Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet fra den 19. marts til den 27. marts 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Trusler mod jobcentret – Rådhusbuen, Roskilde

Mandag kl. 09.43 fik politiet en anmeldelse fra jobcentret, idet en kvindelig medarbejder under telefonsamtale med en klient var blevet truet, idet klienten havde truet med at ville komme til jobcentret medbringende en økse, hvilket ville få konsekvenser for medarbejderen. Politiet kørte straks til klientens bopæl for at anholde en 34-årig mand fra Roskilde. Han var dog ikke hjemme, men blev kl. 1025 truffet et andet sted i Roskilde og derefter anholdt. Den 34-årige blev sigtet og afhørt til sagen om trusler mod medarbejderen på jobcentret, hvorefter han blev løsladt, da der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør. Senere vil sagen blive afgjort i et retsmøde.

Uro i supermarked – Rørmosen, Roskilde

Mandag kl. 21.11 skabte en mand så meget uro og uorden i supermarkedet Fakta, at politiet måtte tilkaldes af personalet. Politiet fik kontakt til en lettere spirituspåvirket, 56-årig mand fra Roskilde, som blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd i dag og endvidere sigtet for overtrædelse af et tilhold mod at komme i supermarkedet gældende frem til 2020. Den anholdte mente ikke at have gjort noget forkert og blev løsladt efter et par timer i politiets varetægt. Han vil høre nærmere, når sagerne mod ham skal afgøres.

Mistænkeligt forhold – Søvænget, Herringløse, Roskilde

Søndag kl. 11.56 kontaktede en opmærksom beboer i området politiet, fordi en udenlandsk bil var parkeret ved et ubeboet hus, og der gik nogle personer rundt i haven. Da anmelderen havde henvendt sig for at tilbyde sin hjælp, hvad personerne nægtet at oplyse, hvad de lavede på stedet. Inden politiet nåede frem, havde anmelderen dog selv fundet ud af, at huset var blevet udlejet til nogle udlændinge, hvorfor personernes ophold på stedet blev anset for at være legalt. Politiet foretog sig ikke yderligere i sagen.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Søndag kl. 16.48 fik politiet en henvendelse fra en bilist, som kørte bag en slingrende varebil, der kørte i vestlig retning. Anmelderen fulgte efter varebilen til området ved Lindeborg, hvor føreren var standset. Her fik politiet kontakt til føreren – en 57-årig mand fra Vanløse – som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i varebilen. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Uorden i nattelivet – Hersegade, Roskilde

Lørdag kl. 03.37 måtte politiet til sidst anholde en 42-årig mand fra Roskilde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Ved et diskotek havde han i spirituspåvirket tilstand optrådt aggressivt og truende over for en dørmand. Trods flere opfordringer til at forlade stedet, efterkom han ikke den mulighed for at undgå en anholdelse og en bøde på grund af sin opførsel på stedet. For sikre roen på stedet måtte politiet frihedsberøve ham i nogle timer, medens han sov rusen ud i detentionen. Senere vil han blive erindret om den dårlige opførsel, når en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen dukker op i hans e-boks.

Færdselsuheld – Jyllinge, Roskilde.

Torsdag kl. 09.50 skete et færdselsuheld i krydset Osvej/Vernersvej, hvor en 25-årig mand fra Jyllinge i bil, påkørte en 43-årig mand i bil, der holdt i krydset. Den 25-årige ramte den 43-åriges bil bag på. Uheldet skyldes muligt glat føre på stedet. Ingen personer kom til skade.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.

Onsdag kl. 16.08 bemærkede en anmelder tre formentlig østeuropæiske mænd, der henvendte sig til en ældre dame med rollator på Østre Ringvej ved Astersvej. De to mænd talte med kvinden medens den tredje rodede ved kvindens rollator. Pludselig gik de tre mænd fra stedet og den ene kastede et eller andet fra sig.

Anmelderen kørte rundt i bebyggelsen ved Vognmandsmarken og så de tre igen på Køgevej. Politiet fik kontakt med to af personerne på Køgevej efter at være udpeget af anmelderen.

Den ene person, en 42-årig mand fra Rumænien, var efterlyst til flere sager om tricktyveri m.v. flere andre steder i landet. Han blev anholdt og overgivet til anden politimyndighed.

Den anden mand, en 52-årig mand fra Rumænien, blev ikke fundet i besiddelse af ting, der var af politimæssig interesse. Han blev undersøgt, om han var lovlig i Danmark, og dernæst fik han lov at gå.

En politihund søgte efter genstande, hvor de pgl. skulle have smidt noget fra sig uden held.

Der er politiets opfattelse, at anmelderen har set optakten til et tyveri. Derfor stor ros til den 32-årige anmelder fra Roskilde for sin årvågenhed.

Borger endte i detentionen – Roskilde.

Onsdag kl. 18.25 henvendte en 59-årig mand fra Sverige sig i ekspeditionen på politistationen i Roskilde. Den 59-årige var ubehøvlet over for personalet og i øvrigtpåvirket af spiritus, og da han skønnedes ude at stand til at klare sig selv, så blev han lagt i detentionen, hvorfra han blev løsladt ud på natten efter promillerne var forduftet.

Vold – Roskilde.

Onsdag kl. 21.40 anholdt politiet en 35-årig mand fra Vejen, der var blevet uenig med en 44-årig mand fra Næstved på Jernbanegade, hvor de diskutere om en parkeringsplads. Den 35-årige slog den 44-årige. Politiet kom til og anholdt den 35-årige.

Politiet efterforsker nu sagen, da der er nogen uenighed om handlingsforløbet. Politiet vil meget gerne tale med vidner, der har overværet optrinnet. Ring på 114.

Indbrud i perioden
Strandpromenaden, Jyllinge
Olesvej, Jyllinge
Algade, Roskilde
Kurhusvænge, Roskilde
Hvedstrupvej, Hvedstrup, Roskilde
Hedegade, Roskilde
Basgangen, Roskilde (3 steder)
Kirkerupvej, Kirkerup, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Baunevej, Ågerup, Roskilde
Sivholmvej, Veddelev, Roskilde
Stærkendevej, Vindinge, Roskilde
Kløverengen, Viby Sj.
Emilsgave, Viby Sj. (2 steder)
Ågerupvej, Vipperød