Gourmetslagterne og Ernæringsassistenterne var dybt koncentrerede, da de torsdag dystede til skolemesterskabet om at gå videre til DM i Skills i Herning

Foto: ZBC

At være dygtig til sit fag, er noget, der er vigtigt for mange. Også på erhvervsskoleområdet bliver der brugt mange ressourcer og kræfter på at gøre eleverne dygtige. En af måderne er ved konkurrencer. Og en af de konkurrencer, der betyder allermest for eleverne er DM i Skills. Her dyster erhvervsskoleelever fra hele landet om at blive Danmarks bedste og kvalificere sig til World Skills. Men for at kvalificere sig til DM i Skills, skal man vinde skolemesterskabet/regionsmesterskabet. Og netop det blev afholdt for ernæringsassistenter og gourmetslagtere på Slagteriskolen ZBC i Roskilde torsdag.

De startede 300 gourmetslagterde, og kun de fem bedste blev udtaget og konkurrerede til skolemesterskabet om at gå videre til DM i Skills. Dommerne var imponerede:

– Det er virkeligt et højt niveau i år. De har gjort rigtig meget ud af det, og de har både været nytænkende, gjort meget ud af præsentationen og vist os dommerne, at de også ved, hvordan de skal tilberede udskæringerne, siger dommer Kenneth Hansen.

Det var et tæt løb, men der var dog to gourmetslagtere, som lige havde det ekstra, der skulle til for at løbe med sejren. Vinderne af dagens konkurrence inden for gourmetslagtere blev Ditte Bladt Jensen fra Meny Skomagergade i Roskilde, (1. plads) og Danny Qvist fra SuperBrugsen i Havdrup (2. pladsen) Stort tillykke!

– Det er stort det her! Jeg tog det som en oplevelse, men at jeg nu står her som vinder, det havde jeg ikke regnet med. Og nu hvor jeg er nået så langt, så vil jeg træne 200 timer op til DM i januar, og også gå efter guldet der. Jeg er rigtig glad og stolt, fortæller vinder Ditte Bladt Jensen fra Meny Skomagergade i Roskilde

Foto: ZBC

Mad tilberedt til den rette målgruppe
Hos ernæringsassistenterne var konkurrencen også hård. Her skulle deltagerne sammensætte et ernæringsmæssigt korrekt måltid til enten en ældrecafe, en ungdomshøjskole eller til et hospice. Vinderen blev Steffi Blinaa fra Plejecenter Skovvang i Slagelse. Hun havde tilberedt et lækker måltid til en ungdomshøjskole, hvor hun både havde taget højde for, at det skulle være noget, de unge synes smagte godt, var sundt og så lækkert ud:

– Det er bare så fedt. Jeg har fået et ordentligt selvtillids-boost. Jeg var mest med i konkurrencen, for at rykke mine egne grænser og for at øve til min svendeprøve. Men nu har jeg fået blod på tanden, og jeg vil gøre, alt hvad jeg kan for at gøre det godt til DM, siger vinderen Steffi Blinaa fra Plejecenter Skovvang i Slagelse

Stor tillykke til alle deltagerne til skolemesterskaberne.

Af gourmetslagterelever deltog:
Danny Qvist, SuperBrugsen Havdrup
Ditte Bladt Jensen, Meny Skomagergade i Roskilde
Jacob Sølvberg, Slagter Avlund i Hillerød
Marie Lambæk, Meny Kalundborg
Sebastian Folke, Irma i Roskilde

Dommerne:
Kenneth Bechmann Jensen, slagtersvend, Slagter Frimann Roskilde
Kenneth Hansen, fagchef Dagrofa

Af ernæringsassistentelever deltog:
Steffi Blinaa fra Plejecenter Skovvang i Slagelse
Hannah Lyngholm fra Gentofte Hospital
Manja Bjerregård fra Gentofte Hospital

Dommerne:
Steen Larsen, tidligere faglærer på Slagteriskolen
Trine Andersen, fra ATP i Vordingborg (tidligere deltager i DM i Skills)

Hvad er DM i Skills?
DM i Skills er Danmarksmesterskabet for erhvervsuddannelser. Her kæmper unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, om at blive de bedste inden for deres fag. DM i Skills blev afholdt første gang i 2011 og holdes nu en gang om året i januar. Danmarksmesterskabet løber over tre dage, og indledes med en åbningsceremoni, hvorefter lærlingene skal løse opgaver inden for deres fag. Vinderne kåres den sidste dag med præmieoverrækkelse. Opgaveløsningen foregår på stande, der er placeret ved siden af hinanden i store haller. Byen, hvor DM i Skills afholdes, skifter fra år til år. DM i Skills afholdes fra den 18. – 20. januar 2018 i MCH i Herning.

Største inden for fødevareområdet
ZBC har fusioneret med Selandia og SOSU Sjælland, og derfor er vi nu Danmarks absolut største skole inden for gastronomiens verden, og vi uddanner både konditorere, gourmetslagtere, ernæringsassistenter, kokke, tjenere og bagere.