Medlemmerne af skolebestyrelsen for Nordskolen er bekymrede på grund af tegn på faldende trivsel hos elever og lærere. Efter dialog med skolebestyrelsen er borgmester Tomas Breddam blevet enig med Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre om at give Nordskolen mulighed for udvikle to selvstændige afdelinger på de to matrikler – med hver sin profil og hver sin kultur. Det skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.
– Når jeg får sådan en henvendelse fra en skolebestyrelse, så tager jeg den alvorligt. På baggrund af dialogen med skolebestyrelsen har vi nu indgået en politisk aftale, som gør at medarbejdere og elever kan få en frisk start, siger borgmester Tomas Breddam.
Med aftalen får Nordskolens ledelse, medarbejdere, elever og forældre mulighed for at udvikle to selvstændige skoleafdelinger med hver deres identitet. Der vil fortsat være én skoleleder og en skolebestyrelse for den samlede skole. En daglig leder på hver matrikel varetager de daglige opgaver i afdelingen i samarbejde med to afdelingsledere.
– Jeg tror på, at eleverne trives bedst, når der er så kort som muligt mellem elever, forældre, medarbejdere og ledelse og hvor alle virkelig føler, at skolen tilhører dem fra 0. – 9. klasse. Forhåbentlig giver beslutningen om, at skolerne kan udvikle hver deres profil og en daglig ledelse på hver skole et godt skub i den retning, siger Jette Tjørnelund fra Venstre.
– Der har været rigtig meget uro omkring Nordskolen og det er ingen tjent med. Nu får skolerne mulighed for den udvikling, inden for rammerne, som de har efterlyst, samtidig med at vi sikrer, at der også er midler til al den anden kernevelfærd, som kommunens borgere har brug for, siger Gitte Simoni, byrådsmedlem fra Dansk Folkeparti.
De økonomiske rammer vil tildeles efter samme model som de øvrige skoler i Roskilde Kommune, og de to afdelinger fordeler budgettet ud fra det antal klasser, der bliver behov for i forhold til elevtallet. De to afdelinger vil tilsammen udgøre ét skoledistrikt.
– Det er afgørende, at elever og medarbejdere trives, så der er rum til læring. Jeg håber, at vores beslutning giver arbejdsro til konstruktive løsninger, lyder det fra Lars Lindskov, gruppeformand for Det Konservative Folkeparti.
– Det er ikke nogen hemmelighed, at vi i det Radikale Venstre hellere så en løsning med en fælles skole med indskoling på den ene matrikel og udskoling på den anden. Men vi accepterer, at der er flertal for en løsning med to selvstændige afdelinger, siger Jeppe Trolle, medlem af byrådet for Radikale Venstre.
De to afdelinger står nu over for et arbejde med ledelse, medarbejdere og elever om at formulere værdigrundlag og kerneopgave, en proces der er planlagt til forår og sommer 2021.
Nordskolen blev dannet i 2019, hvor daværende Jyllinge Skole og Baunehøjskolen blev lagt sammen som konsekvens af et større skoleforlig.