Her kan du se de uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Roskilde Kommune i tidsrummet Sep 28, 2016 til Okt 05, 2016.

Bemærk det er de hændelser, politiet har valgt at inkludere i deres rapport.

Har du kendskab til forbrydelser, som ikke har politiets opmærksomhed, er du velkommen til at kontakte vores redaktion på mail: redaktion@dit-roskilde.dk

Færdselsuheld – Viby, Roskilde.

Kl. 1900 skete et færdselsuheld på Dalen, hvor en personbil kørte frem for rødt lys og var tæt på at ramme to fodgængere, hvorefter bilen ramte en anden bil. Føreren af førstnævnte, en 24-årig mand fra Viby, blev anholdt kl. 2010. Han erkendte sin kørsel. Kørekort havde han ikke. Det var tidligere frakendt ham. Han var påvirket af narkotika. Han blev fundet i besiddelse af et lille kvantum hash. Han fik udtaget en blodprøve og løsladt efterfølgende.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 2020 anholdt politiet en 43-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Ringstedgade. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Bilist frakendt kørekortet sendt i fængsel – bil beslaglagt – Lufthavnsvej, Roskilde

Kl. 1140 standsede en motorcykelbetjent en varebil, der var forsynet med udløbne, tyske grænse-nummerplader. Bag rattet sad en 33-årig mand fra Hornsyld, som ikke kunne fremvise et kørekort. Han var i forvejen frakendt kørekortet og måtte derfor ikke køre bil. Politiet sigtede ham for den overtrædelse samt for kørsel i varebilen, som ikke var registreret og dermed heller ikke lovpligtigt ansvarsforsikret. Da den 33-årige flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods frakendelse af førerretten, beslaglagde politiet varebilen med henblik på senere konfiskation. Sluttelig anholdt politiet den 33-årige, som var eftersøgt af Sydøstjyllands Politi til afsoning af en kortere frihedsstraf, som han var udeblevet fra i slutningen af september måned. Frihedsstraffen var den 33-årige blevet idømt for netop kørsel i frakendelsestiden. En jysk, mandlig passager i varebilen måtte efterfølgende finde alternativ transport, da politiet sikrede sig varebilen, indtil den 33-årige bliver tilsagt til et retsmøde, hvor spørgsmålet om bl.a. endelig konfiskation af bilen skal afgøres.

Færdselsuheld – Vor Frue Hovedgade / Køgevej, Roskilde

Kl. 1640 anmeldte en 51-årig mand fra Rødvig Stevns, at han var impliceret i et færdselsuheld i lyskrydset Køgevej-Vor Frue Hovedgade. Det viste sig, at den 51-årige i sin personbil netop var kørt frem i krydset for grønt lys i sydlig retning, da han på venstre bagskærm blev ramt af en modkørende personbil, hvis fører var ved at lave et venstresving fra Køgevej ind på Vor Frue Hovedgade. Føreren – en 18-årig mand fra Jyllinge – havde imidlertid ikke erhvervet sig et kørekort endnu. Begge førere slap uskadte fra uheldet, og den 18-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Grantoften/Lindevej, Viby Sj. – Roskilde

Kl. 1822 kørte en 24-årig mand fra Viby Sj. galt i forbindelse med en svingning fra Lindevej ind på Grantoften. Under svingningen ramte han et vejskilt, der blev rykket delvist op af jorden, hvorefter bilen gik i stå. Tililende mistænkte føreren for at være påvirket og tog bilnøglerne fra ham. Dette blev føreren så ophidset over, at han ville slås med de tililende vidner, der dog holdt ham tilbage, indtil politiet kort efter kunne anholde ham som mistænkt for at være påvirket af både spiritus og narkotika under kørslen. Den 24-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve. Ingen andre trafikanter var involveret i ulykken, som den 24-årige slap uskadt fra, og som yderligere resulterede i en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden over for de tililende.

Skrottyve kørte galt – Vestre Hedevej, Roskilde

Kl. 1140 rykkede politiet ud til genbrugspladsen, hvor to mænd var blevet afsløret i at stjæle TV og computerskærme fra genbrugspladsen. De flygtede i en bil, og under flugten påkørte de et vidnes bil. Det viste sig, at skrottyvene var identiske med en 19-årig mand fra Greve og en 49-årig mand fra Helsingør. Den 49-årige var fører af deres bil, da de flygtede og herunder påkørte en anden personbil ført af en 43-årig mand fra Roskilde, som var vidne til tyveriet. Den 19-årige læsse tingene ind i en bil, hvor den 49-årige sad afventende. Da personalet gjorde dem opmærksom på det ulovlige, forsøgte den 49-årige at stikke af i bilen og ramte herunder vidnets bil. Den 19-årige forsøgte at undløbe fra personalet, men blev fanget og tilbageholdt af vidnet indtil politiets ankomst. De to skrottyve blev sigtet for tyveri og kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen skal af gøres.< /p>

Varetægtsfængslet in absentia – Røveri – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 1639 alarmerede personalet i kiosken 7-Eleven samt et vidne politiet efter et netop overstået røveri, hvorefter røveren var gået fra stedet. Flere patruljer blev sendt til området, hvor en af patruljerne på en perron på stationen kunne anholde en 44-årig mand fra Skælskør som mistænkt for røveriet i kiosken. Han var i besiddelse af de kontanter, som han havde forlangt at få udleveret. Det viste sig, at røveren havde stillet sig i køen i kiosken sammen med andre kunder, herunder bl.a. en 22-årig kvinde fra Ringsted. Da den 44-årige skulle ekspederes, truede han personalet med en hånd under jakken og sagde, at der var tale om et røveri. Han forlangte at få pengene fra kassen, hvilket personalet udleverede. Vidnet havde set røveriet og omstændighederne, så da røveren bagefter gik roligt fra stedet, fulgte vidnet diskret efter og slog alarm til politiet. Hun kunne guide politiet frem til en perronerne, hvor røveren opholdt sig ved politiets ankomst. Den 44-årige blev sigtet for røveriet, men blev på grund af sygdom indlagt på et hospital. Anklagemyndigheden fremstillede ham in absentia i grundlovsforhør søndag, hvor han blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 13. oktober 2016. Når han bliver rask nok til at møde frem i retslokalet, skal der afholdes et nyt retsmøde, hvor den 44-årige får lejlighed til at udtale sig.

Buschauffør overfaldet – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 1150 anmeldte en 49-årig mandlig buschauffør, at han var blevet overfaldet af en passager, der havde givet et slag i hovedet. Kort forinden var to mænd gået ind i bussen, men kun fremvist én billet. Da buschaufføren ville kontrollere nærmere, om billetten var gyldig til to personer, blev begge mænd opfarende over for buschaufføren, som blev slået i hovedet. Gerningsmanden blev beskrevet som: A: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, Kropsbygning: Spinkel, Iført: mørkt tøj, som straks efter flygtede til fods langs supermarkedet Føtex i retning mod Køgevej. Han var i selskab med B: Mand, Ikke etnisk dansker af udseende, Kropsbygning: Kraftig, Iført: mørkt tøj, der også forsvandt fra området. De to mænd blev ikke fundet ved politiets eftersøgning i området. I bussen var et par andre passagerer vidner til overfaldet, ligesom politiet vil gøre brug af overvågningen i bussen for at få iden tificeret gerningsmanden. Buschaufføren blev vejledt at kontakte en skadestue for at blive tilset af en læge samt dokumenteret hændelsen.

Anholdelse – Roskilde.

Kl. 1310 blev en 37-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for vold mod en samlever. Volden fandt sted mandag 260916, og manden har været efterlyst siden. Manden forventes fremstillet i grundlovsforhør fredag med krav om varetægtsfængsling. Politiet har ikke flere oplysninger om sagen.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 1330 anholdt politiet en 49-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Betonvej. Han var påvirket af spiritus og fik udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Færdselsuheld – Roskilde.

Kl. 1148 skete et færdselsuheld i Ro’s Have, hvor en bil, der blev ført af en 85-årig mand fra Roskilde bakkede på parkeringsdækket på Ro’s Torv. Han påkørte en anden bil og kørte fra stedet, hvor han kort efter påkørte en stensætning og yderligere en parkeret bil. Den 85-åriges bil væltede om på taget. Ambulance og brandvæsen fik hjulpet ham ud fra bilen. Noget tyder på, at manden havde fået et ildebefindende.

Spirituskørsel – Roskilde.

Kl. 1039 anholdt politiet en 46-årig mand fra Roskilde, der kørte i bil på Ringstedgade. Han var påvirket af spiritus og fik derfor udtaget en blodprøve, før han igen blev løsladt.

Brand i bil – Roskilde.

Kl. 0036 blev anmeldt om en brændende bil på Lindenborgvej, hvor bilen stod på en parkeringsplads. Bilen må formodes påsat.Sagen undersøges nærmere af politiet.

Vi hører gerne fra vidner, der har hørt eller set noget i relation til branden. Ring 114.

Indbrud i perioden
Kirkebakken, Gadstrup
Dyssegårdsvej, Gadstrup
Brøndstræde, Gl. Havdrup
Eriksvej, Roskilde
Øde-Hastrup-Vej, Roskilde
Byleddet Roskilde
Sankt Ibs Vej, Roskilde
Lindevej, Roskilde