Ny samarbejdsalliance i erhvervslivet i Roskilde giver dig adgang til eksklusivt netværk. I IQ forpligter medlemmerne sig til at samarbejde med spørgsmål som:
- Hvilke fælles problemstillinger har vi, eller hvilke udviklingsprojekter kan være til fælles gavn for os?
- Hvordan kan vi hjælpe hinanden med at løse dem, med respekt for vore forskellige værdier og bundlinjer?
- Hvordan får vi markedsført Roskilde som et godt sted at arbejde og uddanne sig?.
IQ er medlemsdrevet og medlemsejet og blev stiftet i november 2015, og nu sætter bestyrelsen for alvor gang i arbejdet. Nu får flere virksomheder mulighed for at være med i samarbejdet.
Viden og ressourcer til rådighed.
Kurt Nielsen er nyvalgt formand for IQ. Han er ingeniør og har i mange år haft fokus på forretningsudvikling i offentlig-privat samarbejde. Han ikke i tvivl om, at virksomheder kan finde spændende og nye muligheder for udvikling i samarbejdet med partnere fra vidensinstitutioner, kommune og andre virksomheder.
Kurt Nielsen siger: “I mit arbejde som rådgiver for virksomheder, uddannelsesinstitutioner og offentlige myndigheder har jeg set mange forretnings- og udviklingsmuligheder, som ville have haft stor gavn af et samarbejde, som det, IQ skal i gang med. Det er f.eks. indenfor bæredygtighed, produktudvikling, teknologi om indeklima og projektledelse.”
Næstformand i IQ, Borgmester Joy Mogensen, er helt enig: “Der er allerede mange eksempler på hvordan utraditionelle samarbejder, kan skabe nye produkter eller være med til at teste nye muligheder, og der stiller vi os som kommune til rådighed for eksperimenter. Det gør vi for at støtte op om virksomheders og vidensinstitutioners vækstmuligheder, men vi vil også komme med nogle bud på konkrete samarbejder om fx opkvalificering af arbejdsstyrken og modtagelse af internationale medarbejdere, som er en udfordring kommunen gerne vil have hjælp med.”
Også fra Erhvervsakademi Sjælland, som er en stor vidensinstitution og bestyrelsesmedlem i IQ, fortæller Udviklingschef Jens Lautrup Nørgaard: “Vi kan se mange fordele ved disse udviklingssamarbejder, hvor vi som vidensinstituion har flere roller, f.eks. som leverandør af kvalificerede medarbejdere til virksomhederne, og som partner i udviklingen af nye løsninger indenfor fx ernærings-, fødevare- eller procesteknologi, såvel som andre emner. Et samarbejde som IQ kan give os konkret og værdifuld viden om, hvad der er behovene i erhvervslivet lige nu, så vi kan målrette uddannelse og videnaktiviteter efter dem”.
Når arbejdet sættes igang skal medlemmerne udvælge konkrete udviklingsprojekter, hvor de kan hjælpe hinanden. Det skal være på en måde, som skaber værdi for alle dem, der deltager.
Det kan være projekter som allerede er meget konkret defineret, og hvor der mangler teknologisk udvikling og afprøvning. Det kan også være mere løst formulerede projekter, hvor der forestår en fase med konkretisering.
Det vil foregå i netværk med kravet om, at det skal ske mellem både virksomheder, vidensinstitutioner og kommunen, hvor alle parter bidrager med hver deres særlige viden og ressourcer.
Formål
Formålet er, at udviklingsprojekterne skal kunne gøre nytte bagefter.
IQ medlemmer
Blandt IQ-medlemmer kan nævnes:
Chr. Hansen, Erhvervsakademi Sjælland, De Forenede Dampvaskerier, Roskilde Sygehus, Roskilde Festival, Himmelev Gymnasium, Boligselskabet Sjælland, og Zealand Business College, som alle er kendt for at tænke nye tanker og at være meget udviklingsorienterede.
Yderligere oplysninger og kontakt:
Flg. kan kontaktes ved ønske om medlemskab:
Formand Kurt Nielsen-Dharmaratne, mail knd@ramboll.dk, tlf. 51617467
Næstformand Joy Mogensen, mail borgmester@roskilde.dk, tlf. 46318005
Bestyrelsesmedlem Jens Lautrup Nørgaard, mail jln@easj.dk, tlf. 5076 2606
Sekretariat Christina Juell-Sundbye, mail christinajs@roskilde.dk, tlf. 30518939