Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Nov 15, 2016 til Nov 23, 2016.

Politirapporten
Politirapporten

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Forsøg på tricktyveri – Wiemosen, Roskilde

Kl. 1455 anmeldte en 83-årig kvinde fra Roskilde, at fem udenlandske personer på skift havde forsøgt at stjæle fra hende ved at aflede hendes opmærksomhed. Hun havde været på indkøb i Hyrdehøj-centret og gik hjem ad diverse stier mod Wiemosen. Undervejs henvendte to fremmede, østeuropæisk-udseende personer – en mand og en kvinde – sig til den 83-årige, der blev “børstet” på ryggen af den ene. Hun afviste dette og gik videre. Lidt senere henvendte to andre fremmede, østeuropæisk-udseende mænd sig til hende, hvorefter den ene også begyndte at børste noget væk fra hendes ryg. Også disse to blev afvist, hvorefter hun gik videre. Ved bopælen stod de første personer afventende, men den 83-årige låste sig ind uden henvendelse fra dem. Kort efter stod der pludselig en fremmed mand ved hendes havedør, som han ville have hende til at lukke op. Hun bad ham om at forsvinde, hvorefter hun alarmerede politiet, som ikke fandt nogen af de fem personer. De var ifølge den 83-årige alle østeuropæiske af udseende og i alderen 20-45 år. Hun havde intet fået stjålet ved deres henvendelser til hende, da hun havde mistanke om, at de ville stjæle fra hende.

Lokalpolitiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har set gruppen i Hyrdehøj-centret eller på vejen/stierne mod Wiemosen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 1040 anholdt politiet en 47-årig mand fra Maribo, der kørte i bil på Vindingevej. han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve.

Vold i trafikken – Roskilde.

Kl. 1400 blev en 38-årig mand fra Stenlille udsat for vold ved krydset Lindenborgvej/Ringstedvej, hvor han kørte i en 4-hjulstrækker. Ind foran ham kørte en BMW, der bremsede kraftigt op, så påkørsel ikke var til at undgå.

Føreren af BMWén steg ud af bilen og slog den 38-årige flere gange i ansigtet og knuste sidespejlet på forurettedes bil.

Politiet undersøger nu sagen nærmere. Evt. vidner til optrinnet må meget gerne kontakte politiet på 114.

Lov om euf. stoffer – Roskilde.

Politiet var lørdag kl. 1947 i Ringparken, hvor en 23-årig mand fra Viby, en 17-årig dreng fra Tune og en 17-årig dreng fra Roskilde alle blev anholdt og sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer. Politiet fandt de to af personerne i besiddelse af hash, hvorimod den 17-årige fra Tune ikke havde stoffer på sig.

De blev alle sigtet for overtrædelse af lov om euf. stoffer. Alle tre løsladt ud på aftenen efter afhøring.

Politiet har flere gange i den seneste tid fundet personer i besiddelse af stoffer det pgl. sted, og politiet vil fortsat holde øje med området.

Røveri mod forretning – Himmelev, Roskilde.

Kl. 0717 blev anmeldt om røveri mod Meny, Himmelev Sognevej, hvor en røver kom ind i forretningen og med en pistol truede personalet og tog deres telefoner og røvede penge fra forretningen. Røveren truede personalet til at lægge sig på gulvet.

Gerningsmanden beskrives som: Mand, 18-22 år, 170-175 cm høj, almindelig af bygning, brun hudfarve, sort hår. Talte gebrokkent engelsk, iført maske, sort hættetrøje, grå joggingbukser, blå sko. Medbragte to tasker og en pistol.

En del af udbyttet blev fundet på Himmelev Sognevej, hvor de var smidt på kørebanen.

Politiet søgte med hunde i området, men fandt ikke frem til røveren. Oplysninger om røveriet til politiet på 114.

Tricktyveri – Roskilde.

Kl. 1257 fik politiet en anmeldelse om et tricktyveri, der fandt sted kl. 0804 på Roskilde station, hvor en 56-årig kvinde steg op i et tog, hvor en mand pludselig stod i vejen. Bag kvinden stod en anden mand, der skubbede til hende. Hun opdagede med det samme, at hendes pung var stjålet. Kvinden råbte op, men mændene forsvandt fra stedet. Gerningsmændene beskrives som 40-50 år, den ene 190 cm høj, centraleuropæisk udseende iført mørkt tøj. Denne anden ca. 180 cm høj, ligeledes centraleuropæisk udseende.

Ordensbekendtgørelsen – Roskilde.

Fire unge mænd mellem 17 og 19 år og fra Roskilde og en fra Kirke-Hyllinge, blev kl. 2100 sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, idet de hoppede på et busskur og på cykler på Holbækvej.

De fire kørte fra stedet i en bus, der blev standset af politiet og de fire unge udpeget. En af de unge kunne ikke legitimere sig nærmere, og han blev derfor anholdt til konstatering af identitet. Han blev løsladt igen kl. 2232.

De pgl. kan nu se frem til en bøde for deres optræden.

Spirituskørsel – Middelbartsvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 0156 anholdt og sigtede politiet en 22-årig mand fra Roskilde for spirituskørsel i en personbil, efter at en anmelder havde set en spirituspåvirket mand sætte sig ind i en bil på en p-plads i Roskildes centrum. Anmelderen var fulgt efter bilisten, der kørte til Himmelev-området, medens anmelderen slog alarm til politiet. Den 22-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkopåvirket bilist – Roskilde.

Kl. 1244 anholdt politiet en 31-årig mand fra Ballerup, der blev truffet kørende i bil på Københavnsvej. Pgl. var påvirket af narkotika og fik udtaget en blodprøve.

Tricktyveri – Roskilde.

Kl. 1730 var en 57-årig kvinde fra Roskilde ude for et tricktyveri på Ro’s Torv, hvor hun blev kontaktet af en mand imens hun var ved at pakke varer ind i sin bil. Manden ville hjælpe hende med at læsse bilen. Hun afslog dette. Manden viste en seddel, hvor der stod, at han skulle åbne en bankkonto. Hun fortalte ham, at bankerne var lukket på dette tidspunkt. Han gik dernæst fra stedet. Hun opdagede kort efter, at hendes pung var stjålet. Ved henvendelse til sin bank kunne banken oplyse, at der var forsøgt hævninger på hendes kort nær Ro’s Torv. Manden beskrives som: Mand, østeuropæer, 25-28 år, 180-185 cm høj, spinkel af bygning, sort kort hår, overskæg, usoigneret, talte engelsk.

Noget kunne tyde på, at gerningsmanden har forsøgt at aflure pinkoden uden held, når hævningerne er mislykkedes.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 0050 blev en 28-årig anholdt og sigtet for spirituskørsel på Ringstedgade, hvor han kørte i bil. Manden fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Kørsel i frakendelsestiden – bil beslaglagt – Eget Bo, Roskilde

Kl. 1055 sigtede politiet en 33-årig mand fra Haslev for kørsel i frakendelsestiden i en personbil, idet manden i forvejen var frakendt kørekortet. Ved en foreløbig undersøgelse af hans bil kunne politiet konstatere, at den formentlig havde flere alvorlige fejl og mangler, herunder bl.a. nedsat bremsekraft og nedslidte dæk. Politiet fik derfor bugseret bilen til nærmere undersøgelse hos en bilinspektør samtidig med, at politiet gjorde den 33-årige bekendt med, at han ikke ville få sin bil udleveret igen. Han var flere gange inden for de seneste tre år afsløret i at køre bil uden førerret, hvorfor politiet beslaglagde bilen med henblik senere konfiskation – efter bilinspektørens undersøgelse af bilen.

Indbrud i perioden
Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde
Markskellet, Jyllinge
Blågårdsstræde, Roskilde
Bausager, Gevninge, Roskilde
Ved Mosen, Roskilde
Skolevej, Svogerslev, Roskilde
Valhalvej, Roskilde
Lærkevej, Roskilde
Ahornlunden, Himmelev, Roskilde
Algade, Roskilde
Bellisvej, Roskilde
Harvervang, Roskilde
Pulsen, Roskilde
Ahornlunden, Roskilde
Køgevej, Roskilde
Klintevej, Roskilde
Duebrødrevej, Roskilde
Svanevej, Roskilde
Elmevej, Roskilde (2)
Højvanggård, Vindinge, Roskilde (2 steder)
Kildevænget, Svogerslev
Søndergade, Viby