Dyrene i det kolde vejr seneste opdatering 240

Du mærker sikkert kulden i denne tid, hvor minusgraderne er tæt på at være to-cifret. Du tænker måske også på, om dit udegående husdyr kan klare kulden.

En del børn har kanin med eget domicil i familiens have. Hvordan er det så, at man tager godt vare på sin udekanin her i vinteren.

 

Dyrenes Beskyttelse, Roskilde Internat, anbefaler, at det er vigtigt at omgivelserne er i orden og kaninen helst have en ven, at putte med.

Din kanin skal have en kaninven eller kaninveninden, fordi du ikke kommer ud til den så ofte, når der er rigtig koldt. Kaninen er et selskabeligt dyr, så det er godt for den, at have en kammerat.

Der er også godt at lave en god varm hule i huset. En god bunke med hø og halm, så den har noget at varme sig i.

Altid rigeligt med vand. Et dyr der altid har vand tilgængeligt og kan drikke hvornår, det vil, er et sundt og glad dyr. I det kolde vejr skal man ud hver dag, da vandet fryser til. Eller er det muligt at holde det optøet ved hjælp af eks varmelampe.

Lav læ i indhegningen. Kaninen tåler ikke træk.
En god fingerregel er at mærke i bunden af kaninens øre. Er det varm, så har den det godt. Er det koldt, skal man sørge for at varme og tætne dens bolig noget mere.

Dyrenes Beskyttelse, Roskilde Internat, har mange kaniner. Så se dem alle på www.roskildeinternat.dk

Følg dem ligeledes på Facebook, hvor man også kan se gode videos.

Dyrenes Beskyttelse, Roskilde Internat

Del på sociale medier