Samarbejde og dialog mellem Roskilde Tekniske Skole og Dansk Byggeri giver bonus skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelelse.
Roskilde Tekniske Skole har ikke haft en eneste tømrer- eller murerlærling i skolepraktik i 2016. Det er, fordi alle eleverne har fået en læreplads. Formanden Dansk Byggeri Sjælland Niels Moestrup mener, at partnerskabsaftalen mellem Roskilde Kommune, Roskilde Tekniske Skole og Dansk Byggeri har været med til at påvirke udviklingen i den rigtige retning.
– Når vi samarbejder på tværs og jævnligt snakker sammen, er det nemmere at finde løsninger på de udfordringer, som vi hver især står med. Vi hjælper hinanden med at skabe kontakt mellem de lokale virksomheder og de elever, som står og mangler en læreplads. Det samarbejde vi har gennem partnerskabsaftalen, har altså sikret en læreplads til alle mand på murer- og tømrerlinjen, siger Niels Moestrup.
Kontakten skabes blandt andet ved, at de elever, som ikke har fået en læreplads, laver elevprofiler, som Dansk Byggeri Sjælland sender ud til de lokale virksomheder i kommunen, og at virksomhedskonsulenten på skolen laver opsøgende arbejde.
– Min oplevelse er, at de lokale håndværksmestre gør, hvad de kan for at finde plads til de unge, som står og mangler en læreplads. Med partnerskabsaftalen har kommunen, virksomhederne og os fra skolen fået sat samarbejdet i system, og det er måske det, vi ser virkningen af nu, siger Helle Topp Nielsen, virksomhedskonsulent på Roskilde Tekniske Skole, som desuden roser virksomhederne for deres engagement og håber, at samarbejdet fremadrettet vil finde endnu flere praktikpladser.
41 ud af landets 98 kommuner har indgået en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri. Udover Roskilde gælder det fx Holbæk og Sorø kommune.
– Jeg håber, at vi kan få langt flere sjællandske kommuner med på en partnerskabsaftale med Dansk Byggeri, fordi erfaringerne fra Roskilde og andre kommuner i landet viser, at det virker, siger Niels Moestrup.