Efterår er fyldt med mange dejlige ting i naturen, men særligt med de dejlige svampe. Chef Aagaard har tryllet med portobellosvampe til en lækker sprød ret med sauce tartare.
Hvad er så en portobello svamp? Chef Aagaard skriver; Det er egentlig en forvokset brun mark champignon. Den er lidt kraftigere i smagen end den almindelige champignon da den har mere tørstof. Svampen indeholder stort set ingen fedt i sig selv, så det har jeg så givet den ved at panere den og få kulhydrater, men til gengæld en del proteiner, kostfibre, B- og K-vitaminer samt mineralerne selen, jod og kalium.
Egentlig havde jeg tænkt at de panerede portobellosvampe skulle være en slags snack eller en forret.
Men i disse tider hvor vi bliver anbefalet at spise mindre kød for at skåne miljøet, så er den panerede svamp faktisk en rigtig god erstatning for kød.
I opskriften har han valgt at bruge tørrede svampe og tørret rosmarin, som han har lavet støv af på en gammel kaffekværn.
Nysgerrig, så læs mere her og få fat i opskriften. Dit Roskilde siger velbekomme.