Køkkenleder Sisse Strange Sejer og hendes køkken på Sct. Jørgens Skole har fået årets ‘Økologiske Køkkenroser’ for skoler og uddannelsessteder. ‘Økologiske Køkkenroser’ er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F. Prisen uddeles til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt inden for arbejdet med økologiske råvarer.

Vinder af ‘Økologiske Køkkenroser’ 2019 i kategorien ‘Skoler og uddannelser’ Sisse Strange Sejer, her sammen med direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer

I begrundelsen for, at Sisse og Sct. Jørgens Skole har fået årets pris, hedder det bl.a., at Sisse ene kvinde i skolekøkkenet formår at rykke på både holdninger og håndværk og formår at lave mad til alle aldre. “Hun er en ildsjæl, og med guldmærket i gryderne bliver det ikke meget flottere”.

Det er helt vildt stort at vinde den her pris. Jeg har sat min egen målsætning om, at jeg skal nå ud til 25 pct. af eleverne med den mad, jeg laver. Og det kunne jeg helt sikkert ikke opnå, hvis ikke det var for den opbakning, jeg oplever fra både forældre, elever og skolens ledelse, siger Sisse i forbindelse med modtagelsen af prisen på Fyn.

Der er fire kategorier med hver to nominerede. Og i år har antallet af indstillinger været højere end nogensinde før. Juryen har besøgt de nominerede køkkener i juni og juli, og vinderne blev præsenteret på den store branchedag ‘Fødevaredagen’ den 24. september på Hindsgavl Slot på Fyn.

Medarbejdere og ledere i Roskilde Kommunes skolekøkkener har været igennem et uddannelsesforløb i forbindelse med en omlægning af køkkenerne til en højere andel af økologiske råvarer. Roskilde Byråd har en målsætning om, at andelen af økologiske varer i kommunens indkøb af mad skal være 90 procent i 2025.