Med 12 EU-millioner bliver der nu investeret i at få accelereret væksten for iværksættere i Region Sjælland. Erhvervshus Sjælland glæder sig til at komme ud over rampen med de nye muligheder.
Al start er svær, og det er ikke nemt at få en virksomhed op i fart. Med det nye projekt StartUp Business får Erhvervshus Sjælland nu endnu bedre mulighed for at give lokale iværksættere værktøjerne til at komme ud over rampen.
– Noget af det sværeste, som iværksætter, er at komme fra idé og produktfase til salg. Den proces vil vi rigtig gerne være med til at accelerere ved at hjælpe regionens iværksættere med at få kunderne ind nærmest med det samme, fortæller Mads Váczy Kragh fra Erhvervshus Sjælland.
StartUp Business bygger videre på projektet LEAN Landing, som sidste år vandt en international pris, som det bedste EU-projekt for virksomheder. Og konceptet er egentlig det samme i begge projekter, nemlig at få iværksættere ud til kunderne så hurtig som overhovedet muligt.
StartUp Business udvikles i samarbejde med Musicon-sekretariatet, der igennem de seneste tre år har skabt gode resultater med studerende iværksættere i den helt tidlige fase via projektet Selvstarter. StartUp Business har til formål at brede de gode erfaringer fra Selvstarter ud til iværksættere i hele regionen samt at give nye iværksættere konkrete værktøjer til at få succes. Iværksætterne får redskaber til hurtigere produkt- og virksomhedsudvikling igennem tæt dialog med kunderne.
– I StartUp Business arbejder vi med en smutvej ud til alle kunder, også de danske. Mange iværksættere er specialister og opfindere, som ofte udvikler på deres produkt uhensigtsmæssigt længe. Men jo hurtigere du kommer ud til kunderne, jo bedre bliver dit produkt faktisk, udtaler Mads Váczy Kragh.
Projektet løber over de næste tre år og tilbyder i alt forløb til 160 virksomheder. Det endelige produkt er stadig under udvikling, men de første forløb sættes i gang i september i 2019. Men er man interesseret, har man mulighed for at komme på venteliste allerede nu.
– Projektet er startet 1. januar, og vi har straks kastet os over at lave et spændende program, som iværksætterne kan få gavn af, og det er vi klar til at rulle ud inden længe. Vi har jo en bred palette af tilbud for iværksættere både med Vækstfabrikkerne og i det, vi kalder StartUp Masterclass. StartUp Business giver os muligheden for at invitere endnu flere iværksættere med ambitioner ind. I først omgang til en venteliste og senere til selve programmet, udtaler Mads Váczy Kragh.
StartUp Business bliver drevet sammen med en række lokale aktører i de sjællandske kommuner. De øvrige partnere, der deltager, er Connect Køge, Business LF, Erhvervscentret i Greve, Erhvervsforum Roskilde, Holbæk Erhvervsforum, Odsherred Kommune, Slagelse Erhvervscenter og uddannelsesinstitutionerne RUC, SDU, Zealand og Professionshøjskolen Absalon.
– Rigtig mange iværksættere efterspørger det at få salget op i tempo. Jeg er stolt af, at vi her i Roskilde har udviklet et produkt og en metode, som Erhvervshuset ser værdi i og gerne vil brede ud til flere. Så vi glæder os rigtig meget til, at vi kan tilbyde det her produkt til iværksætterne både her på Musicon i Roskilde og i resten af Region Sjælland, udtaler Anders Graabæk, projektleder for iværksætteri.
StartUp Business er finansieret af EU’s Socialfond.