Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet 2015-07-22 til 2015-07-28.

Indbrud hos optiker – Ro’s Torv, Roskilde
2015-07-22 – Kl. 1009 anmeldte personalet hos en optiker i butikscentret, at ukendte gerningsmænd havde først skaffet sig adgang til centret ved at opbryde skydedørene, hvorefter forretningsrude til optikerforretningen var blevet knust. Fra forretningen havde tyvene stjålet mindst 120 par dyre solbriller i forskellige mærker og var herefter forsvundet med udbyttet i ukendt retning. Videoovervågning i centret viste, at to hætteklædte mænd i mørkt tøj kl. ca. 0145 opbrød skydedørene til centret. Politiet undersøger nu sagen nærmere og afventer resultatet af den tekniske undersøgelse i butikscentret.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket noget usædvanligt ved butikscentret omkring kl. ca. 0145 og i minutterne derefter. Kontakt politiet på tlf. 114.

Narkokørsel / våbenlov – Københavnsvej, Roskilde
2015-07-22 – Kl. 0042 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Herfølge for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. En narkometertest indikerede, at den 20-årige var påvirket af hash under kørslen. En passager i bilen – en 16-årig dreng fra Herfølge – var i øvrigt i besiddelse af en strømpistol, så han blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og endt sagsbehandling blev den 20-årige fører ikke løsladt, men anbragt i et venterum. Det viste sig, at han var eftersøgt af politiet til fremstilling i fogedretten, så han måtte overnatte hos politiet, indtil han fremstilles i fogedretten onsdag formiddag. Han vil senere høre nærmere fra politiet, når straffesagerne skal afgøres.

Spirituskørsel – Hovedgaden, Havdrup – Solrød
2015-07-23 – Kl. 1645 anholdt og sigtede politiet en 64-årig mand fra Gadstrup for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve.

Tricktyveri i supermarked – Københavnsvej, Roskilde
2015-07-22 – Kl. 1437 anmeldte en 80-årig kvinde fra Roskilde, at hun kl. ca. 1145 var ved at betale for sine indkøb i supermarkedet Netto, medens en fremmed mand og kvinde stod tæt på bag hende. Den 80-årige hævede 100 kr. over det beløb, hun skulle betale, da den fremmede mand gjorde hende opmærksom på, at hun havde tabt en 100 kr.-sedlen. Han samlede den op fra gulvet og gav hende pengesedlen ved at lægge den på hendes pung. Efter afsluttet indkøb gik hun udenfor, hvor butikspersonalet spurgte, om den 80-årige havde sin pung. Hun bekræftede dette og tog hjem, hvor hun nu opdagede, at hun manglede sit dankort. Ved henvendelse til banken for at spærre dankortet kunne banken imidlertid oplyse, at der allerede uberettiget var hævet 12.000 kr. fra den 80-åriges bankkonto. De to fremmede, som kan mistænkes for at have stjålet dankortet i fællesskab, blev beskrevet som: A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 30-35 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Talte: Dansk med accent, Iført: Iført lys skjorte og lyse bukser; B: Kvinde, Mellemøstlig af udseende, 30-35 år, 165-170 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Iført: Iført mørk jakke., Medbragte: taske.
Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket A og B i området. Kontakt politiet på tlf. 114.
Politiet vil igen erindre om vigtigheden at skjule PIN-koden for at forhindre afluring, når PIN-koden indtastes i forbindelse med betaling for et varekøb. Uden en afluret PIN-kode er et betalingskort intet værd for en tricktyv, der ofte anvender tricket med tabte pengesedler som en afledningsmanøvre for at kunne stjæle betalingskortet til senere og uberettiget hævning af typisk kontanter i en hæveautomat.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Ringstedgade-Holbækvej, Roskilde
2015-07-22 – Kl. 0536 fik politiet en melding om, at et lyssignal i krydset Holbækvej-Ringstedgade var blevet påkørt af en personbil, hvorfra tre unge mænd løb fra efterfølgende. Politiet ledte i området efter de tre personer og kunne kort efter ved et supermarked på Holbækvej anholde tre mænd, der svarede til vidners beskrivelser af de undløbne fra bilen. Der var tale om to mænd på 27 og en mand på 24 år – alle fra Roskilde. Alle var spirituspåvirkede og fik derfor alle udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Redningsberedskabet sørgede for oprydning på uheldsstedet, hvor bl.a. kølervæske og olie løb ud fra den forulykkede bil, der tilhører den ene af de anholdte. Alle tre blev løsladt efter afhøring til sagen, men de vil alle høre nærmere fra politiet, når de nærmere omstændigheder ved uheldet er klarlagt. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken.

Indbrud i perioden
Emilsgave, Viby Sj.
Gammel Køgevej, Havdrup
Himmelev Bygade, Himmelev, Roskilde
Kamstrupvej, Vor Frue, Roskilde
Møllehaven, Jyllinge
Roskildevej, Gl. Havdrup, Havdrup
Ro’s Torv, Roskilde
Skolegyden, Herringløse, Roskilde
Ørsted Bygade, Havdrup