Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 31. maj – 8. juni 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Færdselsuheld – Gl. Havdrup, Solrød

Kl. 0051 kørte en bil ad Roskildevej mod nordvest, da han pludselig så noget foran bilen, muligt et dyr. Bilisten undveg, og mistede herredømmet over sin bil og ramte et vejtræ. Bilisten, en 19-årig mand fra Køge, kom ikke til skade ved uheldet. Bilen totalskadet.

Anholdelse – Jyllinge

Kl. 2048 fik politiet en anmeldelse om, at en 49-årig mand fra Jyllinge fulgte efter en bil, der kort forinden havde lavet tyveri på genbrugspladsen i Brohaven. Kl. 2110 fik politiet kontakt med bilen, og en 23-årig mand med ukendt adresse og en 34-årig mand fra Tåstrup blev anholdt og sigtet for tyveri af fladskærme. De to blev løsladt senere på aftenen efter afhøring.

Narkopåvirket bilist 

Kl. 2215 anholdt politiet en 20-årig mand fra Holte, der blev standset af politiet på Tunevej i Vindinge. Manden var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve og dernæst løsladt.

Færdselsuheld 

Kl. 1600 skete et færdselsuheld på ringstedgade, hvor en politimotorcykel under udrykning kørte halvvejs inde i den sydgående vognbane, da der var tæt køkørsel i den nordlige vognbane.

En 25-årig mand fra Roskilde holdt i køen af biler i nordgående retning og skulle svinge til venstre ind på en p-plads og i den forbindelse ramte politimotorcyklen bilen, hvilket betød at motorcyklisten væltede og fik nogle knubs og heldigvis ikke kom alvorligt til skade.

Løse heste 

Kl. 1207 blev anmeldt om problemer med et firspand Frederiksborg heste, hvor de to rev sig løs, da der knækkede et mellemled på Roskilde Dyrskue. Hestene blev bange og løb ud blandt publikum. Seks personer kom lettere til skade som følge at møde med hestene, og personerne blev undersøgt på sygehus for småskrammer. Hestene kom hurtigt under kontrol.

Narkopåvirket bilist 

Kl. 1158 standsede politiet en bil på Bymarken. Det viste sig, at bilens fører, en 20-årig mand fra Roskilde, var påvirket af narkotika. Han fik derfor udtaget en blodprøve.

Kørsel uden førerret 

Kl. 1245 kørte en 25-årig mand fra København i bil på Skovbogade, hvor han skulle til teoriprøve på politistationen. Han fik i 2013 et kørselsforbud, og han havde således ikke kørekort. Den 25-årige blev sigtet for at have kørt bil uden kørekort, og sigtedes moder blev sigtet for at have overladt føringen af sin bil til sin søn.

Ransagning

Kl. 1733 var politiet på Boserupvej, hvor der var mistanke om, at en beboer lå inde med narkotika. Politiet ransagede stedet og fandt metadon, som den 44-årige mand ikke var i lovlig besiddelse af. Han blev sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer.

Brand 

Kl. 2300 kørte politi og brandvæsen til Københavnsvej hos bilforhandler Gunnar Due, hvor der var ild i en bil i udstillingen. Det viste sig, at der var sket en kortslutning i en lader til en bil, og det gjorde, at der gik ild i en bils motorrum. Derudover var der meget tilrøget og sodskadet i udstillingslokalerne. Ingen mennesker kom til skade.

Våbenloven 

Kl. 0150 anholdt politiet en 45-årig kvinde fra Roskilde, der blev truffet i Rønnebærparken, hvor hun råbte til gene for beboere i området. Hun stod med en kniv i hånden, da politiet kom. Kniven var ulovlig, og kvinden blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven. Hun tilbragte natten på politistationen og blev løsladt ud på morgenen.

Hærværk 

Mellem torsdag den 260516 og lørdag den 280516 er der lavet hærværk flere steder på Eriksvej, hvor skure, bygninger m.v. er malet med sort, orange og hvid spraymaling. En varebil ligeledes udsat for grafittihærværk.

Oplysninger til politiet på 114.

Overtrædelse af våbenloven 

Kl. 1455 standsede politiet en bil på Helligkorsvej, hvor politiet fandt en strømpistol ved ransagning af bilen. En 21-årig mand fra Roskilde blev sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Indbrud i perioden
Hovedgaden, Havdrup
Hovedgaden Havdrup
Korskær, Herringløse
Saturnvej, Jyllinge
Tellusvej, Jyllinge
Toftager, Roskilde
Østervang, Roskilde
Mørbjergparken, Roskilde
Søndergade, Viby