Både generalsekretæren fra Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm, og stand-upper Omar Marzouk får taletid lørdag den 16. september på Stændertorvet. Anledningen er uddelingen af årets integrationspris.

Mange i Roskilde Kommune yder en stor indsats for integrationen af flygtninge og indvandrere, og integrationsprisen hylder netop nogle af de ildsjæle og gode initiativer, der er rundt omkring i kommunen. I år fik Integrationsrådet syv nomineringer. Hvem, der får prisen, afsløres først lørdag den 16. september kl. 12.30 på Stændertorvet, når formanden for kommunens beskæftigelses- og socialudvalg, Bent Jørgensen, uddeler prisen. Med prisen følger 10.000 kr.

Stand-upper Omar Marzouk får taletid lørdag den 16. september på Stændertorvet. Foto: Roskilde Kommune

Efterlyser flere frivillige.
Udover musik, god underholdning med Omar Marzouk, brandkadetter og et spændende oplæg af generalsekretæren for Dansk Flygtningehjælp kan man også møde medlemmer af Integrationsrådet. De tæller blandt andre Dansk Flygtningehjælps frivilliggruppe i Roskilde, Boligselskabet Sjælland og forskellige etniske foreninger fra Roskilde.

Nogle af foreningerne kunne godt bruge flere frivillige. Så kig forbi og hør, hvordan du kan hjælpe nogle af kommunens nydanskere borgere. Det kan fx være med lektiehjælp, støtte til jobsøgning eller til forskellige mere sociale aktiviteter. Imens mor eller far overvejer en frivillig indsats kan børnene i øvrigt se Ballonkongen lave flotte ballondyr.

Arrangementet strækker sig fra kl. 10-13, så det er tanken, at man går til og fra, som det passer ind i ens øvrige planer sådan en lørdag.

Uddrag fra programmet.
10:15 – Necdet Oklu, Integrationsrådet, fortæller om rådet og dets arbejde.
10:25 – Mød kommunens brandkadetter. Unge ml.13-18 år lærer førstehjælp og brandbekæmpelse på beredskabsstationen.
11:00 – Andreas Kamm, generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp om flygtningesituationen.
Kom og stil dit spørgsmål.
11:30 – Omar Marzouk, stand-up show om integration.
12:30 – Integrationsprisen overrækkes. Bent Jørgensen, formand for Beskæftigelses- og Socialudvalget overrækker prisen.

I pauserne spiller det afghanske band Bashir.

Om integrationsprisen.
Formålet med prisen er at få ildsjæle og gode initiativer frem i lyset. For at komme i betragtning skal personen, foreningen, initiativet eller virksomheden fx have bidraget til at: skabe muligheder for alle borgere uanset etnisk baggrund, sikre nydanske borgere fodfæste på det danske arbejdsmarked,
få nydanske børn til at deltage i foreningslivet, give nydanske børn samme muligheder for en god skolegang som etnisk danske børn og nydanske unge samme muligheder for uddannelse på lige fod med danske unge.

Du kan læse mere om prisen her.