Mere bevægelse i løbet af arbejdsdagen giver bedre sundhed og forebygger type 2-diabetes. Derfor har Diabetesforeningen og Dansk Firmaidrætsforbund indgået et treårigt samarbejde omkring Tæl Skridt-kampagnen. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Dansk Firmaidrætsforbund, der står bag Tæl Skridt-kampagnen, arbejder for at skabe sjov bevægelse på landets arbejdspladser. Motion er et kerneområde for Diabetesforeningen, da øget bevægelse er med til at forebygge type 2-diabetes, de alvorlige følgesygdomme og øger samtidig medarbejdernes sundhed samt trivsel. Derfor har de to organisationer indgået et nyt samarbejde, som skydes i gang allerede den 31. august.

“Tusindvis af kolleger går hvert år med i vores Tæl Skridt-kampagne, og det at gå sammen kan noget særligt. Vi kender sikkert alle sammen til, hvad en rask gåtur gør for energien og humøret. Derfor er vi glade for, at vi sammen med Diabetesforeningen kan sætte fokus på at få endnu flere kolleger til at opleve glæden ved at bevæge sig sammen – og ikke mindst alt det gode, gang gør for helbredet,” siger Merete Spangsberg, direktør for Kollegamotion i Dansk Firmaidrætsforbund.

“10.000 skridt om dagen vil medvirke til, at færre danskere udvikler type 2-diabetes samt de alvorlige følgesygdomme som hjerte-kar-sygdomme, nyresvigt, amputationer, nedsat syn og visse former for kræft. Derfor håber vi, at rigtig mange virksomheder vil bakke op ved at indgå et erhvervspartnerskab med Diabetesforeningen, og samtidig få én gratis deltagelse i Tæl Skridt for virksomhedens ansatte” siger Søren Biune, forretningschef for Diabetesforeningen.

Det er godt at gå!
En gåtur er godt for både krop og sjæl, og så er det en motionsform, hvor alle kan være med. “Det har en masse positive effekter for helbredet at gå – det giver stærkere knogler og påvirker kolesteroltallet positivt – og så er det også godt for den mentale sundhed. Vores Tæl Skridt-kampagne sætter fokus på at få mere bevægelse ind i arbejdsdagen, og styrker på den måde sammenholdet blandt kolleger og fællesskabet på arbejdspladsen,” siger Merete Spangsberg, direktør for Kollegamotion i Dansk Firmaidrætsforbund.

“Daglig gang hjælper på rigtig mange måder danskerne til et bedre liv, særligt i en tid hvor danskerne har været afholdt fra at kunne dyrke sport pga. Corona pandemien. Arbejdspladserne kan spille en vigtig rolle ved at bakke op om Tæl Skridt samarbejdet, og på den måde være med til, at vi kan få stoppet den eksplosive stigning i antallet af danskere, som får type 2-diabetes”, siger Søren Biune fra Diabetesforeningen.

Om Tæl Skridt.
Dansk Firmaidrætsforbund står bag Tæl Skridt, som er en landsdækkende kampagne, der handler om at få mere bevægelse, socialt samvær, sundere vaner og lidt venlig konkurrence ind i arbejdsdagen. Kampagnen finder sted fire gange om året og varer 14 dage hver gang. På de 14 dage skal deltagerne forsøge at gå mindst 10.000 skridt om dagen. Næste Tæl Skridt-kampagne starter den 31. august. Læs mere på www.taelskridt.dk

Om Diabetesforeningen.
Diabetesforeningen er en interesseorganisation, der siden 1940 har støttet det stigende antal danskere, som får diabetes. Mindst 280.000 danskere har diabetes (heraf 252.000 med type 2-diabetes, 28.000 med type 1-diabetes).

76.000 danskere ved endnu ikke, at de har type 2-diabetes
360.000 danskere skønnes at have forstadie til type 2-diabetes (prædiabetes)
Antallet af mennesker med diagnosen type 2-diabetes er næsten tredoblet fra 2000-2018
Diabetes koster det danske samfund omkring 87 mio. kr. om dagen
I 2030 vil 430.000 danskere være diagnosticeret med type 2-diabetes

Diabetesforeningen har 90.000 medlemmer og er dermed en af Danmarks største patientforeninger. Diabetesforeningen kæmper diabetikernes sag og arbejder for at forbedre livsvilkårene for mennesker med diabetes og sætte diabetes på den politiske dagsorden. Læs mere på www.diabetes.dk