Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 1. marts til den 6. marts 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Uro – Roskilde.

Søndag kl. 19.40 blev anmeldt om to personer, der optrådte voldeligt og provokerende på en tankstation på Helligkorsvej. Politiet kom til stede og anholdt en 21-årig mand fra Vipperød og en 21-årig man fra Roskilde. Begge var påvirket af spiritus og fik lov at hvile sig til ud på natten i politiets detention.De fik begge en bøde for deres optræden.

Hærværk – Roskilde.

Søndag kl. 02.55 blev en 31-årig kvinde fra København sigtet for hærværk på jernbanegade, hvor hun lavede graffiti på en bygning. Det viste sig, at der var flere bygninger, der var blevet udsmykket af den 31-årige.

Hun blev sigtet for hærværk, og vil senere høre fra politiet omkring sagen, herunder formentlig også et erstatningskrav.

Røveri mod forretning – Roskilde.

Lørdag kl. 20.06 fik politiet anmeldelse fra Dagli’Brugsen på Klosterengen om, at der netop havde været røveri. En person truede personalet med en kniv til at udlevere omsætning fra stedet.

Gerningsmanden beskrives som:

A: Mand, 170 cm, almindelig/slank kropsbygning, talte dansk med en ru/slidt stemme. Iført: Mørk hættetrøje og lyserød halsedisse.

Medbragte pose til udbytte og var bevæbnet med kniv. Kniven havde sort skæfte, stålgråt blad og lignede en stor grøntsagskniv.

Det lykkedes ikke i første omgang at finde frem til gerningsmanden. Politiet hører meget gerne fra vidner eller andre, der har oplysninger til sagen. Ring på 114.

Spirituskørsel – Ringstedvej, Roskilde

Lørdag kl. 01.15 anholdt og sigtede politiet en 56-årig mand fra Kirke-Hyllinge for spirituskørsel i en personbil på Ringstedvej ved motorvejstilkørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Færdselsuheld – Østre Ringvej/Store Valbyvej, Roskilde

Fredag kl. 13.15 kørte en 24-årig mand fra Jyllinge i en personbil ad Store Valbyvej mod syd i snevejr. I krydset ved Østre Ringvej, hvor han havde ubetinget vigepligt, bremsede han, men gled på grund af føret ud på Østre Ringvej, hvor han stødte sammen med en anden personbil ført af en 49-årig kvinde fra Jyllinge i vestlig retning.

Hendes bil blev ved sammenstødet slået ud af kurs, så hun endte i grøften. Ingen af førerne kom til skade ved uheldet, der forårsagede skader på de implicerede køretøjer. Den 24-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af uheldet.

Spirituskørsel – Østre Ringvej, Roskilde

Fredag kl. 16.38 anholdt og sigtede politiet en 30-årig mand fra Fakse for spirituskørsel i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Humanitær eftersøgning – Frederiksborgvej, Roskilde

Torsdag kl. 080.6 fik politiet en henvendelse fra pårørende til en 84-årig, dement kvinde fra Roskilde, som var forsvundet fra sin bopæl i Roskilde by. De pårørende havde selv ledt efter kvinden, som sidst var konstateret til stede aftenen før kl. ca. 23.00.

Politiet begyndte med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, at lede efter kvinden, der kl. ca. 09.30 blev fundet livløs i et lettere kuperet område i Folkeparken ud for Trægården. En tilkaldt ambulance bragte hende til skadestuen, hvor en læge kort efter konstaterede hende død.

Ifølge politiets foreløbige undersøgelser var der ingen tegn på, at hun havde været udsat for en forbrydelse eller på anden måde havde pådraget sig livstruende kvæstelser. Politiet bemærkede dog, at hun ved fundet var iført meget lidt tøj i forhold til det kolde vejr udendørs, hvorfor kulden formodes at være årsagen til hendes død. De pårørende blev straks underrettet.

Rutinemæssigt skal politiet sammen med en læge se nærmere på den 84-årige for at afgøre, om der kunne være andre årsager til dødens indtræden end politiets formodning om kulden som årsag.

Røg fra toilet – Jernbanegade, Roskilde

Torsdag kl. 08.39 rykkede brandvæsnet og politiet ud til røg fra nogle toiletter. Det viste sig, at der på nogle offentlige toiletter ved stationsområdet var gået ild i brændbart materiale i en skraldespand. Kun papiret brændte med røgudvikling, så det var en let opgave for brandvæsnet at slukke branden og foretage udluftning på stedet. Et cigaretskod kan formentlig have været årsagen til brandens opståen.

Mistænkeligt forhold – Dronn. Margrethes Vej, Roskilde

Torsdag kl. 09.51 henvendte en meget opmærksom borger sig til politiet, fordi hun havde bemærket to mænd, der udviste interesse for flere adresser på vejen. De var kørende i en sølvgrå Opel Vivaro med lettiske nummerplader. Anmelderen havde kontaktet dem for at tilbyde dem hjælp, hvorefter de havde oplyse, at de skulle aflevere en pakke. Anmelderen kunne dog ikke se nogen pakke i bilen og fandt derfor deres adfærd mistænkelig. Politiet kørte til området, men fandt hverken mændene eller deres bil.

Ovenstående er et glimrende eksempel på god nabohjælp, hvor anmelderen har reageret som anbefalet i Nabohjælpsordningen: giv dig til kende over personer, der udviser mistænkelig adfærd, og tilbyd din hjælp. Når personerne føler sig opdaget, forsvinder de ofte fra området.

Børn på isen på Roskilde Fjord – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Torsdag kl. 17.10 fik politiet en anmeldelse om, at børn færdedes ude på isen på Roskilde Fjord i inderfjorden. Politiet fandt dog ikke nogen personer på isen, men vil dog benytte lejligheden til at advare mod færdsel på isen både på fjorde, i havne, på søer og i vandhuler. Trods kuldegraderne de seneste dage er isen ikke sikker at færdes på. Hold derfor særligt øje med skiltning om eventuel tilladt færdsel på isen.

Indbrud i villa – Dronning Sofies Vej, Roskilde

Torsdag kl. 20.37 fik politiet en anmeldelse om et indbrud i en villa, hvor et stuevindue var blevet brudt op af en indbrudstyv inden for tidsrummet kl. 14.30-20.30. Efter gennemrodning af villaen havde tyven stjålet nogle smykker og en sort kurv med blomster. En nabo på vejen havde kl. ca. 16.00 set en fremmed mand stå afventende i nærheden af gerningsstedet. Denne mand, som havde stået med en sort kurv og forsvandt i ukendt retning, blev beskrevet som: mand, ca. 190 cm høj, almindelig af bygning, gråt fuldskæg, iført hue, mørkgrøn/lilla vinterjakke og lyse cowboybukser. Politiet afventer nu resultaterne af de tekniske undersøgelser ved indbruddet.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget mistænkeligt i området, eller som har oplysninger om identiteten på den beskrevne mand. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i container – Ågerupvej, Ågerup, Roskilde

Onsdag kl. 14.27 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i en container, der stod tæt på en staldbygning. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden, der formodes at være opstået fra gløder efter rensning af et fyr. Ingen kom til skade ved branden, der heller ikke forrettede skade på nogen bygninger.

Indbrud i perioden
Gadstrupparken, Gadstrup
Ågerupvej, Ågerup, Roskilde
H. H. Kochs Vej, Himmelev, Roskilde
Akacielunden, Himmelev, Roskilde
Strandgårdsvej, Himmelev, Roskilde
Moesgården, Vindinge, Roskilde
Sandrækkerne, Vindinge, Roskilde
Dronning Sofies Vej, Roskilde
Ågeruphøj, Ågerup, Roskilde
Algade, Roskilde
Rampelyset, Roskilde
Ørstedvej, Viby Sj.
Æblehaven, Viby Sj.