Kender du en ildsjæl eller en virksomhed, der har gjort noget særligt for integrationen af flygtninge og indvandrere i Roskilde Kommune? Så kan du indstille til årets Integrationspris.

Formålet med prisen er at få ildsjæle og gode integrationsinitiativer frem i lyset. For at komme i betragtning skal personen, foreningen, initiativet eller virksomheden fx have bidraget til at:
skabe ligeværdighed og lige muligheder for alle borgere uanset etnisk baggrund, sikre nydanske borgere fodfæste på det danske arbejdsmarked, få nydanske børn til at deltage i foreningslivet,
give nydanske børn samme muligheder for en god skolegang som etnisk danske børn og nydanske unge samme muligheder for uddannelse på lige fod med danske unge. 

Alle borgere i kommunen kan indstille kandidater til Integrationsprisen. Sidste frist for aflevering af indstillinger er mandag den 28. august kl. 12. Du kan læse mere om prisen, kriterierne og se, hvordan du indstiller kandidater lige her.  

Fest i gaden.
Prisen uddeles lørdag den 16. september kl. 10-13 på Stændertorvet, hvor Integrationsrådet holder et stort arrangement med besøg af bl.a. Omar Marzouk og ikke mindst Andreas Kamm, generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp.

Integrationsrådet står bag prisen.
Roskilde Kommunes Integrationsråd udpeger kandidaterne på baggrund af de indkomne indstillinger. I rådet sidder medlemmer som repræsenterer bl.a. foreninger, uddannelsesinstitutioner og kommune.

”Frivilligt arbejde på integrationsområdet ydes mange steder rundt omkring i kommunen. Mentornet Roskilde er et netværk under Dansk Flygtningehjælp, som hjælper yngre flygtninge i Roskilde i gang med uddannelse eller job.”
Foto: Dansk Flygtningehjælp