Det er kommunens opgave at servicere borgerne, men prisen er høj
Roskilde kommunes medarbejdere må fortsat tage en smøgpause

Tvunget rygeforbud har ingen gang på jord mener flertallet i økonomiudvalget.

Det forslag som kommunaldirektører Henrik Kolind sammen med forvaltningen havde forsøgt gennemført, om at rygning helt skulle forbydes i Roskilde kommune, blev nedstemt i byens centrale økonomiudvalg.

Ifølge forslaget, der ville sidestille alkohol og tobak, måtte kommunens medarbejdere ikke engang gå udenfor i deres pauser for at få en smøg.

Kommunaldirektør Henrik Kolind (der tjener ca. kr.2,1 mio. om året, læs mere her ) mente at det var måden at få flere til at stoppe med rygning og i tråd med kommunens sundhedspolitik.

Forslaget blev dog ikke set på med velvillige øjne blandt medarbejderne i Roskilde Kommune. HMU (Hovedmedarbejderudvalget), der repræsenterer 6500 ansatte i Roskilde Kommune, havde taget afstand fra forslaget.  Skulle medarbejderne ønske at holde op med at ryge, burde det ske på frivillig basis.

“Helt overordnet siger vi nej tak til kommunalt styrede adfærdsregulerende retningslinjer,” siger Jeanne Heskjær, der er næstformand for HMU, til SN.dk.

Venstres leder i byrådet, Bent Jørgensen, mente også at forslaget gik for vidt. “Roskilde Kommune kan ikke gennemføre et totalt rygeforbud i arbejdstiden, men ser dog velvilligt på at hjælpe de ansatte med at stoppe frivilligt,” siger han til Roskilde Avis.