Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Nov 30, 2016 til Dec 07, 2016.
politirapporten-foto-anne-beth-witte-1
Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Tricktyveri – Viby, Roskilde

Kl. 0804 blev anmeldt om et tricktyveri, der fandt sted fredag 021216 kl. 1630 på Søndergade, hvor en 72-årig mand havde været på apoteket. Han blev udenfor kontaktet af en mand og en kvinde, der på gebrokkent dansk spurgte, om han havde tabt penge. Han kiggede i sin pung og gik videre. Senere havde banken konstateret, at der var hævet penge på kontoen, som han ikke kendte til, og betalingskortet var væk. Der er mistanke om, at de to personer har stjålet kortet.

Tricktyveri – Roskilde.

Kl. 1230 skete et tricktyveri i Føtex på Ro’s Torv, hvor to udenlandske kvinde henvendte sig til en 75-årig kvinde fra Roskilde, hvor den ene kvinde i første omgang på tysk talte om julesalat medens den anden stjal en pung ind. kontanter , kort m.v. Betalingskort efterfølgende forsøgt misbrugt, hvilket ikke er lykkedes.

Der er fortsat en del tricktyverier. De er ofte begået af udlændinge, og derfor bør man være særlig opmærksom, hvis man falder i snak med udlændinge og sikre sig, at de har reelle hensigter og passe på sine ting. Vær særlig opmærksom på at dække for indtastning af pinkode ved brug af betalingskort i automater og i forretninger. Et kort er intet værd, hvis man ikke har afluret pinkoden. Ring til politiet så hurtigt som muligt efter tyveriet er opdaget, så vi har en chance for at komme frem til stedet og evt. møde gerningsmændene/kvinderne.

Hærværk – Roskilde.

Kl. 1300 anmeldte centervagten på Ro’s Torv, at to 14-årige piger var pågrebet efter at have lavet graffiti flere steder i centret. De to havde tegnet med tusser rundt omkring, og da det var muligt at fjerne det tegnede igen, blev pigerne sat til at rydde op efter sig. Intet erstatningskrav, da pigerne havde fjernet det tegnede.

De to piger, der er fra Hvalsø, blev indberettet til Lejre kommune om deres aktiviteter af politiet. Pigernes forældre afhentede de to.

Færdselsuheld – Roskilde.

Kl. 1730 kørte en personbil, der blev ført af en 59-årig kvinde fra Roskilde, ad Sankt Ols Gade mod syd og ville foretage højresving ad Domkirkestræde. En anden bil, der blev ført af en 50-årig mand fra Veksø, holdt med fronten mod vest og var på vej ud på Sankt Ols Gade. De to biler stødte sammen med mindre materiel skade til følge. Den 59-årige kvinde måtte aflevere en blodprøve, da hun var påvirket af spiritus.

Uro – Roskilde.

Kl. 0215 var der uro på Hestetorvet på et værtshus, hvor en 37-årig mand fra Roskilde optrådte voldeligt. Han blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 0041 anholdt politiet en 28-årig mand fra Polen, der på Darupvang blev standset af politiet. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve. Mandens bil blev beslaglagt.

Uro – Roskilde.

Kl. 0107 var politiet på et værtshus i Borchsgade, hvor en gæst optrådte provokerende. Han var tidligere bortvist fra stedet, men da han vendte tilbage kl. 0155 blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. Han blev løsladt senere på natten.

Kl. 0252 anholdt politiet en 53-årig mand fra Roskilde, der på et værtshus optrådte voldeligt , hvorfor han blev anholdt og sigtet for over for ordensbekendtgørelsen.

Anholdelse – Roskilde.

Kl. 1229 anholdt politiet en 42-årig mand fra Roskilde, der sigtes for bedrageri i forbindelse med “udlejning” af lejlighed, hvilket ligger tilbage i juni måned, hvor han annoncerede med udlejning af en lejlighed, hvor han havde fået udbetalt 60000 kr. på forhånd.

Den 42-årige fremstilles i grundlovsforhør mandag med krav om varetægtsfængsling.

Butikstyveri – Roskilde.

KL. 2012 anholdt to rumænske mænd på 24 og 25 år, der blev taget på fersk gerning i tyveri af 9 flasker vodka og parfume. De to havde en bestillingsliste på varer på sig, og politiet mistænker dem for at skulle stjæle yderligere varer.

Begge de anholdte sidder fortsat anholdt. Politiets jurister vil mandag vurdere, om de skal fremstilles i grundlovsforhør mandag med krav om varetægtsfængsling.

Narkobilist i bil med stjålne nummerplader – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 1428 bemærkede en patrulje en bil, der var forsynet med nummerplader, der var meldt stjålne fra Holbæk tidligere på ugen. Bilisten blev standset, og bag rattet sad en 50-årig mand uden fast bopæl i København. Da han ikke havde nogen førerret og i øvrigt blev skønnet påvirket af narkotika under kørslen, blev han kortvarigt anholdt i forbindelse med både udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer samt afhøring til sagerne om den manglende førerret og de stjålne nummerplader. Han vil høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.

Fremstilling i grundlovsforhør – Roskilde.

Kl. 1310 blev en 52-årig mand fra Hellerup fremstillet i grundlovsforhør i en sag vedr. “kassedyk” i supermarkeder, hvor der i forvejen sidder andre fængslet. Den 52-årige blev fængslet til den 151216.

Lovgivning om euf. stoffer – Roskilde.

Kl. 1415 var politiet på Boserupvej, hvor en 52-årig mand fra Roskilde blev fundet i besiddelse af et mindre kvantum amfetamin. Han kan nu se frem til at få en bøde for sin besiddelse.

Fornærmelig tiltale af politiet – Roskilde.

To indbrudstyve fra Greve blev fremstillet i retten i Roskilde mandag. Begge fik 40 dages fængsel og blev løsladt efter at være taget på fersk gerning under et indbrud.

På vej ud henvendte en af de løsladte sig til en kvindelig politiassistent med ordene: “Fuck dig din so”. Det førte til en ny sigtelse for fornærmelig adfærd, der vil blive afregnet i retten på et senere tidspunkt.

Mistænkeligt forhold – Roskilde

En 72-årig kvinde fra Roskilde kom medio november i kontakt med en person, der udgav sig for at være soldat i Afghanistan. Skriverierne mellem dem blev mere og mere personlige og kærlige, og på et tidspunkt havde soldaten bedt hende om at modtage en pakke og betale 11000 kr. for den. Kvinden havde ikke haft så mange penge, og dernæst havde soldaten forsøgt at få hende til at betale mindre, hvilket hun heller ikke havde gjort.

Det er politiets opfattelse, at der meget vel kan være tale om et forsøg på bedrageri, og som tidligere skal vi advare imod, at man betaler penge under lignende omstændigheder, hvis man vil undgå at blive snydt.

Indbrud i perioden
Tunevej, Gadstrup
Hastrup Bygade, Gadstrup
Døvnældevej, Roskilde
Kong Valdemars Vej, Roskilde
Svaleøvej, Veddelev, Roskilde
Brovej, Veddelev, Roskilde
Dronning Sofies Vej, Roskilde
Østre Kirkevej, Himmelev, Roskilde
Joensuuvej, Himmelev, Roskilde
Allehelgensgade, Roskilde
Gevninge Bygade, Gevninge, Roskilde
Boserupvej, Roskilde
Dalen, Viby