Er du også en af dem, der tæller ned til fastelavnsbollesæsonen? Nu skal du ikke tælle meget længere, for nu er Lagkagehuset i Roskilde klar med sæsonens fastelavnsboller.

– Vi har glædet os utrolig meget til at sætte vores fastelavnsboller på hylderne igen. Vi har brugt det seneste år på at perfektionere vores smagfulde og farverige gammeldags-, wienerbrøds- og flødefastelavnsboller, og vi håber, at gæsterne i Roskilde kommer til at tage rigtig godt imod dem igen i år, fortæller Palle Wiby Sørensen, der er Innovationskonditor hos Lagkagehuset og fortsætter:

– Som noget nyt i år kan vi præsentere vores helt nye svensk-inspirerede Semla for vores gæster. En blød fastelavnsbolle med kardemommecreme, sød mandelmasse og masser af flødeskum.

Hos Lagkagehuset kan man foruden den nye Semla, vælge mellem tre forskellige slags fastelavnsboller. Den gammeldags fastelavnsbolle, der bages på en bløddej med remonce og chokolade. Bollen bliver slutvis pyntet med mørk glasur på toppen. Wienerbrødsfastelavnsbollen med enten creme eller hindbær, samt flødefastelavnsbollen der fås med hindbær & Sarah Bernhardt, blåbær & nougat, mokka & saltkaramel, rabarbercreme eller vaniljecreme.

Fastelavnsboller to-go
Selvom fastelavnsbollen er en gammel kending med over 200 år på bagen, er den lille bolle for alvor blevet populær de seneste år og særligt under sidste års nedlukning. I 2021 mødtes hver anden dansker om de søde boller, hvilket er en stigning på 13 procent siden 2017, viser nye tal fra Madkulturen, der er en videns- og forandringsorganisation under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Hos Lagkagehuset er man taknemmelig for den store interesse og opfordrer i år borgerne i Roskilde til at bestille på forhånd:

– Den store opmærksomhed på fastelavnsboller har betydet travlhed i bagerbutikkerne de sidste år. En måde at undgå de lange køer og samtidig gøre oplevelsen lidt rarere er ved at bestille dem to-go på forhånd via Lagkagehusets app, hvor man desuden sparer op til gratis brød, wienerbrød og kaffe, fortæller kommerciel direktør i Lagkagehuset Jesper Mark Dixen.

Du kan bestille fastelavnsbollerne på forhånd. Hvis du bestiller dem på appen, er de pakket og klar, når du kommer ned til Lagkagehuset på Algade 6.

 

Foto: Lagkagehuset