Roskilde Sygehus beholder sin skadestue, selvom akutmodtagelsen rykker til Køge eller Holbæk. sygehus
Regionsforman Jens Stenbæk, forklarer i et interview med Roskilde Avis, at sygehuset vil få en fin fremtid, og at selvom akut-medicinsk afdeling flytter, kommer andre afdelinger til. Han beklager også at der i den foregående periode har været dårlig information til borgerne, så det har muligvis været uklart hvad forskellen mellem akutmodtagelse og skadestue er, hvilket har ført til fakkeloptog og underskriftsindsamlinger og meget andet.

Akut-medicinsk afdeling modtager typisk ældre medicinske patienter, som bliver henvist hertil af deres egen læge. Modsat vil f.eks. akutte blodpropper i hjertet fortsat blive kørt til Rigshospitalet, som hidtil.

Samtidig vil en samling af akut-modtagelsesafdelingerne også sikre at patienter ikke skal sendes videre midt i et forløb, da man i Holbæk og Køge har det personale og udstyr der skal bruges. Og i Roskilde vil der fortsat være en skadeklinik, med døgnvagt, og læger mellem kl. 12.00 og 22.00. Tidligere forhandlinger om at fjerne lægerne fra Roskilde fra2017 blev forkastet, men en analyse af behandlinger og uligheder på Roskilde Sygehus kan dog ændre på dette – både i den ene og den anden retning.