Vindinge kan se frem til 145 nye boliger i de kommende år. Plan- og Teknikudvalget starter processen med at støtte et forslag til lokalplan for boliger i Vindinge Vest. Planen sendes i offentlig høring frem til sidst i november med et borgermøde den 27. oktober, fortæller Roskilde i en pressemeddelelse.

Her planlægges der bygget 145 nye boliger.
Her skal der bygges 145 nye boliger.

Det er to projektudviklere, der ønsker at udbygge arealet mellem Vindinge By, Tingvej og Vindingevej med en blanding af parcelhuse og tæt/lav boliger. Udbygningen kræver en ny lokalplan og ændringer af kommuneplanrammerne.

”Når vi er meget positive overfor projektet i Plan- og Teknikudvalget, skyldes det, at vi ønsker at imødekomme den stigende efterspørgsel på boliger i Vindinge by”, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Torben Jørgensen.

”Kommunen har haft et tæt samarbejde med projektudviklerne om udformning af bebyggelsen. Der er lagt op til et varieret boligområde med forskellige boligtyper og boformer, der supplerer Vindinges eksisterende boliger. Samtidig skal planen sikre en fornuftig trafikstruktur og attraktive, grønne arealer” fortæller Torben Jørgensen.

Lokalplanen giver mulighed for, at der kan bygges op til 145 nye boliger fordelt på 55 parcelhuse og 90 tæt/lav boliger. Området får en intern vej, der tilsluttes Tingvej og Lønbjergvej.

Lokalplanen sikrer også, at bebyggelsen placeres, så der kommer en fælles grønning, der kobler området sammen med den eksisterende by og landskabet. Boligerne placeres i mindre grupper, som skaber grobund for lokale fællesskaber og der anlægges nye stier, der kobles til det eksisterende stisystem.

Den offentlige høring af lokalplan 644 er planlagt fra den 30. september til den 25. november. Der er borgermøde torsdag den 27. oktober kl. 19 på Vindinge Skole.

Allerede i dag er Vindinge kendetegnet ved, at der bor betydeligt flere børnefamilier end landsgennemsnittet. De fleste er veluddannede med en husstandsindkomst, der er i den højere ende.