På ZBC i Roskilde blev vinterferien brugt på at lære børn om mad. Ud over udforskning af en halv gris, der endnu ikke var skåret til flæskesteg og bacon, fik børnene lov til at lave deres egne pølser, kreere frugt- og grøntsags spyd og ikke mindst pynte fine kager, som de kunne tage med hjem.

 

Både børn, forældre og bedsteforældre kunne lære noget, og alle fulgte med i spænding, da slagterfaglærer Michael Busk viste den halve gris frem med hoved, føder, lunger og det hele. Mens børnene kunne se, hvordan en gris ser ud inden den bliver til flæskesteg, kunne forældre få tips og tricks til grillen eller lære, hvordan man ryger sit eget bacon.

 

Eventet var spredt ud på to dage over de to vinterferieuger, og begge dage var en succes. Rigtig mange børn udforskede maduniverset og fik lov til at røre og se den store gris, der ikke ligner noget af det, som de plejer at spise – men så alligevel. Leveren så bestemt ikke ud som den leverpostej de kender, men da Michael viste frem, kunne man alligevel godt se, at det ligner bacon, rullepølse osv.

 

Efter der var lavet fine frugt- og grøntsags spyd, stod den på pyntning af kager. Her var koncentrationen og kreativiteten i top, og alle børn fik både kager og hjemmelavet pølser med hjem.

Del på sociale medier