Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Okt 06, 2017 til Okt 17, 2017.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Jyllinge.
Kl. 1200 blev en 22-årig mand fra Roskilde fremstillet i grundlovsforhør sigtet for kvalificeret vold. Han slog søndag kl. 0058 en 27-årig mand på en adresse i Jyllinge. Den 27-årige blev slået flere gange i hovedet med et knojern. Den 22-årige blev fængslet til 021117

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde – sag fra Herfølge.
Kl. 1100 blev en 36-årig mand fra Hårlev fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet for indbrud i Hvidevarelager på Tessebøllevej, hvor han sammen med en medgerningsmand blev anholdt i forbindelse med indbruddet. Den 36-årige blev fængslet til den 091117.

Kvalificeret vold – Roskilde.
Kl. 0000 stod forurettede på toilettet på restaurant Monsoon, Hestetorvet. Uden videre blev han skubbet omkuld og sparket i hovedet af en ung mand, der beskrives som: Mand, dansk af udseende, 16-17 år, 190 cm, alm. af bygning, hvid hudfarve, lyst mellemlangt hår med midterskilning. Iført mørk sweatshirt, mrk. Stone Island med kompas-mærkat på venstre ærme på overarmen.

Det lykkedes ikke i første omgang for politiet at finde frem til voldsmanden. Politiet har afhørt vidner til sagen og naturligvis også afhørt den 15-årige forurettede fra Roskilde.

Politiet er meget interesserede i yderligere informationer om gerningsmanden. Ring på 114.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 1127 anholdt politiet en 19-årig mand fra Roskilde, der sigtes for flere tilfælde af røveri over for Spar på Holbækvej, hvor han lavede tyveri, og da han efterfølgende truede personalet, blev sagen til røveri. I forbindelse med anholdelsen truede han også politipersonalet, hvilket han også sigtes for.

Den 19-årige sidder fortsat anholdt. Han fremstilles i grundlovsforhør fredag med krav om varetægtsfængsling.

Røveri mod forretning – Roskilde.
Kl. 1055 kom en mand ind i Spar på Holbækvej, hvor han fyldte diverse varer i en taske, og da han blev afkrævet betaling truede han personalet og gik fra stedet. Det er ikke første gang, at han bruger denne fremgangsmåde, men det er ikke anmeldt tidligere. Pgl. søges nu af politiet.

Anholdelse – Roskilde.
Kl. 1515 anholdt politiet en 34-årig mand med ukendt adresse, der på Køgevej generede politiet i forbindelse med en politiforretning, hvor han blandede sig og opførte sig meget provokerende. Det førte til en anholdelse af den 34-årige. Pgl. blev løsladt senere på dagen med en bøde for sin optræden.

Aggressiv mand – Dr. Margrethes Vej, Roskilde
Kl. 0814 fik politiet en henvendelse fra personalet på biblioteket om, at en aggressiv mand opholdt sig ved hovedindgangen. Politiet kørte til stedet og fik kontakt med en 29-årig mand uden fast bopæl, som dog ikke havde ladet sit dårlige humør gå ud over andre. Han var efterlyst af politiet til konstatering af sin bopæl, så han senere kunne få diverse meddelelser fra offentlige myndigheder forkyndt. Da hans sindsstemning var rigtig dårlig, bragte politiet ham til et hospital til fornøden omsorg og eventuel behandling.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Roskilde
Kl. 0833 blev tre bilister impliceret i et uheld under tæt køkørsel i det flotte vejr, hvor solen skinnede. En 29-årig mand fra Holbæk opdagede for sent den langsomme trafik foran ham, så han påkørte bilisten foran. Denne påkørsel bevirkede, at endnu en bilist blev ramt og dermed involveret i uheldet, der spærrede to vognbaner, så uheldsstedet kun kunne passeres i nødsporet. En skiltevogn sørgede for at lede trafikken fra motorvejen ved afkørsel 15 Gevninge frem til kl. ca. 0945, hvor bjærgningskøretøjer havde fjernet de forulykkede biler, og motorvejen derfor igen var farbar i alle spor. Ingen kom til skade ved uheldet.

Uheldig bilist – Skovager, Gevninge, Roskilde – Lejre
Kl. 0940 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et færdselsuheld. Det viste sig, at en 82-årig kvinde fra Roskilde var kommet til skade med sin fod. De nærmere omstændigheder var, at hun var kørt i sin personbil med automatgear frem til stedet for at aflevere flasker i en genbrugscontainer. Da hun steg ud af bilen, glemte hun at sætte bilen i frigear, hvorfor bilen begyndte at køre fremad. Den 82-årige forsøgte at komme ind i bilen igen, men var uheldig at få sin fod i klemme og pådrog sig muligvis et brud. Ambulancepersonalet kørte den 82-årige på skadestuen til undersøgelse og eventuel behandling. Politiet sørgede for underretning af den 82-åriges pårørende om hændelsen.

Hærværk – Roskilde.
Kl. 1328 blev anmeldt om hærværk på Domkirkepladsen, hvor der 23 steder i området omkring Domkirkepladsen var lavet graffiti på husmure, vejskilte, stensætninger m.v. Med tusch og spraymaling var skrevet MCD, SULF, RICH, SAMER og LYGEN. Hærværket er formentlig sket mellem søndag kl. 2000 og mandag kl. 0645. Politiet efterforsker nu sagen og vil meget gerne høre fra vidner, der har oplysninger om gerningsmand eller gerningsmændene. Det er ikke første gang, at der laves den type hærværk i midtbyen af Roskilde, og politiet håber på, at vidner vil melde sig. Ring til 114.

Laserlys mod fly – Viby Sj. – Roskilde
Kl. 2030 anmeldte personalet i luftfartskontrollen, at et fly kl. ca. 2020 under indflyvning til Roskilde Lufthavn var blevet belyst med grøn laserlys. Flyet havde en højde på ca. 1000 fod og befandt sig over området mellem Viby Sj. og Osted, da det blev ramt af laserlyset fra jorden. Politiet undersøger nu sagen nærmere i et forsøg på at få identificeret, hvorfra laserlyset kom.

Graffiti på døre / vinduer – Sankt Ols Gade, Roskilde
Kl. 0223 fik politiet en anmeldelse om, at en gruppe på to piger og fem drenge gik rundt og lavede graffiti på døre og vinduer i Sankt Ols Gade. Politiet kørte straks til området, men fandt ikke gruppen af unge mennesker med den anmeldte adfærd.

Uro – Roskilde.
Kl. 0320 anholdt politiet en 26-årig mand fra Roskilde, der optrådte provokerende over for andre gæster på en restaurant på Jernbanegade. Pgl. blev løsladt senere på morgenen med en bøde for sin optræden.

En 18-årig mand fra Kirke-Såby blev anholdt kl. 0315 samme sted. Han var voldelig over for en 19-årig mand fra Roskilde, der blev slået i hovedet. Den 18-årige blev løsladt i løbet af formiddagen. Han indkaldes senere til et retsmøde, hvor sagen bliver afgjort.

Spirituskørsel/narkokørsel – Roskilde.
Kl. 0540 anholdt politiet en 23-årig mand fra Roskilde, der sigtes for spiritus og narkotikakørsel. han kørte i bil på Møllehusene, da han blev standset af politiet. Den pgl.fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Mistænkeligt forhold – Roskilde.
Kl. 1800 gik en mand rundt i en have på Agnetevej, hvilket fik husets beboere til at reagere. Manden havde på gebrokkent engelsk sagt “bag”, og han fik en plasticpose, hvorefter han forlod stedet igen.

Tyveri fra genbrugsstation – Roskilde.
Kl. 2005 lukkede en person sig ind på Roskilde Genbrugsstation, Vestre Hedevej. Fra stedet stjålet batterier og elektronik. Politiet kørte til stedet, hvor en 29-årig kvinde fra Lejre blev truffet. Hun blev sigtet for tyveri på stedet. De stjålne effekter tilbageleveret.

Tyveri fra genbrugsplads – Viby, Roskilde.
Kl. 2202 blev tre mænd fra Bulgarien anholdt og sigtet for tyveri fra Genbrugsplads Dåstrup. De var i færd med at fylde en varebil med diverse ting fra pladsen, da politiet kom til stedet. De tre, der er 58 år, 62 år, og 25 år sidder fortsat anholdt, og de forventes fremstillet i grundlovsforhør mandag. De tre var anholdt fredag aften for noget lignende på genbrugspladsen Pilebækvej, Bjæverskov. De blev løsladt efter sigtelse og afhøring på daværende tidspunkt. Tilsyneladende har de ikke forstået budskabet om ikke at begå tyveri.

Tryghedsbussen ude både i dag fredag og i morgen lørdag – Roskilde (fredag) / Ringsted (lørdag – 2 steder) Fremstilling i grundlovsforhør – sag fra Viby.

Tre bulgarske mænd blev fremstillet i grundlovsforhør efter tyveri søndag aften i Viby. De tre blev fængslet til den 021117.

Indbrud i perioden
Karlslundevejen, Hastrup, Gadstrup
Ørebjergvej, Gundsømagle
Evertvej, Jyllinge
Jupitervej, Jyllinge
Darupvej, Roskilde
Dyssevej, Roskilde
Fjordager, Gevninge, Roskilde
Roskildevej, Vipperød
Rytterbakken, Gevninge, Roskilde
Lysalleen, Roskilde
Algade, Roskilde
Københavnsvej, Roskilde
Roskildevej, Hvalsø
Parkvej, Viby
Hegnedevej, Viby sjælland
Ågerupvej, Ringsted