Nana Holst Møller er vild med Japan, særligt den unikke japanske keramik, hvor kvaliteten og æstetikken kommer til udtryk i hvert enkelt skål.
Det er dog ikke den grønne te, der er Nanas udgangspunkt, men den japanske mad – ramen, soba, udon og ris.
“Den japanske mad er meget mere end sushi, hvilket vesten også er begyndt at få øjnene for bl.a. med ramen-suppe. I det japanske køkken er soya og miso-suppe en del af hvert måltid. Både soya og miso er fermenterede soyabønner og indeholder meget umami-smag, hvilket er årsagen til at det smager så godt,” fortæller Nana Holst Møller, indehaver af JapanbyNana i Roskilde.
“I Japan bliver maden serveret i mange små skåle, dels så det ser lækkert og indbydende ud, dels så man kan smage hvert enkelt del af maden: Risen, de forskellige grøntsager og fisken eller kødet. Derfor er jeg også vild med mange skåle til at servere i, og vil gerne give andre muligheden for at opleve samme glæde. Samtidig bliver maden generelt mere velsmagende, når du spiser den af en smuk skål,” tilføjer Nana, der har udvalgt keramikken ud fra, hvad hun selv har lyst til at have i sit hjem.
“Jeg kobler samtidig mit kendskab til den japanske kultur og den danske tradition for design,” fortæller Nana, der fra sin webshop i Roskilde sender varerne videre til hele Danmark.
Hos JapanbyNana finder du skåle af mange slags, der kan bruges til både japanske og danske retter. De fine skåle er eksempelvis meget anvendelige til snacks og dip. Men japansk keramik begrænser sig ikke til skåle – der er også tallerkner og fade, store skåle til frugt og små skåle til soya og ingefær, når sushien serveres.