Planerne for Røde Port-projektet er nu skudt i gang, og det DSCI0980vil betyde flere job og boliger til borgerne. På byrådsmødet den 17. juni blev der diskuteret frem og tilbage, og der blev lavet en køreplan for projektet, som kommer til at være på Ny Østergade ved stationen. Kommunen har også fået lov at overtage arealet langs banen, hvor der lige nu er p-pladser og et ubrugt ranger-terræn.

Hvad der kommer til at være på området, kan der ikke siges mere om, da der tales om både butikker, hotel, musikhus og meget mere. Beslutningen omfatter en offentlig debat, der vil foregå over flere omgange, og en konkurrence for arkitekter bliver sat i gang efter et møde efter sommerferien.

Hvor der altså tidligere var foreslået at idé-manden og den lokale arkitekt Claus B. Hansen skulle stå for byggeriet af et hotel, er der derfor nu åbnet op for langt flere muligheder og flere input fra alle interesserede parter. Claus B. Hansen vil styre projektet, som altså nu kan komme til at rumme et hus til både forretninger, arbejdspladser, underholdning og boliger. Der er aftalt at der skal laves over 2000 underjordiske p-pladser til ansatte og borgere i byen.

Når først debatten er gået i gang, kan der gå op til 8 år, før vi rent faktisk ser det nye projekt, men det vil styrke Roskildes handelsliv, og forhåbentlig skabe bedre sammenhæng mellem områder nord og syd for jernbanen.