Torsdag d. 8 september stod Roskilde Kommune, Sex og Samfund og Sundhedsstyrelsen sammen om den opmærksomhedssøgende isskulptur af en penis i Folkeparken.

Isskulpturen markerede starten på den to uger lange kampagne “Kun med Kondom”, der skal minde kommunes unge om at huske kondomet. Hver 4. unge dansker får nemlig en sexsygdom en eller flere gange, inden de fylder 25 år. Derfor er der god grund til at tale om både sexsygdomme og prævention. Ifølge Sex og Samfund har mindst en fjerdedel af de unge, både drenge og piger svært ved at foreslå et kondom, hvis de skal have sex, og det er overraskende mange. Derfor sættes der fokus på at slå hul på den pinlighed og gøre det til noget mere naturligt at tale om.

Udover at fnise af isskulpturen fik de unge bl.a. mulighed for at deltage i kondom-quizzer og tale med kommunens unge Sexualister, der gik rundt i Folkeparken, delte kondomer ud og var klar til en snak om ’sikker sex’. Der var mange spørgsmål!

Andre kampagneaktiviteter.
I løbet af kampagneugerne vil kommunens konsulenter fra Ungeprojektet møde de unge på Ungdomsskolerne med fokus på unge og seksualitet. De unge Sexualister vil løbende dele kondomer ud i Roskilde, ligesom Natteravnene også har ekstra kampagnekondomer med sig rundt i nattelivet.

Trods det dårlige vejr, var der mange unge fra flere gymnasier mødt op. Dit Roskilde var også forbi. Se alle billederne her.

To meter høj is-penis i Folkeparken samlede flere af de unge i dag. Dit Roskilde var forbi, da de unge gik i gang med 'sex-stafetten' kl. 16.20. Der kommer flere billeder på snarest. TV2 var også forbi.

Opslået af Dit Roskilde på 8. september 2017