Hos danskerne lader til det, at der ikke kun står solcreme og badetøj på huskelisten forud for ferien, men også indbrudssikring af hjemmet. Det viser nye tal fra en undersøgelse lavet af Norstat på vegne af alarmselskabet Verisure. Her svarer 71 procent af danskerne, at de aktivt gør noget for at sikre deres hjem mod indbrud udover at låse, inden de tager på sommerferie.
Danmark er dog også det land i Europa, hvor der bliver begået flest indbrud i private boliger per indbygger, og særligt i sommeren er indbrudstallene oftest særligt høje.
Sikkerhedstiltag giver tryghed på ferien
Hos alarmselskabet Verisure er man ikke i tvivl om, hvorfor danskerne selv skrider til handling såsom at bede naboen om at holde øje, slå græsset eller købe en alarm. Det handler nemlig om at kunne rejse trygt på ferie:
“Vi oplever i høj grad, at danskerne ønsker at rejse på ferie med ro i maven. At komme hjem til et hus, hvor fremmede er brudt ind og personlige genstande er væk, er ikke kun ubehageligt, men giver også en meget ærgerlig afslutning på de gode feriestunder med venner og familie,” siger Karina Birk, der er operationel direktør i Verisure.
Nabohjælp, tændt lys og alarmer blandt favoritterne
Der er mange muligheder, når man skal forsøge at snyde indbrudstyvene. Undersøgelsen viser, at over halvdelen af danskerne beder naboen om at holde øje, og knap en tredjedel lader lyset stå tændt. Men ifølge Karina Birk, kan man ikke holde sig til blot en af tingene – der skal flere initiativer i gang for at holde tyven for døren:
“Du skal gøre det svært for tyven at bryde ind i dit hus, og der er meget, du selv kan gøre, før du rejser. Der er ingen tvivl om, at en indbrudsalarm virker afskrækkende på tyve, der prøver at udnytte den stille periode i villaområdet – og så er der også en vagt, der kan rykke ud, hvis du befinder dig langt fra dig hjem,” siger Karina Birk og fortsætter:
“Derudover kan du for eksempel også tjekke om hasperne på husets vinduer har en ordentlig sikring, og sætte sikringsbeslag på – det er der mange, som glemmer i farten på vej ud ad døren. På den måde tager det længere tid for tyvene, og man kan håbe, at besværet er nok til, at de må give op,” siger Karina Birk.
Undersøgelsen fra Norstat viser, at det typisk er folk, der bor i villa, som har oplevet indbrud i sommerferien. Her har mere end hver tiende oplevet at få indbrud, imens de var afsted på sommerferie. |