Roskilde Kommune støtter kampagne uge 43 og 44.

Ta’ toppen af saltet og gør dit blodtryk en stor tjeneste – gå efter Nøglehulsmærket, når du handler. Det er budskabet i Fødevarestyrelsens landsdækkende forbrugerkampagne. altomkostdk_686x457_bla_e
Fire ud af ti danskere har for højt blodtryk
En af årsagerne er, at de fleste af os får næsten dobbelt så meget salt, som anbefalet. Derfor vil Fødevarestyrelsen og samarbejdspartnerne i Saltpartnerskabet nu guide danskerne til en hverdag med lidt mindre salt med kampagnen ”Får du for meget?”

”Det er vigtigt, at vi i Roskilde Kommune understøtter den landsdækkende kampagne. Rigtig mange er ikke klar over, at de spiser alt for meget salt, og at et højt saltforbrug har konsekvenser for blodtrykket og måske antallet af raske leveår. Men der står en lang række produkter med mindre salt på hylderne i butikkerne. Man kan finde dem ved at gå målrettet efter Nøglehulsmærket, ” siger formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov.

Overset dræber
Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed har lavet beregninger, der viser, at 400.000 færre danskere vil have forhøjet blodtryk, hvis vi tager toppen af vores saltforbrug. Forhøjet blodtryk er den risikofaktor, der er skyld i flest for tidlige dødsfald, og især betyder forhøjet blodtryk en større risiko for hjertekar sygdomme.

”Salt er en overset dræber. Meget af det salt, som vi dagligt indtager, kommer fra færdiglavede fødevarer som leverpostej og spegepølse, fra færdigretter og fastfood. Det er altså ikke kun den salt, som vi drysser på aftensmaden derhjemme, og det er væsentligt at dele det budskab,” understreger Morten Gjerskov, formand for Sundhed – og Omsorgsudvalget.