Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Feb 02, 2018 til Feb 13, 2018.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Hastighedsmåling med et dårligt resultat – Gl. Havdrup, Roskilde
Mandag målte politiet hastighed på Roskildevej ved Gl. Havdrup. Det er et af politiets fokusområder, hvor vi i samarbejde med Roskilde Kommune intensivt prøver at nedbringe gennemsnitshastigheden.

Mandag blev der målt i tidsrummet mellem kl. 13:53 og kl. 19:53 og der passerede i alt 1439 biler igennem 60 km/t zonen.

Der blev blitzet ikke færre end 124 bilister og heraf var der otte klip sager – hvor af de tre kørte mere end 30 % for stærkt og en betinget frakendelse for at køre 101 km/t – mere end 60% for stærkt.

På en normal måledag bliver der blitzet 10 – 12 bilister på strækningen – Så noget tyder på, at bilisterne kortvarigt helt har glemt respekt for farten på stedet. Politiet lover at foretage flere målinger. Sørg derfor for at overholde hastighedsbegrænsningen for færdselssikkerhedens skyld.

Overtrædelse af beredskabsloven – Roskilde.
Kl. 1122 kørte politi og brandvæsen til Margrethehåbsvænget, hvor der var en mindre eksplosion i en brændeovn. Familien havde afbrændt diverse ting i en brændeovn, bl.a. enkelte rester af fyrværkeriemballage fra nytåret. Der må have været en rest af krudt i noget af dette, idet der skete en eksplosion, der fik glasset på brændeovnen til at springe. Der skete skader i nærheden af brændeovnen. Ingen personer kom noget til. Ejeren fik en bøde for overtrædelse af beredskabslovgivningen.

Røveri mod forretning – Roskilde.
Kl. 1349 skete et røveri mod Sporty Outlet, Københavnsvej, Roskilde, hvor tre mænd indfandt sig i forretningen, hvor ekspedienten blev skubbet omkuld, hvorefter en anden gerningsmand stjal en taske.

Gerningsmændene beskrives som:
A: Mand, ikke dansk, 40-45 år, 175-180 cm høj, kraftig af bygning, brunlig hud, sort hår, talte engelsk iført stor lang jakke.
B: Mand, ikke dansk, 40-45 år, 170 cm, spinkel af bygning, brunlig hud, sort kort hår, talte engelsk.
C: Mand, ikke dansk, 40-45 år, brunligt hud, kronraget/skaldet, talte engelsk, iført stor lang jakke.

De forlod stedet i en sølvgrå Skoda personbil med bule på venstre front ved forlygte. Politiet hører meget gerne fra vidner, der har hørt eller set noget i relation til sagen. Ring på 114.

Uro – Roskilde.
Kl. 0248 anholdt politiet en 21-årig mand fra Vanløse, der på et værtshus på Hestetorvet nikkede en 18-årig mand fra Roskilde en skalle. Den 21-årige blev sigtet for vold og løsladt ud på formiddagen. Sagen bliver senere behandlet i retten.

Vold – Roskilde.
Kl. 0336 fik politiet anmeldelse om en voldsepisode, der fandt sted på Jernbanegade ved et diskotek. To mænd slog en 21-årig mand fra Roskilde, så han brækkede næsen.

De to gerningsmænd på 21 og 20 år, begge fra Roskilde,blev anholdt kl. 0355. De sigtes begge for vold. Begge løsladt ud på morgenen. Sagen afgøres senere i retten.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.
Kl. 2113 anholdt politiet en 24-årig mand fra Roskilde, der blev standset i sin bil på Trekroner Alle. Han var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Roskilde kommune:
Opfølgning på flere tip om hashbesiddelse eller -handel på eller ved flere uddannelsesinstitutioner i Roskilde by samt patruljering på/omkring Roskilde togstation, hvor en narkohund medvirkede. Tre blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, heraf en 19-årig mand uden fast bopæl for besiddelse af 49 gram hash, og tre personer blev visiteret uden at blive fundet i besiddelse af noget ulovligt.

På en uddannelsesinstitution fandt en narkohund på fællesarealer både hash, kokain og ecstasy. Tre personer sigtet for besiddelse af hash, og en person sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Politiet fortsætter indsatsen mod “Hash på gadeplan” og anden utryghedsskabende adfærd i politikredsen – både i det offentlige rum og på/ved uddannelsesinstitutioner. Borgerne opfordres til at indrapportere steder med enten “hash på gadeplan” eller anden utryghedsskabende adfærd ved at kontakte politiet på tlf. 114 eller sendeet tip via app’en POLITI.

————–

Trussel på livet – Rådhusbuen, Roskilde
Kl. 1058 anmeldte personalet fra jobcentret på rådhuset, at en borger havde afleveret et brev, hvori en navngivet medarbejder blev truet på livet. Afsenderen blev hurtigt identificeret, så politiet kort efter kunne anholde en 40-årig mand fra Roskilde, der blev sigtet for trusler på livet i forhold til den kommunale medarbejder. Efter afhøring til sagen blev den 40-årige løsladt, da der ikke var grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på eventuel varetægtsfængsling. Han vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når sagen skal afgøres.

Blufærdighedskrænkelse – Roskilde.
Kl. 1153 fik politiet en anmeldelse om blufærdighedskrænkelse, der fandt sted lørdag kl. 1045 på Københavnsvej, hvor en 17-årig kvinde blev kontaktet af en mand, dansk af udseende, 50-60 år, 180-190 cm høj, kraftig af bygning, gråt hår iført blå jeans, grøn jakke. Pgl. spurgte kvinden, hvor han kunne købe et par nye bukser. Han pegede samtidig ned på sine bukser, hvor der var revet hul foran, så manden kønsorgan var synligt. Kvinden gik hurtigt fra stedet, og manden råbte “idiot” efter hende.

Politiet forsøger nu at finde frem til manden. Evt. oplysninger til politiet på 114.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.
Kl. 1430 blev tre serbiske mænd fremstillet i grundlovsforhør efter at være anholdt lørdag sigtet for forsøg på tyveri. De pgl. blev yderligere fængslet efter udlændingeloven til den 130218.

Brand – Østrup, Roskilde.
Kl. 1549 var der en mindre brand i gang på Birkevang. Det viste sig, at der var tale om kortslutning i installation i en garage, hvilket førte til mindre røgskade i garagen. Branden meget hurtigt slukket.

Færdselsuheld – Roskilde.
Kl. 1552 skete et færdselsuheld i rundkørslen Sct. Claravej/Frederiksborgvej, hvor en bil kørte med lav hastighed ind i rundkørslen mod øst, hvor den 47-årige mand fra Roskilde, der førte bilen, påkørte en 64-årig kvinde fra Roskilde, der kom cyklende i sydlig retning. Kvinden blev bragt til sygehus muligt med kvæstelseri det ene ben.

Fup via sociale medier – Roskilde
En 47-årig kvinde fra Roskilde henvendte sig skriftligt til politiet for at anmelde, at en fremmed havde forsøgt at franarre hende personlige oplysninger. Hun var via Messenger pludselig blevet kontaktet af en fremmed, der udgav for at hedde “Henrik Jensen” og havde sat et profilbillede af en uniformeret politimand med en politihund ved en politibil ind. Den fremmede havde oplyst at være politimand, der havde brug for den 47-åriges personnummer, fordi hun var blevet hacket. Offeret videregav dog ikke oplysningerne og anmeldte i stedet sagen til politiet, som nu undersøger forholdet nærmere, idet flere tilsvarende sager med misbrug af det pågældende billede som profilfoto findes hos dansk politi.

Mistænkeligt forhold – Gammel Trekronervej, Roskilde
Kl. 1000 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom kvinde, der havde set to hætteklædte, unge mænd gå ind i haven til et hus på vejen. Politiet kørte til stedet og traf to mænd på 26 og 29 år fra Roskilde, som ville kigge lidt nærmere på et hus, som var annonceret til salg. Der var således tale om et legalt forhold, og politiet foretog sig ikke yderligere.

Ung mand på bro – Maglegårdsvej, Roskilde
Kl. 1124 fik politiet en henvendelse om, at en ung mand sad på broen over motorvejen og med benene ude over kanten. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en 18-årig mand fra Skibby, som havde sat på kanten af broen for at få noget frisk luft. Han blev dog opfordret til at finde et andet sted at sætte sig, idet den pågældende placering kunne misfortolkes og måske skabe bekymring for hans liv eller hos bilisterne på motorvejen.

Indbrud i perioden
Hødyssevej, Gundsømagle
Store Valbyvej, Roskilde
Kamstrupvej, Vor Frue, Roskilde
Gammel Tjærebyvej, Tjæreby, Roskilde
Lyøvej, Vor Frue, Roskilde
Søndergade, Viby
Bodsbjerghaven, Viby
Duevej, Viby Sj.