Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 16. november til 28. november.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Spirituskørsel / kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 1940 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 40-årig mand fra Stege for spirituskørsel i en personbil, som den 40-årige i øvrigt ikke måtte være fører af i forvejen, fordi han også var frakendt kørekortet. Den 40-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol, men måtte finde alternativ transport efterfølgende. Da den 40-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på senere konfiskation. Han vil sine sager samt spørgsmålet om konfiskation afgjort ved et retsmøde på et senere tidspunkt.

Tricktyveri – Jyllinge – Roskilde

Kl. 1326 anmeldte en 38-årig mand fra Jyllinge, at han søndag aften kl. ca. 2300 fik uventet besøg af to fremmede mænd, som udgav sig for at være politibetjente. De krævede at få den 38-åriges pas og sundhedskort, hvis han ville undgå at komme i retten. Derudover blev han beordret til at destruere sit NemID-kort. De to fremmede mænd forlod herefter den 38-årige bopæl, og i den forgangne tid inden anmeldelsen har den 38-årige nu konstateret, at han er blevet registreret som ejer af et køretøj, som han ikke kender til, ligesom der uberettiget er hævet et betydeligt beløb fra hans bankkonti. De to fremmede mænd mistænkes nu for at have misbrugt den 38-åriges personlige oplysninger for selv at opnå en økonomisk gevinst. De to mænd blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-30 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Karseklippet i siden, vinterjakke, cowboybukser, Talte: Dansk med accent; B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 20-30 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Karseklippet i siden, sportsbukser, Talte: Dansk med accent. Politiet forsøger nu at få mændene identificeret ud fra de handlinger, som de har foretaget i den 38-åriges navn.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i Jyllinge-området søndag aften. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Politiet vil opfordre borgere til at kræve at se politilegitimation, hvis nogle i civilt tøj udgiver sig for at være fra politiet, og man som borger er i tvivl om, hvorvidt der reelt er tale om politiet. Politipersonale har pligt til at fremvise politilegitimation, såfremt en borger kræver det.

Narkokørsel – Præstemarksvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 2157 anholdt og sigtede politiet en 23-årig mand fra Jyllinge for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket tilstand. En narkometertest indikerede, at han var påvirket af både kokain og hash under kørslen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Greve.

En 17-årig ung mand blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for flere tilfælde af trusler og røveri mod forskellige personer i Greve. Han blev fængslet til den 211217.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Ringsted.

Kl. 1400 blev en 23-årig mand fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Pgl. sigtes i forbindelse med fund af skydevåben på en adresse i Ringsted den 031117, hvor der i forvejen sidder to andre fængslede. Den 23-årige blev fængslet til 071217. Politiet har ikke flere kommentarer til sagen.

Mistænkelig adfærd – Roskilde.

Kl. 1814 fik politiet anmeldelse om en hændelse onsdag eftermiddag, hvor en 90-årig kvinde fik besøg af to mænd, der ville checke brandalarmerne i hendes bolig på Kornvej. Kvinden oplyste til mændene, at alarmerne blev undersøgt med jævne mellemrum, men de insisterede på at undersøge forholdet nærmere. De to kom ind på adressen, men tilsyneladende manglede der ikke noget i hjemmet efter besøget.

Luk aldrig ukendte ind, hvor der ikke er en forudgående aftale om, at de kommer for at undersøge et eller andet. Specielt skal ældre være opmærksomme på dette, da det ofte er denne gruppe, der bliver udsat for tyveri fra deres boliger.

Hærværk – Roskilde.

Kl. 0200 anholdt politiet en 16-årig dreng, der kl. 0130 gik rundt på en bil i en parkeringskælder i Hersegade. Den 16-årige var sammen med en jævnaldrende, der stak af fra stedet. Den anholdt blev løsladt senere på natten efter sigtelse for hærværk mod to biler.

Uro – Roskilde.

Kl. 0245 anholdt politiet en 20-årig mand fra Roskilde, der sammen med to andre gik rundt på Algade, hvor de sparkede på vinduer og rev valgplakater ned m.v. Det lykkedes politiet at anholde den ene af gerningsmændene, der blev løsladt senere på morgenstunden med en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Uorden på valgsted – Astersvej, Roskilde

Kl. 1326 bad valgtilforordnede på en skole om assistance til at bortvise en kvinde, som efter sin valghandling ikke ønskede at forlade stedet. Endvidere var hun højtråbende og udadreagerende og skabte dermed utryghed over for børnene i skolen. Politiet fik kontakt til en 48-årig kvinde fra Roskilde, som indvilligede i at lade sig undersøge på et psykiatrisk hospital, hvor politiet efterfølgende afleverede hende.

Kl. 1948 rykkede politiet ud til et supermarked i Rørmosen, Roskilde, hvor der nu var uorden mellem to kvinder. Politiet kørte til supermarkedet og fik igen kontakt til den 48-årige kvinde, som var blevet tilbageholdt af en vagt i butikkens baglokale. Hvad der var årsagen til tumulten mellem kvinder, kender politiet ikke, men den 48-årige blev nu formanet og sendt bort fra stedet.

Forsøg på tricktyverier – Bernadotteparken, Himmelev, Roskilde

Kl. 1434 og kl. 1510 fik politiet to anmeldelser fra to kvinder på 93 og 95 år om, at begge kl. ca. 1430 havde fået uventet besøg af fremmede kvinder. Hos den 93-årige havde den ene kvinde afledt hendes opmærksomhed med en seddel med teksten UNICEF og havde fået doneret 20 kr. til organisationen. Da hun forlod den 93-årige, opdagede hun, at en anden person uset var gået ind i soveværelset, hvor skabe og skuffer var blevet åbnet – dog uden at noget var blevet stjålet. Den 95-årige havde fået besøg af to fremmede kvinder, der med det samme var gået ind i hendes stue, hvor de var begyndt at kramme hende. De medbragte en seddel med teksten UNICEF samt en liste med navne under. Den 95-årige anede uråd og fik dem sendt ud igen, inden de nåede at stjæle noget. De to kvinder blev beskrevet som: A: Kvinde, ca. 18-23 år, 170-175 cm høj. Spinkel af bygning. Hun havde halvlangt s
ort hår
, var lys i huden og var iført mørkt tøj; og B: Kvinde, ca. 50-55 år, 160-165 cm høj. Kraftig af bygning. Hun havde sort hår, var lys i huden og var iført en sort frakke. Politiet forsøger også at få disse to kvinder identificeret.

Røveri mod forretning – Industrivej, Roskilde

Kl. 1921 slog personalet fra forretningen Harald Nyborg alarm til politiet, idet personalet, der netop havde lukket butikken, var blevet truet af en mand med en pistol til at udlevere kontantbeholdningen. Røveren fik udleveret pengene, som blev puttet i en klar affaldssæk med bl.a. affald i og flygtede fra stedet på en cykel. Røveren blev beskrevet som: A: Mand, 20-22 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Yderligere kendetegn: talte dansk med accent, Talte: Dansk, Iført: Mørkegrå Adidas trøje, mørke bukser, Adidas sko og handsker, Medbragte: sort pistol og kørende på cykel. Politiet kørte til stedet med flere patruljer, herunder en hundepatrulje, men fandt ikke røveren, hvis flugtretning ikke kendes præcist.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket røveren i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Arbejdsulykke – Håndværkervej, Roskilde

Kl. 0648 rykkede politiet og ambulancepersonale ud til en arbejdsulykke, hvor en mand var kommet til skade. En 54-årig mand fra Jerslev Sj. havde skader på sit ene ben og blev bragt til skadestuen i Køge til undersøgelse og behandling. Det viste sig, at tilskadekomsten var sket i forbindelse med udstigning af en bobcat. Dens grab var i højeste stilling, da han ville stige ud, men pludselig faldt grabben ned, således at den 54-årige fik sit ene ben i klemme. Det lykkedes ham selv at komme fri og få tilkaldt hjælp. Arbejdstilsynet og politiet foretog undersøgelse af bobcatten og fik klarlagt de nærmere detaljer i ulykken for at få klarlagt, om nogen kan drages til ansvar for ulykkens opståen. Den 54-årige var sluppet uden benbrud, men havde fået en kraftig læsion af benet.

Færdselsuheld – Vindingevej/Øde-Hastrupvej, Roskilde

Kl. 0859 fik politiet via alarm 112 melding om et færdselsuheld, hvor tre køretøjer var impliceret, og to ambulancer var sendt til stedet. Det viste sig, at først en lastbil ført af en 53-årig mand fra Tølløse og dernæst en personbil ført af en 31-årig kvinde fra Holbæk var standset for rødt lys i lyskrydset under kørsel i sydøstlig retning. Dette opdagede en 51-årig kvinde fra Svinninge for sent, så hun påkørte med sin personbil den 31-åriges personbil, der blev skubbet frem i lastbilen. Den 51-årige blev tilset af ambulancepersonalet, medens den 31-årige blev kørt til skadestuen til kontrol. Begge var dog sluppet for behandlingskrævende skader som følge af uheldet.

Tricktyveri – Roskildevej, Ortved, Ringsted

Kl. 1350 anmeldte et par på 70 og 71 år fra Ringsted, at de kort forinden i deres gadebod var blevet kontaktet af to fremmede mænd, der var ankommet i en bil med rumænske nummerplader. Den ene mand havde henvendt sig i gadeboden, hvor han købte nogle varer. Den anden mand havde sneget sin ind i huset, hvor han blev overrasket af den kvindelige beboer. I forbindelse med betaling for varerne fik manden skabt så meget forvirring, at sælger var blevet snydt for 300 kr. Mændene var herefter kørt fra stedet i bilen med rumænske nummerplader.

Uro i opgang – Parkvej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 0005 anmeldte en beboer, at der var uro i opgangen, hvor to personer var ved at komme i slagsmål med hinanden. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med to mænd på 28 og 55 år fra Viby Sj. Den yngste af de to mænd var påvirket af spiritus og var kommet i skænderi med den ældste, som politiet kørte hjem til sin bopæl andetsteds i Viby Sj. for at få adskilt de to parter. Ingen af dem havde lidt fysisk overlast ved hændelsen.

Færdselsuheld – Ringstedgade/Skovbogade, Roskilde

Kl. 1040 kørte en 74-årig kvinde fra Roskilde i en personbil ad Ringstedgade mod syd og blev muligt blændet af den lavtstående sol. Samtidig var en langsomt gående kvinde på 72-årig fra Roskilde i færd med at krydse Ringstedgade ud for Skovbogade som fodgænger. Fodgængeren blev på kørebanen ramt af den 74-åriges bil på sin højre side og væltet omkuld. En politipatrulje kom i det samme forbi og fik tilkaldt en ambulance, som kørte den 72-årige fodgænger til kontrol på skadestuen, hvor lægerne kunne konstatere, at hun formentlig var sluppet med diverse knubs som følge af påkørslen. Politiet forsøger nu at finde ud af de præcise omstændigheder ved uheldet for at få klarlagt, om nogen af parterne har overtrådt færdselsloven.

Færdselsuheld – Køgevej/Darupvej, Roskilde

Kl. 1220 skete et færdselsuheld mellem to lastbiler i lyskrydset. En 46-årig mand fra Borup kørte i en lastbil i sydlig retning, men blev blændet af den lavtstående sol. Han overså derfor, at lyssignalet viste rødt i hans færdselsretning, hvorfor han fortsatte ud i krydset og påkørte en anden lastbil ført af en 33-årig mand fra Karise. Denne lastbil kørte i modsat retning og var i færd med at svinge til venstre for grøn pil mod Darupvej. Den 46-årig slap uskadt fra uheldet, medens den 33-årige blev bragt til skadestuen i Køge til observation. Lastbilerne spærrede krydset i ca. 1 time, inden bugseringskøretøjer fik dem fjernet.

Forsøg på tricktyveri – Himmelev Sognevej, Himmelev, Roskilde

Kl. 1435 fik politiet en anmeldelse om, at en 91-årig kvinde fra Roskilde kl. ca. 1415 havde fået uventet besøg på sin bopæl af en fremmed mand, der havde fremvist en seddel med noget tekst. Samtidig havde han holdt en mønt frem og bedt om at få mønten vekslet. Den 91-årige havde dog straks afvist manden, der så havde forladt hendes bopæl. Manden blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, 30-40 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: Mørk beklædning, og havde ifølge den 91-årige ikke nået at stjæle noget. Politiet betragter sagen som et forsøg på tricktyveri, idet hans hensigt formentlig havde været at få den 91-årige til at afsløre, hvor hun opbevarede sine penge/sin pung.

Tumultagtige scener – Nygade, Roskilde

Kl. 2003 fik politiet en anmeldelse om, at et par mænd var i et alvorligt skænderi, og at den ene var udstyret med en kniv, og at den anden part blødte fra hovedet. I nærheden stod en tredje mand og viftede med en pistollignende genstand. Politiet kørte hurtigt til stedet med flere patruljer, som på grund af oplysningerne i anmeldelsen foretog anholdelse af fire mænd i alderen 44-57 år og en 47-årig kvinde – de fire lokale beboere på stedet. Flere af de anholdte var påvirket af alkohol, men det blev hurtigt klarlagt, at det ikke var så alvorligt som oplyst i anmeldelsen. Ved en ransagning af en lejlighed fandt politiet en luftpistol, som formentlig var det våben, som en mand var blevet set med. Politiet fandt ikke nogen ulovlige knive. Derfor blev alle fem løsladt kl. 2035, da årsagen ifølge politiet var et drikkelag, som havde udviklet sig. Ingen blev sigtet for noget i anledning af anmeldelsen.</p >

Brand i bil – Bakkesvinget, Roskilde

Kl. 2332 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil, som stod på en kontorbygning. Da brandvæsnet havde fået slukket ilden, kunne politiet konstatere, at der var tale om en ældre Audi A3 personbil, hvori der var opstået ildebrand af ukendt årsag. Politiet undersøger årsagen til branden nærmere. Kontorbygning fik ingen skade som følge af branden.

Grundstødt båd? – Roskilde Fjord ved Elleore, Veddelev, Roskilde

Kl. 1641 henvendte en lokal borger sig til politiet, fordi en gul motorsejler med en skydepram på slæb havde ligget stille i fjorden mellem Veddelev og Elleore i mindst 30 minutter uden aktivitet på eller ved båden. Politiet iværksatte en redningsaktion og fik assistance fra det lokale redningsberedskab, som ved brug af en vandscooter eftersøgte motorsejleren uden resultat. Myndighederne ved således ikke, hvor fartøjerne er blevet af. Søværnet oplyste, at der netop havde været højvande i området, hvorfor et muligt grundstødt fartøj ville være kommet fri af sig selv og måske drevet i sydlig retning på grund af strømforholdene på stedet. Ingen personer var meldt savnet, hvorfor myndighederne ikke foretog sig yderligere efter anmeldelsen.

Brandundersøgelse – Rønøs Alle, Roskilde

Kl. 2004 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bygning, hvor der ifølge anmeldelsen fra nogle naboer var flammer ud ad vinduerne. Brandvæsnet fik dog hurtigt styr på branden i en slags kontorbygning. Brandårsagen er p.t. ikke klarlagt, hvorfor politiet skal undersøge brandstedet nærmere. Ingen kom til skade ved branden.

Brand i bygning – Bakkesvinget, Roskilde

Kl. 1146 rykkede brandvæsnet og politiet ud efter en melding om ildebrand i en etageejendom. Meldingen var dog en anelse overdrevet, idet myndighederne kunne konstatere, at der kun havde været ildebrand i nogle papirer på en opslagstavle i en opgang. Der skete ikke nogen skade på ejendommen, og ingen kom til skade. Sagens karakter og omfang taget i betragtning foretog politiet sig ikke yderligere i sagen.

Mistænkelige forhold – Roskilde

Kl. 1358 fik politiet en henvendelse fra en forretning i Ringstedgade om, at en fremmed mand (A) havde henvendt sig i forretningen for at få lavet nogle farvekopier af nogle ID-papirer. Samtidig havde personalet set, at en anden fremmed mand (B) luskede rundt i forretningens baggård. Ønsket om kopiering blev afslået, hvorefter de to mænd forlod stedet. De blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 45-50 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: hentehår, “ølmave”, Talte: Engelsk, Iført: kort sort/grå jakke, jeans, Medbragte: seddel med fransk tekst, men talte ikke selv fransk; B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 35-40 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Iført: mørk jakke. Politiet ledte efter mændene, men fandt dem ikke.

Kl. 1519 fik politiet så en anmeldelse fra en genbrugsbutik i Sankt Ols Gade om, at to fremmede mænd var kommet ind i butikken ad bagindgangen. De bad indtrængende personalet om at skrive noget på et stykke papir, men personalet forstod ikke hensigten og prøvede at få dem ud igen. Først da personalet truede med at ringe efter politiet, forsvandt mændene hurtigt via bagdøren og derefter i ukendt retning. De blev beskrevet som: A: Mand, Østeuropæisk af udseende, 35-40 år, Kropsbygning: Kraftig, Iført: Sort sweatshirt, blå dynevest og blå cowboybukser; og B: Mand, Østeuropæisk af udseende, 25 år, Kropsbygning: Almindelig, Iført: Blå dynevest, blå cowboybukser. Desværre heller ikke denne gang lykkedes det at finde de to mænd i byen for at få opklaret, hvad hensigten med deres henvendelse i genbrugsbutikken har været.

Indbrud i perioden
Agervænget, Gadstrup
Kirkebakken, Gadstrup
Industrivænget, Havdrup
Hedevænget, Havdrup
Engblommevej, Jyllinge
Hirsevej, Jyllinge
Kolibrivej, Jyllinge
Granhøj, Jyllinge
Søndervang, Roskilde
Bakkesvinget, Roskilde
Guldborgvej, Veddelev, Roskilde
Dunhammervej, Roskilde
Vor Frue Hovedgade, Vor Frue, Roskilde
Meldager, Roskilde
Bygmarken, Roskilde
Merringgårdsvej, Roskilde
Valnødvej, Roskilde
Kongebakken, Roskilde
Grønager, Gevninge, Roskilde
Eriksvej, Roskilde
Maglekildevej, Roskilde
Søparken, Svogerslev, Roskilde
Vestergade, Roskilde

Del på sociale medier