Citylogistik tilbyder miljøvenlig varedistribution og har i denne uge påbegyndt kørsel i elbiler i Roskilde. Både Roskilde kommune og den landsdækkende butikskæde Matas deltager i tiltaget med ønske om udbredelse til hele landet.

Borgene i Roskilde kan se frem til mindre forurening og støj samt mindre trængsel fra varebiler. Citylogistik har etableret et lager uden for byen, hvorfra alle vareleverancer til og fra butikker og virksomheder i Roskilde midtby håndteres. Citylogistik transporterer varer og pakker til modtagerne i mindre el lastbiler, som hverken forurener eller støjer.

Samarbejde med Roskilde Kommune og Matas.
Citylogistik står nu for alle Roskilde Kommunes leverancer til Roskilde Rådhus. Dermed fjernes mange dieseldrevne vareleverancer til Rådhuset og erstattes af en levering i elbil. En stikprøve viser, at der over 4 dage blev leveret 45 forsendelser til rådhuset af 9 forskellige transportører, hvoraf samme transportør i flere tilfælde leverede varer flere gange dagligt. De 45 leverancer bliver nu reduceret til 4, der alle er via eldreven transport.

Foto: Citylogistik omdeler i Roskilde

Matas kæden og Citylogistik tester 100 procent eldreven levering af varer til kædens fire butikker i Roskilde. Citylogistik afhenter således varer fra Matas kædens lagre i Allerød og Brøndby og bringer dem ud til alle kædens butikker i Roskilde i el-lastbil.

”Hos Matas vil vi gerne bidrage til at mindske belastningen i forbindelse med varetransport. Derfor tester vi nu eldreven transport i Roskilde. En test der forhåbentlig viser, at konceptet kan udvides til at omfatte flere af de byer, hvor vi har vores 285 butikker”, siger Henrik Engberg Johannsen, miljøchef i Matas.

Citylogisk ser det som et gennembrud for eldreven varetransport, at en aftale er indgået med en landsdækkende butikskæde som Matas og med Roskilde kommune. Steen Kristiansen, bestyrelsesformand i Citylogistik Danmark udtaler: ”Vi er utrolig glade for den aftale, vi har indgået med Roskilde kommune, og vi er helt sikre på, at vi kan skabe merværdi gennem fleksibilitet, service og miljømæssig korrekt adfærd. Samtidig glæder vi os over aftalen med Matas, der som landsdækkende butikskæde, kan give Citylogistik volumen i takt med vores fortsatte udrulning i Danmark.”

Skulderklap fra Danmarks Naturfredningsforening.
Hos Danmarks største grønne organisation er man begejstret for det klimarigtige initiativ. Sine Beuer Fauerby, Energi- og miljøpolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening siger:
”Det er glædeligt, at virksomheder selv arbejder for grøn omstilling i en tid hvor CO2 udledningen hastigt øges. Vi er meget positive overfor Citylogistik som aktivt påtager sig den store udfordring det er at omvende transportbranchen”.