Roskilde Universitet indtager en flot femteplads på global rangliste over forskning i offentlig forvaltning.

Foto: ABW

På den netop offentliggjorte rangering af akademiske forskningsmiljøer ligger Roskilde Universitet nummer fem under offentlig forvaltning (Public Administration). Placeringen er en del af de anerkendte Shanghai Rankings, som hvert år rangerer verdens universiteter og forskningsmiljøer i forskellige kategorier.

”Topplacering betyder rigtig meget for vores kandidater i politik og forvaltning, som nu kan bryste sig af at være uddannet af nogle af verdens stærkeste forskere på feltet. Og når vi forskningsmæssigt rager op i det globale landskab, får vi lettere ved at rekruttere forskningspartnere og komme ud med vores resultater,” siger Tina Øllgaard Bentzen, lektor i offentlig styring og ledelse.

Offentlig forvaltning på RUC er placeret foran blandt andre Harvard University i USA og King’s College London.

”Det er en stor anerkendelse af, at det vi som forskere går og laver til dagligt, kan måle sig med de allerbedste universiteter i verden. At vores forskning både er relevant og på det højeste internationale niveau er en kæmpe anerkendelse af RUC’s forskningsmiljø,” siger Ole Helby Petersen, som er professor og leder af Center for forskning i offentligt-privat samspil.

Fokus på verdens førende publikationer
Forskerne forklarer, at der i mange år har været et stærkt fagmiljø omkring forvaltning på RUC, som også har været bredt anerkendt ude i verden. I de seneste år har forskerne så løftet niveauet yderligere ved at fokusere på at få endnu mere kvalitet ind i udgivelser og forskningsprojekter.

”Vi har blandt andet arbejdet systematisk med at skrive artikler til de bedste tidsskrifter, og vi har en stærk kultur med feedback på artikler og projekter, inden de sættes i gang. Så placeringen er i høj grad et resultat af en fælles indsats i et forskningsmiljø, hvor vi hjælper hinanden til hele tiden at blive bedre,” siger Jacob Torfing, som er professor i Politik og Institutioner.

På spørgsmålet, hvorfor rankings er vigtige for universiteter og forskningsmiljøer, svarer han.

”Selvom man altid skal tage internationale rankings med et gran salt, så giver de faktisk stor gennemsigtighed ved, at alle forskningsmiljøer i verden måles og sammenlignes på de samme parametre. Så det er lidt ligesom, når tennisfans holder øje med ATP-ranglisten,” slutter Jacob Torfing.

Se hele listen her.