Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 13-22. juni 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Spirituskørsel – Tykmosevej, Havdrup – Solrød

Kl. 2045 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 29-årig mand fra Havdrup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Anholdelser 

Kl. 1038 anholdt politiet en 30-årig og en 28-årig, begge mænd og begge fra Rumænien. De to blev anholdt efter at have stjålet kobber fra en byggeplads på Frederiksborgvej.

De to blev set før, under og efter tyveriet, hvor politiet i mellemtiden var tilkaldt, og de to blev anholdt. Den ene i besiddelse af en CS-gas spray, hvilket er en overtrædelse af våbenloven, og den bil, som de to kørte i, var i så ringe stand, at politiet pillede nummerpladerne af bilen.

Begge blev løsladt senere på dagen med en bøde.

Tiggeri / musik til ulempe – Jernbanegade

Kl. 0948 anholdt politiet en 48-årig mand fra Rumænien dels for at spille musik i tunnelen ved togstationen, dels for i samme forbindelse at tigge om penge. Han blev sigtet og afhørt til straffelovens bestemmelser om betleri. Sagen blev afgjort straks med en advarsel med en gyldighed på fem år, således at han kan straffes, hvis han igen træffes i forbindelse med tiggeri i Danmark.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Københavnsvej

Kl. 1058 sigtede politiet en 25-årig mand fra Jyllinge for kørsel i frakendelsestiden i en personbil. Da han flere gange tidligere var blevet afsløret i samme overtrædelse af færdselsloven, beslaglagde politiet hans personbil med henblik på konfiskation ved et retsmøde, som han vil blive indkaldt til, når sagen skal afgøres.

Graffiti mod tog – Køgevej

Kl. 0041 kontaktede en opmærksom borger politiet, fordi to unge mænd var i færd med at male graffiti på et togsæt på skinnerne ved Roskilde station. Politiet kørte hurtigt til stedet med flere patruljer og fik anholdt en 24-årig mand fra København Ø, som blev sigtet for omfattende hærværk. En medgerningsmand nåede at flygte fra stedet og forsvandt i Hersegade med politifolk løbende bagefter. Gerningsmændene havde malet på begge sider af toget og skrevet diverse tags i størrelser 1½ x op til 5 meter. Den 24-årige blev løsladt efter endt sagsbehandling, men kan nu forvente et erstatningskrav i forbindelse med den strafferetlige afgørelse på sagen. Politiet arbejder nu videre med sagen i et forsøg på at få identificeret den flygtede medgerningsmand, der beskrives som 20-30 år, almindelig af bygning og var iført mørke bukser samt en lyseblå hættetrøje.

Overtrædelse af indrejseforbud – Algade

Kl. 1240 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom borger, som undrede sig over en formentlig udenlandsk mands adfærd i Algade, hvor han gik slingrede rundt. Han gik videre til Hestetorvet, hvor han pillede ved de udstillede genstande ved en af boderne. Politiet blev tilkaldt og fik kontakt med en 34-årig mand fra Letland, som ikke måtte opholde sig i Danmark. Han havde i februar 2016 fået forbud mod at rejse ind i Danmark. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. Ved et retsmøde søndag fik han en straksdom og blev anbragt i arresten dels til afsoning af straffen, dels indtil fornyet udsendelse af Danmark.

Spirituskørsel – Kildehusvej

Kl. 1405 anholdt og sigtede politiet en 49-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel på en knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Forsøg på tricktyveri i beboelse – Søndergade, Viby Sj. 

Kl. 1555 anmeldte en 48-årig kvinde fra Viby Sj., at hun under ophold på sin mors bopæl ca. 10 minutter tidligere var blevet kontaktet af en fremmed kvinde (A), der gerne ville ind i moderens bopæl i ukendt hensigt. Den fremmede kvinde prøvede at skubbe anmelderen ind, men hun fik skubbet den fremmede kvinde ud og så i samme forbindelse, at endnu en fremmed kvinde (B) stod afventende udenfor. Anmelderen mistænkte dem for at ville begå et tricktyveri hos hendes mor, hvis rollator stod uden for bopælen. De to fremmede kvinder blev beskrevet som: A: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 160-165 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: talte gebrokkent dansk, Iført: gult tørklæde; B: Kvinde, Østeuropæisk af udseende, 40-45 år, 170 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Iført: mørk frakke. Politiet ledte forgæves efter kvinderne i byen.

Brand i biler – Hvalsø / Roskilde / Greve

Kl. 2023 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en bil på Blakledsvej, Vester Såby, Hvalsø. En mindre personbil af mærket VW Polo var ukendte årsager brudt i brand, og på stedet fandt politiet og brandvæsnet en nummerplade, der tilhørte en bil af et andet mærke, og som var afmeldt hos SKAT. Ingen kom til skade ved branden.

Kl. 2105 rykkede brandvæsnet og politiet igen ud til brand i en bil på Københavnsvej, Roskilde. Røgen fra branden blev hurtigt opdaget af vidner, der ilede til stedet og forsøgte at slukke branden inde i personbilens kabine. Brandskaderne på bilens blev begrænset som følge af den hurtige indsats.

Kl. 2351 fik politiet endnu en anmeldelse om en bilbrand, som brandvæsnet var rykket ud til, på en parkeringsplads ved Over Bølgen, Greve. Trods brandvæsnets indsats udbrændte bilen.

Lokalpolitiet i hhv. Roskilde og Karlslunde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i forbindelse med bilbrandene, som politiet efterforsker nærmere ud fra en teori om, at brandene i biler er påsatte. Politiet har dog ikke nogen formodning om, at der er en sammenhæng mellem de tre bilbrande.

Narkobilist – Ny Østergade

Kl. 0001 anholdt og sigtede politiet en 19-årig mand fra Viby Sj. for kørsel i en personbil i narkotikapåvirket personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Tiggeri i gågaden – Algade

Kl. 1203 anholdt politiet to mænd på 19 og 20 år fra Rumænien, fordi de forinden havde gået rundt i Algade og tigget penge af tilfældige personer, de havde mødt på deres vej. De fremviste et stykke papir, hvor der stod, at de sultede og ønskede penge. De havde bl.a. også henvendt sig til en civilklædt politimand, der tilfældigt færdedes i gågaden. De to anholdte blev på grund af deres adfærd sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om betleri og fik sagen afgjort straks med en advarsel med en gyldighed på fem år. Næste gang, de bliver afsløret i betleri, kan de således straffes med fængsel indtil 6 måneder.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen

Kl. 1312 blev en patrulje på Københavnsvej, Roskilde, prajet af et vidne, der havde fulgt efter en mand, der kort forinden var forulykket i en personbil ved afkørsel 10 fra Holbækmotorvejen i vestgående retning. Føreren af den forulykkede bil var forsvundet i retning mod Betonvej. Her traf politiet endnu et vidne, der også havde set den flygtede fører, som politiet kort efter – med hjælp fra vidnet – fandt på Industrivej, således at politiet kunne anholde en lettere tilskadekommen og narkotikapåvirket, 39-årig mand fra Viby Sj. Han blev i en tilkaldt ambulance bragt til skadestuen, hvor han også fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Det viste sig, at den 39-årige under kørsel i en personbil af ukendte årsager mistede kontrollen over denne på afkørsel 10, således at han ramte autoværnet i begge sider af vejen. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken, som bevirkede, at afkørslen blev spærret, indtil det forulykkede køretøj var blevet fjernet. Den 39-årige blev indledningsvist sigtet for kørsel uden førerret, da han ikke havde noget kørekort. Politiet afventer nu analyseresultatet af den udtagne blodprøve, før sagen kan afgøres.

Brandundersøgelse – Øvejen, Vor Frue

Kl. 2241 rykkede brandvæsnet ud til ildebrand i et skur. Ilden nåede dog at brede sig til en hæk, inden brandvæsnet fik branden slukket. Skuret, to cykler samt diverse haveredskaber blev beskadiget i forbindelse med branden, der formentlig var opstået efter brug af en ukrudtsbrænder ved skuret tidligere på aftenen. Ingen personer kom til skade ved branden.

Aggressiv gæst – Jernbanegade

Kl. 0219 anholdt politiet en 21-årig mand fra Aalborg uden for et diskotek, som han var blevet bortvist fra. Da han havde været utilfreds med bortvisningen, var han i sin spirituspåvirkede tilstand blevet aggressiv og truende over for dørmændene. Politiet lagde den 21-årige til afrusning i detentionen. Når han bliver løsladt i løbet af formiddagen, vil han blive præsenteret for en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd tidligere på natten. Han kan forvente at få sagen afgjort med en bøde.

Anholdelse/grundlovsforhør – Tyveri fra taske – Algade

Kl. 1318 fik politiet et opkald fra personalet i en tøjbutik, hvor to udenlandske kvinder var blevet tilbageholdt efter tyveri af en pung fra en kundes taske. Politiet var hurtigt fremme, idet en politimand samtidig gik rundt i Algade og til borgerne uddelte brochurer med gode råd til at undgå trick- og lommetyverier. To kvinder på hhv. 36 år fra Kroatien og 56 år fra Rumænien blev anholdt som mistænkte for at have stjålet en pung fra en taske medbragt af en 73-årig kvinde fra Roskilde. Hun var kunde i tøjbutikken og bemærkede intet i forbindelse med tyveriet, som blev observeret af to butikskontrollanter fra en anden butik i Algade. Butikskontrollanterne havde her bemærket de to kvinder og fundet deres adfærd mistænkelig. De var diskret fulgt efter dem ind i tøjbutikken, hvor de to anholdte kvinde formåede at stjæle fra den 73-årige kunde. Butikskontrollanterne foretog en civil anholdelse, medens personalet i tøjbutikken tilkaldte politiet. Politimanden i gågaden blev også selv opmærksom på hændelsen, da den ene af de anholdte kvinder højlydt beklagede sig i forbindelse med butikskontrollanternes tilbageholdelse af hende. De anholdte blev fundet i besiddelse af den 73-åriges pung samt kontanter fra den, så de blev begge sigtet for i fællesskab at have stjålet pungen og pengene. Kvinderne har overnattet i et arresthus, idet de skal fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde kl. 1100. Politiet arbejder samtidig på at undersøge, om de anholdte kan mistænkes for andre berigelsesforhold i Danmark.

Mistænkelig støvsugersælger – Ågerup

Kl. 1417 henvendte hjemmeplejen sig til politiet på vegne af en 87-årig kvinde fra Ågerup, som kl. ca. 1330 uopfordret var blevet kontaktet på sin bopæl af en fremmed mand, der ville sælge hende en støvsuger. Sælgeren fremviste en brochure, forsøgte at overbevise den 87-årige om hendes behov for en ny støvsuger samt tilbød at køre hende til en hæveautomat for at hæve penge. Til sidst lykkedes det dog at få afvist sælgeren, der herefter forlod stedet på ukendt måde. Der var ikke blevet stjålet noget hos den 87-årige, hvis hjemmehjælper efterfølgende kontaktede politiet. Sælgeren blev beskrevet som: mand, ca. 50 år, dansk af udseende, kraftig af bygning, ingen oplysninger om beklædning.

Politiet fraråder borgere at købe effekter af sælgere, der henvender sig uopfordret i salgsøjemed. Sådanne henvendelser kan være en overtrædelse af forbrugeraftaleloven (bedre kendt som dørsalgsloven). Kontakt snarest politiet på tlf. 114 med oplysninger om sælgeren og eventuelt køretøj.

Indbrud i perioden
Herringløse Bygade, Herringløse
Præstemarksvej, Jyllinge
Industrivej
Jernbanegade
Navervej
Fælledvej