Telefonundersøgelse blandt ældre, der får mad fra kommunens private leverandører, viser at tilfredsheden nu er tæt på de 90 %, Sundheds- og Omsorgsudvalget har sat som mål. Det skriver Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.
De to private firmaer Din Private Kok og Det Danske Madhus, der leverer mad til ca. 500 hjemmeboende ældre borgere i Roskilde Kommune, har samlet set formået at hæve borgernes tilfredshedsgrad til nær ved de 90 procent, Sundheds- og Omsorgsudvalget har sat som mål. Det viser en telefoninterviewundersøgelse med 80 borgere, der modtager mad fra en af de to private leverandører.
Telefonundersøgelsen er en opfølgning på en anden undersøgelse sidste år, som ikke levede op til politikernes forventninger til madkvaliteten. Derfor besluttede de at gennemføre en opfølgende undersøgelse i første kvartal 2016. Resultaterne af den viser, at 88 % af de adspurgte nu er tilfredse med den mad, de modtager fra de to leverandører. Det er en stigning fra 81 til 88 % for Din Private Kok og en stort set uændret tilfredshedsgrad med Det Danske Madhus, der før lå på 90 %.
– Jeg tager det som et udtryk for, at kritikken er taget ind og har ført til de forbedringer for borgerne, som vi har ønsket, selvom vi endnu er et mulehår fra at være helt i mål. Det kan jeg kun være tilfreds med, siger Morten Gjerskov, der er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.
Borgerne er blevet spurgt om deres tilfredshed med madens smag, konsistens, udseende, udvalg og portionsstørrelse. Halvdelen af de adspurgte borgere får maden fra Din Private Kok, og halvdelen får maden fra Det Danske Madhus.
Værdighedspolitik i høring
Vi skal hurtigt i gang, så vi kan få vores andel af regeringens ældremilliard ud og arbejde til gavn for borgerne, siger formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget Morten Gjerskov
En milliard kroner på finansloven er øremærket værdighedspolitikker i kommunerne. Pengene venter på, at kommunerne indsender værdighedspolitikker for ældre borgere, som er godkendt af kommunalbestyrelserne.
Roskilde Kommune har formuleret sin værdighedspolitik efter en dialog med Ældrerådet og repræsentanter fra Handicaprådet. Og forslaget er netop sendt i høring.
– Når vi har fået høringssvarene og indarbejdet dem, skal byrådet godkende værdighedspolitikken. Jo hurtigere, vi kommer af sted med den, jo hurtigere kan vi få vores andel af regeringens ældremilliard ud og arbejde, med nye initiativer til gavn for borgerne, siger Morten Gjerskov, der er formand for Sundheds- og Omsorgsudvalget.
Værdighedspolitikken udgør et supplement til ældrepolitikken, og forholder sig til fem temaer. Det er
– livskvalitet,
– selvbestemmelse,
– kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen,
– mad og ernæring og
– en værdig død.