, efter at to bilist var stødt sammen i krydset, hvor de implicerede køretøjer spærrede for trafikken. Begge førere af de to biler blev bragt til kontrol på skadestuen, men begge var sluppet uden behandlingskrævende skader. Uheldet skete, efter at en 79-årig mand fra Roskilde i en personbil var kørt ad Trekroner Alle mod vest og ud i krydset, hvor han blev påkørt af en anden personbil ført af en 55-årig kvinde fra Jyllinge ad Østre Ringvej mod syd. Kl. ca. 1310 var krydset ryddet, så trafikken igen kunne passere lyskrydset som normalt. Politiet forsøger nu via parternes og eventuelle vidners forklaringer at få klarlagt årsagen til sammenstødet i lyskrydset.

Narkobilist – Holbækmotorvejen, Roskilde

Søndag kl. 21.27 anholdt og sigtede politiet en 18-årig mand fra Albertslund for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad motorvejen mod øst ved afkørsel 10 Roskilde Ø. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Spirituskørsel – Københavnsvej, Roskilde

Lørdag kl. 04.53 anholdt og sigtede politiet en 22-årig kvinde fra Tølløse for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Lov om euforiserende stoffer/våbenloven – Roskilde

Lørdag kl. 10.22 henvendte politiet sig på en privat adresse i forbindelse med efterforskning af en sag om berigelseskriminalitet. I haven så politiet nogle hampplanter, og da politiet fik kontakt med beboerne, kunne politifolkene ikke undgå at bemærke en kraftig lugt af hash fra boligen. En 53-årig mand fra Roskilde blev derfor mistænkt for ulovlig hampdyrkning og mulig besiddelse af hash. Ved en ransagning af hans bolig fandt politiet ca. 92 gram skunk, ca. 15 gram skunk-granulat, ca. 56 gram tørrede skunkplanter, 11 friske hampplanter, en tørremaskine til skunkplanterne samt en peberspray. Politiet sigtede derfor den 53-årige for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og overtrædelse af våbenlovgivningen. De fundne, ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sagen, hvor den 53-årige senere vil høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Slagsmål på musiksted – Helligkorsvej, Roskilde

Lørdag kl. 23.18 rykkede politiet ud til musikstedet “Gimle”, hvor flere personer var i slagsmål med hinanden. Flere patruljer fra politiet fik skilt parterne ad og udstedte efterfølgende bøder til en 46-årig mand fra Roskilde og en 53-årig mand fra Kirke-Såby for overtrædelse af restaurationsloven på grund af deres adfærd. Ingen var kommet til skade som følge af uordenen på stedet.

Narkobilist – Møllehusvej, Roskilde

Fredag kl. 10.12 anholdt og sigtede politiet en 31-årig mand fra Jyllinge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både amfetamin og hash. Den 31-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Mistænkelig kørsel – Viby Sj. – Roskilde

Fredag kl. 14.10 fik politiet en henvendelse om en ung, 17-årig bilist, som kørte rundt i Viby-området i en personbil, selv om han endnu ikke havde erhvervet sig et kørekort. Bilens nummerplader var i øvrigt efterlyst af politiet som afmeldte hos SKAT. Politiet fandt imidlertid ikke hverken bilen eller den 17-årige.

Indsats mod social dumping – Roskilde/Solrød/Greve kommuner

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag formiddag sammen med medarbejdere fra Arbejdstilsynet og SKAT en kontrol af en række virksomheder inden for brancherne renseri, kosmetik/hudpleje og autopleje som et led i myndighedernes generelle indsats mod social dumping.

I Roskilde kommune blev to virksomheder inden for hhv. renseri- og autopleje-branchen besøgt. Arbejdstilsynet havde nogen bemærkninger omkring skiltning og rygepolitik, og SKAT gav det ene firma påbud om føring af en logbog.

I Solrød kommune blev ingen truffet ved en virksomhed inden for autobranchen.

I Greve kommune blev aflagde myndighederne et besøg hos to virksomheder inden for renseri-branchen. Arbejdstilsynet havde ved disse besøg bemærkninger til skiltning, dokumentation for eftersyn af en maskine samt manglede afskærmning. I en kosmetikklinik havde Arbejdstilsynet
bemærkn
inger i forhold til noget udsugning.

Ingen af de besøgte steder gav anledning til sager/bemærkninger hos politiet, idet beskæftigelsen af udenlandsk arbejdskraft blev udført efter gældende regler.

Færdselsuheld – Lufthavnsvej, Roskilde

Tirsdag kl. 15.45 kørte en 63-årig mand fra Kirke-Såby med lav hastighed i vestlig retning frem mod krydset ved Køgevej, men overså en 36-årig mand, der på cykel kørte ad Køgevej i nordlig retning. Cyklisten blev påkørt og væltede. Efter en kontrol på skadestuen i Køge blev cyklist dog udskrevet som uskadt, men med diverse ømhed efter påkørslen. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet og de implicerede køretøjer. Når undersøgelseserklæringen er modtaget, kan den 63-årige forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Cyklist på motorvejen – Holbækmotorvejen, Roskilde

Tirsdag kl. 17.10 fik politiet en del henvendelser om en cyklist, der kørte i østlig retning på motorvejen omkring til- og afkørsel 14 Roskilde V. Flere bilister var standset op på grund af cyklisten, som viste sig at være en 57-årig mand fra Børkop. Han var faktisk efterlyst af Sydøstjyllands Politi som forsvundet fra sin institution, hvor han bor. Politiet tog ham derfor med til politistationen i Roskilde, hvor personale fra institutionen senere på aftenen afhentede ham. Den 57-årige blev ikke sigtet for noget i anledning af kørslen på motorvejen.

Grundlovsforhør – Forsøg på manddrab – Søndre Alle, Roskilde

Den 31-årige mand fra Nordsjælland meldte sig selv til Københavns politi i går eftermiddag og blev anholdt uden dramatik, efter at Midt- og Vestsjællands Politi offentliggjorde navn og foto af den eftersøgte. I forbindelse med eftersøgningen af den mistænkte i løbet af tirsdagen havde Midt- og Vestsjællands Politi med assistance fra Københavns Politi foretaget undersøgelse af et formodet opholdssted i Valby, men han blev ikke fundet det pågældende sted.

Den 31-årige mistænkte vil onsdag kl. 1130 blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde som sigtet for forsøg på manddrab i forbindelse med skudafgivelsen mod en 39-årig mandlig beboer på et bosted på Sct. Hans, Søndre Alle, Roskilde, mandag d. 230418 kort tid før kl. 2155.

Indbrud i perioden
Salløvvej, Gadstrup
Engvænget, Havdrup
Horseløkke, Havdrup
Algade, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Hovedvejen, Glim, Roskilde
Sygehusvej, Roskilde
Kærvej, Vindinge, Roskilde