Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2016-03-02 til 2016-03-14.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at fortælle offentligheden om. Ikke-anmeldte eller af politiet ignorerede hændelser omtales ikke i det følgende.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

 

Indbrudstyve overrasket – Kildestræde, Jyllinge

Kl. 1154 kontaktede en 66-årig kvinde fra Jyllinge politiet, fordi hun under ophold i sit hus havde hørt støj og kort efter overrasket en indbrudstyv i soveværelset. Tyven flygtede straks via den opbrudte hoveddør ud til en lysgrå bil, hvori en anden medgerningsmand sad afventende. Begge gerningsmænd flygtede i bilen ad Kildestræde mod Bygaden og derefter i ukendt retning. Indbrudstyven i soveværelset blev beskrevet som: A: mand, 30-35 år, 185-190 cm høj, muskuløs af bygning, skaldet, iført langærmet grå sweater og hvide håndværkerbukser; B: mand (sad afventende i bil) – ej yderligere beskrivelse. Politiet ledte efter både bil og gerningsmændene i området, men fandt dem ikke.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket den lysegrå bil med A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Tyveri af airbags – Københavnsvej / Betonvej

Kl. 0804 fik politiet henvendelser fra to autoforhandlere på hhv. Københavnsvej og Betonvej, hvor ukendte gerningsmænd i nattens løb havde stjålet airbags. Den ene autoforhandler havde fået stjålet ni airbagsbags, et sæt alufælge samt 16 sæt seler fra biler, der holdt på aflåst område. Den anden forhandlers biler var blevet opbrudt med formentlig en skruetrækker, hvorefter airbags fra fire biler var blevet stjålet.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Alternativ tyverisikring – Ågerup

Kl. 2323 modtog politiet en bekymrende henvendelse fra en borger i Ågerup, idet naboen havde siddet helt stille i en stol hele dagen. Trods banken på ruderne og døren havde pågældende ikke reageret. Politiet rykkede ud til stedet og havde bestilt en låsesmed for at låse døren op, da politiet forventede at finde en livløs person. Ved politiets og naboens mellemkomst blev det opklaret, at den kvindelige beboer på stedet ikke var hjemme. Hun havde som en slags tyverisikring sat en stor dukke på en stol i køkkenet for at undgå indbrud i sit hjem. Der blev således ikke brug for låsesmeden, og tyverisikringen havde virket: intet indbrud konstateret på adressen. Politiet foretog sig ikke videre i anledning af anmeldelsen.

Spirituskørsel / lov om euforiserende stoffer – Møllehusvej

Kl. 1555 anholdt og sigtede politiet en 42-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil, ligesom politiet mistænkte ham for også at være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen. I forbindelse med visitationen fandt politiet nemlig to joints, så han blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Butikstyveri – Jernbanegade

Kl. 1021 kørte politiet til supermarkedet Føtex, hvor en kvinde var tilbageholdt som mistænkt for tyveri. Politiet fik kontakt med en 18-årig kvinde fra Kalundborg, som havde forladt butikken med kosmetiske produkter for 288 kr. uden at betale. Da politiet undersøgte hendes personlige ejendele, fandt politiet en peberspray, så sigtelserne mod den 18-årige kom til at omhandle tyveri og overtrædelse af våbenloven. Hun vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod hende skal afgøres.

Mistænkelig udenlandsk bil – Slæggerup 

Kl. 1119 fik politiet en henvendelse om en udenlandsk bil, der kørte søgende rundt i området. Politiet kørte til området og fik kontakt med en rumænsk varebil med tre rumænske mænd på 30, 36 og 39 år i. De oplyste at køre rundt i området for at indsamle skrot. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte dem for noget, hvorfor de fik lov til at køre videre i deres bil.

Færdselsuheld

Kl. 0713 skete et færdselsuheld på Sankt Hans Gade, hvor en bil, der blev ført af en 30-årig mand fra Svogerslev skulle svinge til højre fra Sankt Claravej og videre ad Sankt Hans Gade. Manden overså en 8-årig pige fra Roskilde, der blev ramt med lav hastighed af den 30-åriges varebil.

Pigen blev med eskorte kørt til Rigshospitalet. Det forlyder at hun har fået skader i ansigtet og en trykket lunge, men at hun er stabil og har det godt efter omstændighederne.

Den 30-årige fører af bilen fik krisehjælp efter uheldet.

Butikstyveri 

Kl. 1410 anholdt politiet en 22-årig mand fra København, der kort forinden havde lavet butikstyveri i Kvickly på Algade af 20 stk. energibarer.

Ved visitation blev han fundet i besiddelse af en del penge. Han skyldte penge for sagsomkostninger bl.a. til politiet, og politiet beslaglagde 12500 som følge af dette. Det var den 22-årige ikke tilfreds med, og derfor bliver beslaglæggelsen forelagt retten i dag til endelig vurdering. Den 22-årige blev løsladt efter afhøring.

Indbrud hos optiker

Kl. 0126 blev anmeldt om indbrud hos Profil Optik, Københavnsvej, hvor en rude var trykket ind. Fra stedet stjålet solbriller i diverse mærker.

Spirituskørsel

Kl. 1614 anholdt politiet en 78-årig kvinde fra Nivå, der kørte i bil på Store Valbyvej, da hun blev standset af politiet. Kvinden var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve.

Narkopåvirket bilist

Kl. 1723 anholdt politiet en 22-årig mand fra Lejre, der kørte i bil på Strandengen. Pgl. var påvirket af narkotika. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt.

Indbrud i perioden
Gevninge Bygade
Boserupvej (2)
Stormandshøjen

Del på sociale medier