Fredag d. 30 oktober 2015 er dagen før Alle Helgen, og hele Roskilde bymidte bliver indtaget af spøgelser, skeletter og faklende optog. DSCI3639Det er Kulturstrøget der står bag lysfesten, som afholdes for tredje år i træk. Der vil være spændende installationer og events lavet af RUCs Performance Design studerende og forskellige musikalske indslag af forskellige kor fra Roskilde.
Lysfesten skal være med til at bringe nogle af de gamle danske allehelgens-traditioner til live, og det har derfor ikke samme fokus som den amerikanske tradition med Halloween. Der er altså ingen græskar og tilfældige uhyggelige udklædninger, men derimod forsøges der at skabes et mere dansk præget event, med vores gamle folketro om de dødes verden, og lysets livgivende kraft i fokus.
Mange butikker vil også have længere åbent, og Kulturstrøgets institutioner vil have særarrangementer i forbindelse med lysfesten.

Eventet afholdes fredag d. 30. oktober 2015, kl. 17.00-21.00 og foregår i Roskilde Midtby.